Prostituatele de lux, la detectorul de minciuni Adevărul lui Giolacai - trei întrebări pentru viol

După ce completul prezidat de judecătoarea Roxana Mihaela Duma a decis ca temutul Arsen Giolacai să fie cercetat în stare de libertate pentru violul de 3.000 de euro, respectiv presupusa siluire a uneia din protagonistele dosarului „Prostituate de lux pentru politicieni", a venit vremea adevărului în dosar. Anchetatorii au făcut demersurile necesare, iar ieri Giolacai, alături de cel de-al doilea suspect cercetat în cauză, Alexandru Gâlcă, s-au prezentat la detectorul de minciuni. La rândul său, victima, pe numele său A.S. - fostă iubită a celebrului Liviu Bamburic, potrivit procurorilor DIICOT Ialomiţa - a fost testată şi ea cu aparatul poligraf.

Foarte interesant, testul poligraf nu a fost efectuat la Constanţa, victima fiind programată la detectorul de minciuni din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, iar acuzaţii fiind trimişi de pe o zi pe alta la Inspectoratul General al Poliţiei Române, la Bucureşti. Surse apropiate anchetei spun că celei care i-a reclamat pe Giolacai şi Gâlcă pentru viol i-ar fi fost puse întrebări în urma cărora ar fi reieşit că „victima nu a întreţinut o relaţie sexuală consimţită cu Giolacai Arsen şi cu Gâlcă Alexandru". Totodată, se pare că cele trei întrebări-cheie prin care anchetatorii gălăţeni au încercat să determine dacă protagonista dosarului cu prostituatele de lux spune adevărul despre viol s-ar fi limitat la interogaţii gen „este adevărat că aţi întreţinut o relaţie sexuală cu numitul Giolacai Arsen (Gâlcă Alexandru)?". Problema cu aceste întrebări, spun sursele, ar fi că din ele nu reiese dacă actul sexual a avut loc sau nu în urma unei constrângeri. În final, sursele avizate sunt de părere că întreaga interogare la detectorul de minciuni a tinerei care a reclamat că a fost violată de către Giolacai şi Arsen ar lăsa mult de dorit, nefiind nici pe departe concludentă.

Duşi la detectorul din Capitală

Pe de altă parte, cei doi suspecţi ai violului reclamat, Arsen Giolacai şi Alexandru Gâlcă, lăsaţi în libertate de magistraţii constănţeni, au fost programaţi la testul poligraf la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, din Capitală, fiind anunţaţi de pe o zi pe alta de programare. Testarea a fost stabilită iniţial pentru ziua de ieri, la ora 13.00, însă a fost amânată cu câteva zeci de minute. De altfel, foarte interesant este faptul că, medicii legişti care au examinat-o pe tânăra A.S. după ce aceasta a reclamat la Poliţie că a fost violată au stabilit că nu există urme de violenţă care să conducă fără dubiu la concluzia unui eventual act sexual neconsimţit. Totodată, nu este de trecut cu vederea nici faptul că a trecut aproximativ o lună de la momentul la care plângerea a fost depusă la Poliţie, iar Giolacai şi Gâlcă au fost reţinuţi pentru violul de 3.000 de euro. În răstimp, spun surse apropiate cazului, s-ar fi efectuat interceptări telefonice şi s-ar fi adunat probe pentru „blindarea" cazului. Atâta doar că se pare că dovezile strânse pe parcursul unei luni de zile nu au fost suficient de convingătoare pentru magistraţii Judecătoriei Constanţa, care au respins ca nefondată propunerea de arestare a celor doi suspecţi, formulată împotriva lor de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa. Judecătorii au considerat că cei doi nu sunt un pericol public, astfel încât nu trebuie încătuşaţi. Imediat după ce au auzit decizia completului prezidat de judecătorul Duma, procurorii au declarat recurs, adresându-se Tribunalului Constanţa cu solicitarea de a-i aresta pe cei doi. Totuşi, dosarul nu a fost încă înregistrat pe rolul Tribunalului, dat fiind că nu s-a redactat încă motivarea hotărârii de a-i cerceta în libertate pe cei doi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 404

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1074

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 584

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 380

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 09 aprilie 2024

09 Apr 2024 308

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 453

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 987

IPJ SibiuDrumul spre libertate

05 Apr 2024 300

Primăria Constanța Prezentarea la ghișeele SPIT, doar pe bază de programare!

05 Apr 2024 481

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1625

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 480

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 455

Percheziții DIICOT Pornografie infantilă. Înregistrări video cu minori de 4-5 ani, în ipostaze sexuale explicite

03 Apr 2024 487

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1983

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 461