UPDATE. Secrete şi securitate naţională Valentin Preda, ex-consilierul fostului primar al Constanţei, pus sub control judiciar



Daniela Panioglu este judecătoarea care, la data de 18 iunie 2014, a decis ca Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, să rămână sub control judiciar

Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi fost consilier al lui Radu Ştefan Mazăre, în perioada în care acesta a fost edilul-şef al oraşului, a fost pus sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Decizia a fost luată, vineri, de judecătoarea Daniela Panioglu, din Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care Preda este acuzat de: divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, trafic de influenţă, complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
 
Hotărârea judecătoarei Daniela Panioglu nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 4 martie. 
 
Pe timpul controlului judiciar, Răducu Valentin Preda trebuie să se prezinte la instanţa de judecată atunci când este chemat, să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei din judeţul Constanţa, municipiul Constanţa, să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea instanţei de judecată, să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpaţii din dosar, să comunice, lunar, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

 

Judecătoarea Daniela Panioglu i-a pus în vedere lui Preda că măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu cea a arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive, în cazul încălcării, cu rea-credinţă, a obligaţiilor impuse.
 

Preda a fost deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în iunie 2014, alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Dan Emil Manolachi, fost angajat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, dar şi Geanina Lavinia Cazan, fost şef al Cabinetului secretarului de stat Răducu Preda şi director comercial al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA.
 
Daniela Panioglu a făcut parte din completul de judecată care a închis definitiv Dosarul UCM Reşiţa, unde Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, a luat doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

 
În cauză, afaceristul Said Baaklini a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, Adrian Chebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, şi Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa (la data trimiterii în judecată), au luat câte cinci ani de închisoare.
 
Daniela Panioglu este judecătoarea care, la data de 18 iunie 2014, a decis ca Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, să rămână sub control judiciar. Tot atunci, Panioglu a menţinut hotărârea Tribunalului Bucureşti prin intermediul căreia s-a respins cererea de revocare a măsurii controlului judiciar şi i s-a încuviinţat lui Nicuşor Constantinescu să părăsească teritoriul României în perioada 6 - 11 iunie 2014, pentru a se deplasa la unitatea medicală Johns Hopkins Chicago.  

UPDATE
Facem menţiunea că, în prezent, Lavinia Cazan nu mai deţine funcţia de director comercial al CN ACN, ea nemaifiind angajată a acestei companii.

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii au încetat procesul penal faţă de Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor! (MINUTĂ)

08 Jun 2023 1525

Curtea de Apel București, așteptată să se pronunțe azi în dosarului lui Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor!

07 Jun 2023 1713

Curtea de Apel București anunță când s-ar putea pronunța în dosarul unui fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor

12 May 2023 1074

Fost consilier al lui Radu Mazăre Tribunalul București a încetat procesul penal față de Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor!

18 Feb 2023 2443

Tribunalul București, un nou termen în dosarul lui Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor

02 Sep 2022 1267

Tribunalul București continuă procesul lui Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor

20 May 2022 1648

Discuții la nivel înalt despre rolul diplomației, la Constanța! Nu mai puțin de 50 de diplomați au venit la malul mării!

05 May 2022 1652

LIVE VIDEO-TEXT Forumul internațional „Cum poate diplomația încheia un război“, la Constanţa (GALERIE FOTO)

04 May 2022 2491

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 aprilie 2022

28 Apr 2022 1887

„Scopul preventiv-educativ, atins!“ Deși DNA Constanța s-a opus, Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat, eliberat condiționat

02 Nov 2021 2799

Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, va fi pus în libertate

01 Nov 2021 3331

Un fost secretar de stat din Ministerul Transporturilor, pus în libertate la Medgidia. DNA Constanța se opune

19 Oct 2021 2582

Fostul consilier al lui Radu Mazăre a cerut eliberarea din arest. Ce răspuns a primit

29 May 2021 2937

Tribunalul București, undă verde pentru dosarul lui Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor

09 Apr 2021 1996

Tribunalul București, așteptat să se pronunțe azi în dosarul lui Valentin Răducu Preda

09 Mar 2021 2242