Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, din nou în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă (rechizitoriu)



Viceprimarul Gabi Stan şi alţi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa sunt bănuiţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky se vor afla vineri în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Motivul? Cei doi au atacat, cu contestaţie, decizia din data de 11 ianuarie a judecătoarei Mariana Ghena, de la Curtea Supremă, învestită cu soluţionarea cauzei, prin intermediul căreia s-a dispus menţinerea lor sub control judiciar.
 
Decizia de vineri va fi definitivă.
 
Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky au fost trimişi în judecată pe data de 9 decembrie 2015 de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.
 
Fostul primar al municipiului Constanţa este suspectat de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). Asta în timp ce în sarcina lui Strutinsky s-au reţinut trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. În acest dosar au mai fost deferite Justiţiei şi alte persoane, printre acestea aflându-se cinci angajaţi ai Primăriei Constanţa şi Gabriel Marius Stan, viceprimarul municipiului Constanţa, bănuiţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 
 
La termenul din data de 15 ianuarie, Municipiul Constanţa s-a constituit parte civilă în acest dosar, unde experţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au calculat un prejudiciu de aproape 45 de milioane de euro. Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 8 februarie 2016.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, judecătoarea Mariana Ghena, învestită cu soluţionarea cauzei, a fost, în perioada 1990 - 1991, judecător stagiar la Judecătoria Tulcea, din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa.
 

Fostul primar al municipiului Constanţa mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa - octombrie 2008 şi în Dosarul Terenurilor din Mamaia - aprilie 2015.
 
Sorin Strutinsky este judecat într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, unde omul de afaceri Dorin Lazia are calitatea de martor denunţător.
 
Citeşte şi 

Surse - prejudiciu de aproape 45 de milioane de euro Constanţa a decis! Se constituie parte civilă în megadosarul Mazăre - Strutinsky

Exclusiv! Calcul DNA Radu Mazăre, în rolul inculpatului pentru a treia oară - prejudiciu de aproape 45 de milioane de euro (rechizitoriu + referat DNA)

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

27 Jan, 2016 00:37

Ba dau astia termene pe banda..dar o solutie definitiva nimic

Articole asemanatoare

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 874

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3708

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 634

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 615

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 594

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 813

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 807

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 605

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 827

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1395

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1090

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 946

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1463

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1660

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1306