S-a aprins lumânarea morţii la capul companiei Petromin? (document)

Petromin_Adrian_Mihalcoiu_Florentin_Chiforeanu_Horia_Bud.jpgDirectorul general al Companiei Naţionale Maritime Petromin SA, Florentin Chiforeanu, şi liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, acţionar minoritar în cadrul Petromin, au organizat ieri o conferinţă de presă. În cadrul acestui eveniment s-a discutat despre administratorul special Ionela Irina Grigorescu, care s-a ales cu o plângere penală pe motiv că ar fi emis o serie de decizii, dispoziţii şi informări nelegale, depăşindu-şi astfel, atribuţiile conferite de lege.

Mai exact, administratorul special ar fi emis, pe data de 2 mai, mai multe documente, printre care şi o informare către salariaţii Companiei Maritime Petromin SA, cu privire la întocmirea unei noi organigrame, făcându-se apel la planul de reorganizare a societăţii. Asta, în ciuda faptului că i s-ar fi atras atenţia cu privire la nelegalitatea documentelor cu pricina.

„Menţionez că planul de reorganizare al CNM Petromin SA nu a fost supus aprobării Comitetului Creditorilor şi Adunării Generale a creditorilor, aşa cum cere expres Legea 85/2006. Mai mul decât atât, Ionela Irina Grigorescu se face vinovată de abuz în serviciu, deoarece prin emiterea unei noi organigrame se substituie ilegal Adunării Generale a Acţionarilor, singura abilitată să modifice şi să aprobe organigrama unei societăţi comerciale, conform Legii 31/1990 - Legea Societăţilor Comerciale", se mai arată în plângerea penală semnată de către Andrei Horia Bud, directorul departamentului Nave din cadrul Companiei Naţionale Maritime Petromin SA. În contextul celor mai sus precizate, directorul Petromin, Florentin Chiforeanu, a spus că după 100 de ani de marinărie, administratorul special Ionela Irina Grigorescu, a desfiinţat activitatea şi a pus la loc de cinste activitatea turistică, motiv pentru care, conform noii organigrame, pe perioada sezonului estival se vor angaja trei cameriste. De menţionat că noua organigramă a Petromin se poate „traduce" astfel: total personal: 25, personal de conducere: 2, personal administrativ 16 şi personal muncitor: 7. Reamintim că Ionela Irina Grigorescu a fost numit administratorul special al Petromin de către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, în calitate de acţionar majoritar al Companiei Naţionale Maritime Petromin SA. Potrivit directorului general al Petromin, Florentin Chiforeanu, venirea Ionelei Irina Grigorescu pe o funcţie atât de importantă nu este decât o „băşcălie românească".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Președintele PUSL Constanța, Florentin Chiforeanu - „Nu recunosc Constanța de acum. Găsesc Constanța praf și la propriu și la figurat“.(VIDEO)

21 Jun 2023 1623

ZIUA LIVE. Fostul șef al companiei Petromin SA și consilier local s-a reactivat politic!

20 Jun 2023 2502

Florin Vizan, numit la conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA

12 Aug 2022 5795

Creditorii Petromin SA, convocați în Adunare! Ce se va discuta (DOCUMENT)

21 Jun 2022 1630

Unde se află documentele angajaţilor de la fostele societăţi CNM Romline SA şi CNM Petromin SA Constanţa

22 Apr 2019 6283

Lumea Navigatorilor din România în doliu. Fostul director al CNM Petromin SA Constanţa s-a stins din viaţă

04 Dec 2017 5570