Prima victimă din România a jocului Balena Albastră. O adolescentă s-a aruncat de un bloc turn

La data de 15.03.2017, organele de poliție au fost sesizate, prin intermediul Serviciului Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că, în acea seară, în jurul orelor 18.50, minora VDȘ, în vârstă de 15 ani, a căzut de pe acoperișul blocului nr. 1 TURN situat pe B-dul G-ral Vasile Milea din Sibiu, suferind astfel leziuni traumatice grave în urmă cărora a decedat instantaneu.
 
În urma incidentului poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Sibiu — Biroul de Investigații Criminale au început urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. În acest dosar au fost audiaţi în calitate de martori a minorilor care au însoțit-o pe decedată, precum și a celor două profesoare ce făceau parte din acel grup, aceștia relatând că numita VDȘ, în seara de 15.03.2017, a urcat împreună cu aceștia pe acoperișul blocului nr. 1 TURN de pe B-dul G-ral Vasile Milea din Sibiu pentru a vedea panorama municipiului Sibiu.
 
De asemenea s-a mai reținut că minora VDȘ a descărcat, pe telefonul său mobil, jocul intitulat 'Balena albastră' și a început a-l juca folosind pseudonimul 'vovo_666', având mai multe postări pe Facebook și Instagram ce indică parcurgerea acestui joc, precum și unele imagini cu trimitere directă la acte de suicid.
 
Având în vedere toate aceste aspecte stabilite ulterior, s-a apreciat că există date și indicii temeinice că decesul numitei VDȘ nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate până la acest moment ce ar fi putut recurge la constrângere morală în acest scop al determinării sinuciderii, prin intermediul acestui joc 'Balena albastră', în cadrul căruia sarcina finală de îndeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere.
 
Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-a dispus declinarea dosarului mai sus-menționat în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Serviciul Teritorial Brașov în condițiile în care la nivelul acestei unități de parchet, este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări față de utilizatori ai jocului respectiv.
 
Pe parcursul cercetărilor, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul din cadrul Poliției Municipiului Sibiu — Biroul de Investigații Criminale.
 

"Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție" - se mai arată în comunicatul procurorilor.                                                


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazul sinuciderilor ce ar fi fost provocate de „Balena albastră“. Ce au decis procurorii DIICOT

02 Feb 2018 1742

Editorial Balena Albastră şi oamenii mici

07 Apr 2017 3676

Cum ne putem proteja copiii de "Balena Albastră". Sfaturi de la specialişti

05 Apr 2017 4435

Acţiuni fără precedent ISJ Constanţa demarează şedinţe cu părinţii. În vizor - jocul Balena Albastră

04 Apr 2017 2659

„Balena albastră”, jocul care te poate împinge la sinucidere. Apelul autorităților

18 Mar 2017 6689