Procurorii l-au vrut arestat Radu Mazăre bifează, azi, cea de a 16-a vizită la Poliţie

„Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns“, susţin magistraţii

Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, va da cu subsemnatul la Poliţie, astăzi, pentru a 16-a oară, în dosarul Campusului Social Henri Coandă. Primarul Constanţei a fost încătuşat, pe data de 8 aprilie, de Ana Dana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Tot pe 8 aprilie, a fost reţinut şi afaceristul Avraham Morgenstern, pentru dare de mită. Pe data de 9 aprilie, cei doi au fost prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii Curţii Supreme de Justiţie a României au decis ca atât Mazăre, cât şi Morgenstern să fie puşi în libertate sub control judiciar. Pe timpul cât se vor afla sub măsura anterior precizată, Mazăre şi Morgenstern trebuie, printre altele, să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la organele de poliţie în a căror circumscripţie locuiesc, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori sunt chemaţi. Pe data de 16 aprilie, tot în dosarul Campusului Social Henri Coandă, procurorii DNA au anunţat extinderea urmăririi penale a primarului Mazăre, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de fals în declaraţii. Pe data de 17 aprilie, DNA a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

„Banii, primiţi în mai multe tranşe“

Conform DNA, la începutul anului 2011, Mazăre a lansat Programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul Social Henri Coandă. „Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei, ce urma a fi organizată. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanţa, Mazăre Radu Ştefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 de lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi offshore, conturi deschise la bănci din străinătate, în jurisdicţii cunoscute pentru condiţiile restrictive privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală“, potrivit procurorilor.

„Creşterea valorii contractului, aprobată“

„În schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazăre Radu a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuţiilor sale de serviciu (cum ar fi iniţierea unor hotărâri de Consiliu Local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham). Unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în favoarea firmei respective, au fost cele prin care, la solicitarea inculpatului Morgenstern Avraham, a fost aprobată creşterea valorii contractului de achiziţie cu suma de 3.722.910 lei fără TVA - circa 900.000 de euro, în urma unei hotărâri a Consiliului Local, iniţiată de primarul Mazăre Radu Ştefan“, au conchis procurorii anticorupţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța, Radu Mazăre și mandatul de arestare

10 Jan 2018 2224

Radu Mazăre, cu Jeep-ul, surprins în Constanţa (galerie foto + video)

11 Jun 2016 3568

EXCLUSIV. Radu Mazăre, la IPJ Constanţa (galerie foto + video)

06 Feb 2016 4062

Control judiciar Mazăre, așteptat azi la IPJ Constanța (referat DNA)

30 Jun 2015 2490

„Comandante, nu vreau să fac un mall“ / „Eu sparg geamul“ Transcriptul vizitei lui Radu Mazăre la Poliţia Judeţului Constanţa (referat DNA)

26 Jun 2015 4087

Radu Mazăre, din nou la Poliţia Municipiului Constanţa

13 Jan 2015 3114

Radu Mazăre - „Cum ar fi mai bine? Să rămân sau să plec?” (document)

26 Nov 2014 2762

UPDATE - Radu Ştefan Mazăre, la IPJ Constanţa „Angajaţilor din Primărie le este frică să semneze documente“

25 Nov 2014 3402

Radu Mazăre, la sediul Poliţiei Municipiului Constanţa "Eu sunt extrem de confortabil cu Tăriceanu ca premier"

04 Nov 2014 2380

Radu Mazăre, cu hârtia „jumulită“ la Poliţie (document)

29 Oct 2014 2836

„Voi aţi venit să mă luaţi”Radu Mazăre, poveşti cu mascaţi

28 Oct 2014 3081

Radu Mazăre, pentru a 27-a oară la sediul Inspectoratului de Poliţie (document)

15 Oct 2014 2472

Radu Mazăre "Mi-a plăcut răspunsul lui Ponta când zis că se duce şi se roagă pentru Băsescu că e tulburat, şi aşa este"

14 Oct 2014 2526

Primarul constănţenilor, din nou la Poliţie. A 25-a oară (document)

30 Sep 2014 2767

Mazăre la sediul IPJ „E normal ca salvamarii să nu fie plătiţi de administraţia locală, plajele nu sunt la primării”

23 Sep 2014 2450