„Premieră" la primărie Mazăre a cerut singur strămutarea unui proces care se judecă la Constanţa!

fincogero_Radu_Mazare_003.jpgÎn urma repartizării aleatorii, cererea de strămutare a ajuns în atenţia completului CC6 al Înaltei Curţi

Spre sfârşitul anului trecut, edilul Radu Mazăre, executat silit alături de primăria pe care o conduce, dar şi în calitate de primar al municipiului Constanţa de către afaceriştii italieni de la Fin.Co.Ge.Ro.SpA Catania, a vorbit deschis despre semnele de întrebare pe care i le-ar ridicao parte din magistraţii Judecătoriei Constanţa, legat tocmai de cazul cu executarea silită. În acest context, decis să nu mai stea cu mâinile în sân şi să se lase pe mâinile instanţei, edilul a cerut strămutarea procesului buclucaş. „Eu sunt intrigat. O judecătoare, cu o uşurinţă teribilă, să accepte executarea pe o factură proformă pe 13 milioane de euro, este un mare semn de întrebare", spunea Mazăre în luna noiembrie 2011.

În acest context, solicitarea primarului de a nu se judeca la Constanţa sa a fost înregistrată pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe data de 19 ianuarie 2012, urmând să fie analizată de judecătorii Curţii Supreme pe data de 22 februarie. În proces, părţi sunt Municipiul Constanţa prin Primar, în calitate de petent, şi Fin.Co.Ge.Ro.SpA, în calitate de intimat. În urma repartizării aleatorii, cererea a ajuns în atenţia completului CC6 al Înaltei Curţi. Procesul pe care primarul Mazăre l-ar vedea strămutat a ajuns la Tribunalul Constanţa, urmând să se judece, culmea, în aceeaşi zi în care se va analiza cererea de strămutare la Bucureşti. Concret, este vorba despre dosarul cu numărul 3069/212/2011, al cărui obiect este reprezentat de o contestaţie la executare formulată de Municipiul Constanţa prin primar şi în care, la mijlocul lunii noiembrie 2011, instanţa Judecătoriei Constanţa, în completul prezidat de magistratul Emilia Secure, a decis să respingă acţiunea Municipiului Constanţa prin Primar.

„Discutăm de plata banului public"

În minuta instanţei se arată că Judecătoria Constanţa „respinge excepţia prescripţiei dreptului de a cere executarea silită; respinge contestaţia la executare formulată de contestator Municipiul Constanţa prin Primar în contradictoriu cu intimat SC Fin Co Ge Ro SpA SRL ca neîntemeiată. Respinge cererea privind obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecată reprezentând onorariul expert". Hotărârea pronunţată de judecătoarea Emilia Secure putea fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Aşa cum am menţionat anterior, referitor la acest dosar, primarul Radu Mazăre spunea la sfârşitul anului trecut „eu sunt intrigat. O judecătoare, cu o uşurinţă teribilă, să accepte executarea pe o factură proformă pe 13 milioane de euro, este un mare smen de întrebare". „Discutăm de plata banului public acceptat de un judecător, fără situaţii de lucrări, fără devize, fără urmărirea lucrărilor, fără cantităţi de materiale. Judecătoarea, care ne-a stupefiat, pe toţi, a respins toate expertizele cerute de Consiliul Local, să vedem măcar cât este valoarea, şi a admis executarea Primăriei cu 13 milioane de euro, punând în pericol viaţa unui întreg oraş", mai declara primarul în cotidianul local Liderul de Opinie, în noiembrie 2011. La momentul respectiv, reprezentanţii Judecătoriei Constanţa au declarat că „instanţa consideră că nu este oportună formularea unui punct de vedere acum, dat fiind că încă nu s-a motivat soluţia dispusă în procesul respectiv". Între timp, aşa cum precizam anterior, dosarul a ajuns la Tribunalul Constanţa, în recurs, urmând să se judece pe data de 22 februarie. Se pare însă că, dat fiind că instanţa Tribunalului Constanţa va pronunţa o hotărâre definitivă şi irevocabilă, primarul nu mai este dispus să se încreadă în justiţia constănţeană. Menţionăm că am încercat să luăm un punct de vedere de la primarul Radu Mazăre legat de cererea de strămutare a procesului cu Fin.Co.Ge.Ro.SpA, iar în acest sens i-am transmis şi un mesaj pe telefonul mobil. Totuşi, până la închiderea ediţiei, primarul nu şi-a exprimat punctul de vedere. Dacă în zilele următoare acesta ne va fi transmis, îl vom publica în ediţia din ziua imediat următoare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

15 Feb, 2012 15:20

Va rog sa-mi permiteti sa-l intreb pe PREMAR :daca chiar ii pasa de ORAS si de LEGE -de ce a dat Autorizatii de construire Fin.co.ge.ro pentru faleza Zorile si DE CE nu apar pe sit primarie Hotararile de consiliu si procesele verbale,minut cu minut,ale sedintei din 30 ian. 2012.Legea asa precizeaza,iar primaria a pus filtru si a cenzurat.Va multumesc!

Articole asemanatoare

Atenție! ANAF avertizează asupra unor mesaje false trimise în numele instituției

20 Mar 2024 533

MF lansează varianta simplificată a aplicației e-Factura. Ministrul Marcel Boloș „Este în primul rând utilă celor aproximativ 670.000 contribuabili mici care au nevoie de un format gratuit și ușor de folosit”

05 Mar 2024 473

Cumpărare directă Constanța Proiect Group va gestiona sistemul de iluminat public în Crucea (DOCUMENT)

31 Jan 2024 504

Îmbunătățiri pentru sistemul e-Factura. Anunțul Ministerului Finanțelor

18 Jan 2024 482

Ministerul Finanțelor Peste 5 milioane de facturi au fost expediate cu succes în sistemul e-Factura

11 Jan 2024 640

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloş 2,78 milioane de facturi înregistrate în sistemul e-Factura, în valoare de 16 miliarde de lei

08 Jan 2024 833

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș De modulul e-Factura depinde viitorul României pentru combaterea evaziunii fiscale

30 Dec 2023 642

Ministerul de Finanţe va începe o campanie de informare cu privire la factura electronică (VIDEO)

29 Dec 2023 847

Avertisment al ANAF! Mai multe mesaje false referitoare la RO e-Factura, transmise în numele instituției

27 Dec 2023 916

Garda Națională de Mediu Amenzi în valoare de 70.000 de lei şi sesizare penală pentru doi agenţi economici

21 Dec 2023 741

SmartBill a emis deja peste 3 milioane de e-Facturi și susține antreprenorii români în tranziția către noul sistem național de facturare e-Factura, obligatoriu din ianuarie 2024

18 Dec 2023 701

e-Factura devine obligatorie de la 1 ianuarie! Important pentru toate firmele

10 Dec 2023 1744

Termoficare Constanța Începând de vineri, 10 noiembrie, începe distribuirea facturilor asociațiilor de proprietari

09 Nov 2023 1074

În atenția beneficiarilor Cardurile de energie primite ca ajutor expiră la 27 decembrie 2023

01 Nov 2023 1480

Știri Constanța Termoficare Constanța, anunț important pentru asociațiile de proprietari/locatari

03 Oct 2023 1003