Preotul Chircu, la (re)judecata cu Teodosie

cap_6.jpgProcesul intentat de preotul militar Traian Chircu Arhiepiscopiei Tomisului, condusă de Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, Ministerului Apărării şi Garnizoanei Mangalia se va rejudeca.

Chircu_-_IPS_si_Chircu.jpgNemulţumit de daunele minore acordate de instanţă, în comparaţie cu nedreptăţile îndurate, dar şi de faptul că instanţa nu a dispus reintegrarea sa pe funcţie, deşi i-a dat dreptate şi a obligat pârâţii la plata salariului pe două luni şi a unor daune morale de 10.000 de lei, părintele Chircu a atacat decizia la Curtea de Apel. La rândul lor, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au constatat că sentinţa Tribunalului nu este completă, astfel că au casat-o şi au trimis dosarul spre rejudecare, „în vederea soluţionării tuturor capetelor de cerere şi stabilirea corectă a cadrului procesual". În acest context, dosarul a fost reînregistrat pe rolul Secţiei civile a Tribunalului Constanţa, sub numărul 8812/118/2010, urmând ca prima înfăţişare în rejudecare să aibă loc pe 5 august. Adică, la aproximativ un an de când preotul militar s-a adresat iniţial instanţei, solicitând anularea deciziei de concediere luată de Garnizoana Mangalia. Deşi Tribunalul Constanţa i-a dat - parţial - dreptate în această privinţă şi a obligat ministerul la plata salariilor restante şi a unor daune morale, judecătorii nu au dispus reintegrarea părintelui pe funcţia pe care a avut-o anterior. De asemenea, aceeaşi instanţă a respins acţiunea îndreptată împotriva Arhiepiscopiei Tomisului, considerând că instituţia nu are calitate procesuală. Nemulţumit de această decizie, având în vedere chinul la care a fost supus timp de un an, părintele s-a adresat Curţii de Apel, care i-a dat dreptate şi a decis rejudecarea cazului. „Dreptatea este singura raţiune pentru care mai trăiesc. Chiar şi după ce se va termina totul, vor rămâne răni pe care nimeni nu le mai poate vindeca", a declarat preotul Chircu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Golan

19 Jul, 2010 11:27

Opinia publica Constanteana trebuie sa ia masuri radicale pentru indepartarea acesti Satane episcopale care si-a batut joc de haiana si Biserica . La puscarie cu acest mitocan!

DE ION ALPETREI LaTATAR ADEVARAT

19 Jul, 2010 00:37

DOI procesomani penali ,abuzivi in functii,pusi in fruntea COMUNITATILOR RELIFGIOASE,doi pitic la propriu,POPA TEO si YUSUF MUUURAT.,INCARCA programele judecatoilor cu abuzurile lor impotriva subalternilor. LA MITITICA cu ei.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.