Scandalagiu în Bamboo şi apărător al lui Nicu Gheară Cherim Ferat, cot la cot cu Vasea, în scandalul de la Flora

nicu-gheara.jpg„Din probele administrate în cauză, s-a reţinut că autorii infracţiunii de distrugere sunt inculpaţii Sali Usein, Gheorghiu Cristian Marian, Vasea Traian, precum şi învinuiţii Ursoi Marius Iulian şi Cherim Ferat, însă nu se poate reţine în sarcina învinuiţilor comiterea acestei infracţiuni

Cu „şeful" Cherim după gratii, Mihai Gheorghe şi Ernis Sali, cei doi presupuşi complici ai lui Cherim Ferat de la bătaia din Clubul Bamboo care au fost lăsaţi în libertate de judecătorii bucureşteni, nu au voie să se apropie de localul în care au făcut scandal. În paralel, vechi apropiat al fraţilor Vasea, Cherim Ferat a fost considerat un pericol prea mare pentru a fi cercetat în libertate. De altfel, numele lui Cherim este binecunoscut constănţenilor în urma scandalului „Flora", din urmă cu aproximativ şase ani, când acesta, alături de fraţii Vasea, au provocat o altercaţie la hotelul Flora din Mamaia, unde s-au încăierat cu membrii grupării rivale. ZIUA de Constanţa vă prezintă faptele de care a fost acuzat Cherim Ferat în dosarul Vasea. De menţionat că individul nu a fost trimis în judecată în această cauză.

În rechizitoriul întocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în anul 2007, se arată că body-guard-ul lui Nicu Gheară avea calitatea de învinuit, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice şi distrugere, în concurs de infracţiuni. Potrivit anchetatorilor constănţeni, „în noaptea de 11 spre 12 august 2006, în jurul orelor 1.00, un grup numeros de agresori, din care au fost identificaţi inculpaţii: Gheorghiu Cristian Marian, Sali Usein, Şerban Victor, Vasea Traian, Vasea Mihăiţă şi învinuiţii Nasurla Eldis, Ursoi Marius Iulian, Popescu Florin-Petrică, Cherim Ferat, Butacu Vasile şi Moroşanu Florian, a atacat cu pari, bâte, bastoane telescopice, Hotelul «Flora» din staţiunea Mamaia, în interiorul căruia se aflau persoane din cealaltă grupare, respectiv Gherghişan Cristian, Căpăţână Mihai şi Ţurcan Ciprian". Procurorii au menţionat declaraţia lui Mihai Căpăţână, potrivit căreia în noaptea respectiv, în timp ce îşi desfăşura activitatea ca agent de pază la Completul Hotelier Flora, a fost avertizat de un coleg că de hotel se apropia un grup numeros de persoane, cu bâte în mâini şi atitudine violentă.

Zid uman la uşile automate

„Anticipând că grupul agresor intenţionează să pătrundă în hotel, pentru a-i aplica o corecţie fizică, agentul de pază Căpăţână Mihai a sunat la Poliţie, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, după care a solicitat sprijinul prietenilor săi, Gherghişan Cristian şi Sîrbu Florin, ce se aflau în holul hotelului, postându-se toţi trei în dreptul uşilor automate. În acest moment, s-a apropiat de hotel grupul agresor, din care au fost recunoscuţi inculpaţii şi învinuiţii arătaţi mai sus, proferând injurii şi ameninţări la adresa celor trei persoane din holul hotelului, ce fac parte din cea de-a doua grupare". Procurorii au mai arătat în rechizitoriu că grupul atacatorilor s-a oprit pe treptele de la intrarea în hotel, de unde au aruncat în geamurile şi uşile acestuia cu bâte, răngi, topoare, pietre, spărgând mai multe geamuri, inclusiv pe cele de la uşile glisante. „Între cele două grupuri, care nu erau de proporţii egale, privind numărul membrilor lor, nu a existat un contact fizic, grupul agresor rămânând în afara hotelului, iar grupul format din Căpăţână Mihai, Gherghişan Cristian şi Sîrbu Florin a rămas în holul hotelului, în dreptul uşilor automate, care se închideau şi se deschideau în funcţie de mişcările acestora". În continuare, procurorii au mai spus că cei aflaţi în hotel au reuşit să se ferească de obiectele ce erau aruncate prin geamurile sparte, „însă Vasea Traian a reuşit să-l lovească pe Gherghişan Cristian cu o bară metalică în zona coapsei stângi, ce i-a provocat o leziune pentru care a necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale (...)". Totodată, ar mai fi fost rănit în altercaţie şi Florin Sîrbu, care a avut nevoie de circa nouă zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni.

Atac rapid

În urma investigaţiilor, anchetatorii au mai stabilit că acţiunea agresivă a grupului a durat doar două sau trei minute, „cât a constat în atac şi retragere, după care membrii acestuia s-au dispersat pentru a nu fi surprinşi la faţa locului de către organele de poliţie, lăsând în urma lor geamurile şi uşile hotelului sparte, precum şi pe cele două părţi vătămate, rănite". În urma distrugerilor provocate la hotelul Flora, reprezentanţii acestuia s-au constituit părţi civile, solicitând suma de 100.000 de lei, cu titlul de daune materiale. Pe parcursul anchetei, suma a fost achitată de atacatori, iar cei de la Flora şi-au retras plângerile. „Din probele administrate în cauză, s-a reţinut că autorii infracţiunii de distrugere sunt inculpaţii Sali Usein, Gheorghiu Cristian Marian, Vasea Traian, precum şi învinuiţii Ursoi Marius Iulian şi Cherim Ferat, însă nu se poate reţine în sarcina învinuiţilor comiterea acestei infracţiuni, întrucât nu sunt date certe că aceştia sunt şi cei care au spart geamurile şi uşile hotelului, cu toate că au fost prezenţi la scandalul public pe care l-au creat", se arată în rechizitoriu. În aceste condiţii, Cherim Ferat a scăpat de dosarul penal de la Flora.

1.000 de lei, scandalul de la Flora

Astfel, procurorii au argumentat că „pentru acest considerent, urmează a se dispune scoaterea de sub urmărirea penală a învinuiţilor Ursoi Marius Iulian şi Cherim Ferat, pentru comiterea infracţiunii de distrugere (...) întrucât fapta u a fost comisă de aceştia, având în vedere că atacul era condus de inculpaţii Vasea Traian şi Mihăiţă, precum şi de inculpaţii Gheorghiu Cristian Marian, Sali Usein şi Şerban Victor". Mai mult, „cât priveşte participaţia şi vinovăţia penală a învinuiţilor Ursoi Marius Iulian, Cherim Ferat, Nasurla Eldis, Popescu Florin Petrică, Butacu Vasile şi Moroşanu Florian, sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, se constată că fapta comisă de aceştia nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni şi, drept urmare, se va dispune scoaterea de sub urmărirea penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, constând în amendă în cuantum de 1.000 de lei". Cu alte cuvinte, în schimbul sumei de 1.000 de lei, Cherim a trecut fără emoţii în ochii legii de scandalul de la Flora.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.