Prima femeie din România condamnată la închisoare pe viaţă vrea să iasă din istoria Justiţiei



Prima femeie din România condamnată la închisoare pe viaţă, nemulţumită de pedeapsa primită.
 
Ieri, Tanţa Bîgu, de aproximativ 50 de ani, a atacat la Curtea de Apel Galaţi decizia prin intermediul căreia a intrat în istoria Justiţiei din România. Mai precis, femeia este nemulţumită că a fost condamnată la detenţie pe viaţă pentru omor calificat. Contestaţia Tanţei Bîgu va fi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Galaţi, unde se va lua o decizie definitivă.  
 
În dosar a mai fost condamnat şi Gherasim Sântion, de 75 de ani, la 30 de ani închisoare, tot pentru omor calificat. Şi Sântion a atacat sentinţa la Curtea de Apel Galaţi.
 

Conform procurorilor Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, la data de 4 ianuarie 2015, pe fondul consumului de alcool şi al stării de gelozie, „inculpata Bîgu Tanţa împreună cu inculpatul Sântion Gherasim au exercitat asupra victimei P.N. acte de violenţă de mare intensitate, respectiv au aplicat multiple lovituri cu corpuri contondente (un par şi bucată de lemn) şi corpuri dure (palme şi picior) în diferite zone ale corpului, inclusiv în zone vitale“.

 
„Ca urmare a aplicării acestor lovituri“, continuă procurorii, „victima a suferit un politraumatism cu multiple plăgi înţepat-tăiate, plăgi contuze epicraniene şi faciale, cu fracturi costale bilateral, pneumotorax parţial drept şi multiple echimoze şi excoriaţii care au cauzat decesul“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prima femeie din România condamnată la închisoare pe viaţă

03 Feb 2016 2520