Prejudiciu enorm,Patronul unui restaurant din zona hotelului Flora, bănuit că ar fi tras în ţeapă statul

Doi indivizi din Turnu Măgurele sunt bănuiţi de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor că au desfăşurat operaţiuni comerciale în numele mai multor firme din Constanţa fără a înregistra în contabilitate veniturile obţinute, prejudicind bugetul general consolidat al statului cu 4.714.856,52 de lei (2.960.589,8 de lei TVA şi 1.754.269,7 de lei impozit pe profit). Interesant de remarcat este că una dintre firmele celor doi deţine, potrivit Registrului Comerţului, un restaurant în staţiunea Mamaia, în zona binecunoscutului hotel Flora.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa au spus ieri că ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi, ambii din Turnu Măgurele, judeţul Teleorman. Cei în cauză se numesc Viorel Bică, de 27 de ani, şi Costel Pârvan, de 26 de ani, şi, din câte spun oamenii legii, în calitate de asociaţi şi administratori de drept sau împuterniciţi, în cadrul a trei societăţi comerciale din Constanţa au desfăşurat, în perioada octombrie 2007 - martie 2008, respectiv martie 2009 mai multe operaţiuni comerciale în numele societăţilor respective. Concret, Bică şi Pârvan ar fi efectuat o serie de achiziţii intracomunitare de cereale şi ulterior valorificarea acestora către mai mulţi beneficiari, societăţi comerciale, de pe teritoriul României, fără a înregistra în contabilitate veniturile obţinute. "De asemenea, în urma verificărilor efectuate la sediile sociale ale firmelor aflate pe raza judeţului Constanţa ( n.r. Lic-argi SRL, Galaro Impex SRL, CMA Business International Prodimpex SRL) s-a constatat faptul că adresele declarate în evidenţele Registrului Comerţului precum şi ale organelor fiscale sunt fictive. În urma centralizării actelor de control şi ale proceselor-verbale de inspecţie fiscală întocmite de către Garda Financiară Constanţa, respectiv reprezentanţii DGFP Constanţa, a rezultat faptul că prin activitatea infracţională desfăşurată în numele celor trei societăţi comerciale, cei doi suspecţi au cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu de 4.714.856,52 lei (2.960.589,8 lei TVA şi 1.754.269,7 lei impozit pe profit)", au mai precizat poliţiştii.

Declinarea competenţei în favoarea DNA

Viorel Bică Costel Pârvan sunt cercetaţi, conform anchetatorilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuz nejustificat de a prezenta organelor de control documentele legale sau bunurile din patrimoniu, după ce au fost somaţi de trei ori, ascunderea bunului impozabil, omisiune a înregistrării în evidenţele contabile a veniturilor obţinute, executarea de evidenţe contabile duble şi sustragere de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale prin declararea fictivă a sediului social. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de declinare a competenţei în favoarea DNA, întrucât prejudiciul stabilit de organele fiscale depăşeşte echivalentul în lei a 1.000.000 euro.

Comerţ cu ridicata al tutunului neprelucrat

Registrul Comerţului arată că SC Lic-argi SRL, unitate condusă de Costel Pârvan, este în insolvenţă, are sediul în municipiul Constanţa, mai exact în Bazar Ştefăniţă Vodă, strada Soveja şi ca obiect de activitate: "comerţ cu ridicata al cerealelor, seminţelor şi furajelor". Potrivit aceluiaşi RECOM, în SC Lic-argi SRL figurează ca administrator judiciar CC INSOL IPURL. Nu este de trecut cu vederea faptul că această firmă deţine un restaurant în staţiunea Mamaia, mai exact în zona hotelului Flora, şi o altă unitate în Bucureşti, Sectorul 4. Lic-argi SRL nu are depuse datele de bilanţ aferente anilor 2007, 2008 şi 2009. Pe de altă parte, Galaro Impex SRL, cu sediul în Arad, este condusă de Viorel Bică, dar şi de Ioan Morari, acesta din urmă fiind şi administrator. Firma are ca obiect de activitate "intermedieri în comerţul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile şi cu semifabricate" şi nu are depuse datele de bilanţ pentru 2008 şi 2009. În SC CMA Business International Prodimpex SRL, având sediul pe strada Caraiman, şi ca obiect de activitate "comerţ cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat" apare Viorel Bică, ca administrator, precum şi Alexandru Ciobanu. Nici această firmă nu are depuse datele de bilanţ pentru anii 2008 şi 2009.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.