Procurori Anticorupţie din Ploieşti, percheziţii la Năvodari

Ieri, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti au efectuat mai multe percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, dar şi în judeţul Constanţa, reprezentând sediul unei instituţii publice, sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.
 
Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, DNA ar fi vizat o vilă din Năvodari, casa lui Răzvan Iordan, fost director al Direcţiei Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti şi consilier al primarului Sectorului 1.
 
Cercetările sunt efectuate în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2009 - 2014.
 
Amintim că Iordan a fost trimis în judecată pe data de 27 noiembrie 2015 de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti pentru două infracţiuni de luare de mită.
 
În dosar, Dan Toma, fost director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni de luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În cursul anilor 2006 şi 2010, inculpatul Iordan Răzvan, în calitate de director al Direcţiei Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, şi Toma Dan, şef birou în cadrul aceleiaşi direcţii, au pretins şi primit de la un om de afaceri sumele de 15.000 de euro, respectiv 30.000 de euro (primită în două tranşe), pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să dispună întocmirea şi semnarea proceselor-verbale de recepţie a unor lucrări de construcţie. În cursul anului 2008, în aceleaşi calităţi şi în aceleaşi circumstanţe, cei doi inculpaţi au pretins şi primit, de la un alt om de afaceri, dezvoltator imobiliar, câte 70.000 de euro“.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.