Scene sângeroase După ce a fost eliberat condiţionat, un bărbat şi-a înjunghiat propriul frate în gât şi în spate

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă povestea unor fraţi ce s-au războit până când unul dintre ei a ajuns la spital înjunghiat de celălalt. De nimic nu au mai ţinut cont cei doi fraţi, iar într-un moment de nervozitate, tinerii s-au luat la bătaie şi lupta s-a încheiat abia când unul dintre ei a ajuns la spital, în stare gravă. Bărbatul care a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat a mai fost condamnat în trecut pentru o altă infracţiune de omor.
 
Inculpatul şi fratele său sunt locuiau în aceeaşi casă, moştenită de la mama lor, însă aveau intrări separate. Întrucât nu prea se înţelegeau, curtea locuinţei comune a fost separată de către victimă printr-un panou din placaj. După ce a fost eliberat condiţionat, inculpatul şi fratele său se certau foarte des. În rechizitoriu se arată că inculpatul era o „fire violentă după ce consuma băuturi alcoolice. Obişnuia să poarte cuţit asupra sa pentru a-i impresiona şi ameninţa pe cei cu care intra în conflict“, conform rolii.ro.

Avea pregătit un cuţit de bucătărie

Totul s-a întâmplat în luna august 2014, atunci când victima s-a întâlnit cu prietenul de pahar al inculpatului, atenţionându-l să nu-l mai deranjeze când îl vizitează la domiciliu pe acesta din urmă. În după-amiaza aceleiaşi zile, prietenul de pahar i-a relatat inculpatului discuţia cu victima, iar, în replică, autorul şi-a chemat fratele la gardul despărţitor şi i-a reproşat intervenţia asupra martorului. În acest context, victima şi-a lovit fratele cu pumnul în faţă.
 
Ulterior, inculpatul a plecat pentru a-şi cumpăra vin şi, cu intenţii agresive, a încercat să intre pe poarta fratelui său, fiind împins de către acesta. Intervenţia soţiei victimei a împiedicat agravarea conflictului dintre părţi. „Până la revenirea la domiciliu a inculpatului, martorul C. I., care declară că nu a asistat la primele violenţe, auzind doar cearta celor doi fraţi, a părăsit locuinţa autorului“, se arată în documentele magistraţilor.
 
În continuare, până în noapte, inculpatul şi-a consumat cei doi litri de vin cumpărat şi, amintindu-şi de incidentul anterior, „ca şi în alte dăţi, a început să lovească cu pumnii în pereţi şi a dat televizorul la maximum în mod vădit pentru a-şi deranja fratele“.
 
În replică, victima l-a debranşat de la tabloul electric. Imediat după aceea, „inculpatul a ieşit în curte, unde a început să ţipe la fratele său. Acesta a ieşit din casă pentru a merge la toaletă, cum avea să declare ulterior, fiind atras la gard de către inculpat, care avea pregătit un cuţit de bucătărie pe o măsuţă de lângă panoul despărţitor. La apropierea victimei, în timpul reproşurilor ce au urmat, inculpatul a luat cuţitul şi şi-a lovit în mod repetat fratele în gât şi în spate“.
 
Acesta nu a realizat iniţial gravitatea loviturilor primite şi a luat o bucată de tub de pexal, cu care şi-a lovit fratele peste mână, până când inculpatul a scăpat cuţitul. Conflictul dintre cei doi a încetat la momentul intervenţiei soţiei victimei, care i-a acordat primul ajutor persoanei vătămate şi a sesizat autorităţile. Tot femeia a găsit şi a pus pe o chiuvetă cuţitul inculpatului, cu o parte a mânerului ruptă, după lovirea corpului delict cu bucata de pexal.

Inculpatul a încercat să inducă în eroare organele judiciare

În primele sale declaraţii, inculpatul a încercat să inducă în eroare organele judiciare susţinând că el a fost cel atacat cu cuţitul de către fratele său. Pus în faţa probelor administrate, autorul a revenit asupra acestui aspect.
 
Din aceleaşi declaraţii reiese că „autorul a realizat faptul că leziunile create fratelui său îi puteau fi fatale acestuia. În cauză nu poate fi primită apărarea inculpatului, în sensul provocării de către victimă, care l-a lovit cu cca. cinci ore înainte. De asemenea, debranşarea locuinţei inculpatului de la energia electrică nu poate constitui o provocare pentru inculpat, în condiţiile în care el a început acţiunea provocatoare prin folosirea cu sonorul la maximum a televizorului“.

A mai fost condamnat la 18 ani de închisoare, tot pentru omor

Din extrasul de cazier judiciar al inculpatului reiese faptul că acesta a fost condamnat la 18 ani de închisoare şi nouă ani de interzicere a unor drepturi, pentru comiterea infracţiunii de omor. El a fost arestat la data de 14 iunie 1996 şi eliberat condiţionat la data de 5 noiembrie 2008, cu un rest de executat de 2.046 de zile de închisoare, ce sunt considerate ca executate la data săvârşirii infracţiunii din speţa pendinte.
 
În drept, fapta inculpatului, care a mai săvârşit şi a fost condamnat definitiv pentru o altă infracţiune de omor şi care l-a înjunghiat cu intenţie şi în mod repetat, în gât şi torace pe fratele său, „întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor calificat săvârşită în stare de recidivă postexecutorie şi asupra unui membru de familie“.
 

Bărbatul a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, în mai 2015, la pedeapsa de 14 ani şi şase luni de închisoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Detalii exclusive din dosar! Caz șocant în Constanța! Bărbat incendiat cu alcool medicinal – „Îmi pare extrem de rău pentru ceea ce s-a întâmplat“ (DOCUMENT)

21 Apr 2024 974

Constanța Femeie acuzată că și-ar fi incendiat iubitul! Tribunalul, în pronunțare

14 Apr 2024 375

Caz șocant la Constanța! O femeie va fi judecată pentru că și-ar fi incendiat concubinul

11 Apr 2024 628

Crimă în Mangalia! Tânără ucisă şi băgată într-un geamantan. Azi, pronunțarea la Tribunalul Constanța

10 Apr 2024 667

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1233

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1748

Crimă într-un hotel din Mangalia! Procesul începe la finele lunii

10 Mar 2024 762

În Constanța Femeie de 53 de ani, reținută pentru tentativă de omor calificat

19 Jan 2024 883

„O să vă omor pe toţi, o să vă distrug“ Premieră în justiția din România! Închisoare cu executare după un scandal monstru în avionul Copenhaga – Bucureşti Otopeni! (MOTIVARE)

14 Jan 2024 1022

Bărbat atacat cu toporul în județul Caraș severin! Suspectul, trimis în judecată

09 Jan 2024 739

Caz șocant la Tulcea! Judecătorii au dictat aproape 20 de ani de închisoare

04 Jan 2024 1003

70 de ani de închisoare Crimă la Cogealac! Primele pedepse contestate

10 Dec 2023 1299

Crimă într-un hotel din Mangalia! Tribunalul Constanța a stabilit primul termen. Ședința va fi secretă

07 Dec 2023 1569

Crimă înfiorătoare la Arad! Un bărbat, împușcat mortal în parcarea unui mall de iubitul femeii cu care era în mașină

06 Dec 2023 988

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2445