Termen în Dosarul Retrocedărilor Radu Mazăre a anunţat că va comenta rezultatele alegerilor. L-ar putea vizita şi pe Nicuşor Constantinescu, la Rahova (document)



Căutat insistent, ieri, de jurnalişti pentru a comenta rezultatele alegerilor prezidenţiale şi eşecul drastic suferit de PSD şi de Victor Ponta la nivelul judeţului Constanţa, precum şi protestele de duminică seara, în care sute de constănţeni i-au cerut demisia promisă, primarul Radu Mazăre a refuzat să dea declaraţii şi s-a rezumat să transmită că va spune ce are de spus pe marginea acestui subiect astăzi, la Bucureşti, unde are un nou termen în Dosarul Retrocedărilor. Edilul-şef de Constanţa a subliniat că va face comentariile la Bucureşti, ca să fie mai bine auzit.


Aflat sub control judiciar în dosarul presupusei mite primite în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, Radu Mazăre are, azi, termen la Curtea de Apel Bucureşti în celebrul Dosar al Retrocedărilor. La termenul de marţea trecută, judecătorii au decis amânarea cauzei din lipsă de procedură în cazul lui Nicuşor Constantinescu. Acesta tocmai fusese internat în Spitalul Penitenciarului Rahova după ce instanţele din Bucureşti şi Constanţa au respins contestaţiile şefului suspendat al CJC la cele două mandate de arestare emise pe numele său.

Procesul retrocedărilor din municipiul Constanţa se află pe rolul instanţei din Bucureşti încă din luna octombrie a anului 2008, iar termenul de azi este al 60-lea.

Conform portalului instanţelor de judecată, expertul Marian Chiriţoiu trebuie să „clarifice pe teren obiecţiunile, să formuleze concluzii la raportul de expertiză topo-cadastrală, cu acurateţe şi fără a folosi în mod excesiv terminologie tehnică“.



Pe lângă primarul municipiului Constanţa, mai sunt judecaţi Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, funcţionari din Primăria Constanţa la momentul trimiterii în judecată, respectiv Andrei Sozanski, Graţiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, notarii publici Aurel-Jean Andrei, Cristina Budei şi Ruxandra-Luminiţa Darie, două funcţionare din Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa (Luminiţa Călătoru şi Silvia Stanciu) şi alţii.

Astfel, ca şi în urmă cu şapte zile, edilul va scăpa de vizita săptămânală de marţi la sediul Poliţiei Constanţa, unde dă cu subsemnatul încă din primăvară, când a fost pus sub control de magistraţi, după o noapte petrecută în arest, el fiind reţinut, iniţial, de procurorii DNA în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.

În plus, Radu Mazăre l-ar putea vizita, astăzi, la Spitalul Penitenciarului Rahova, pe prietenul său, preşedintele suspendat al CJ Constanţa. Deşi declarase, marţea trecută, că va merge în vizită la Rahova alături de fiica lui Nicuşor Constantinescu, pentru a-i duce acestuia haine groase, Mazăre nu a mai ajuns, atunci, să-şi vadă prietenul. Nicuşor Constantinescu se află la spitalul penitenciarului după ce s-a întors din străinătate de la tratamentul pentru cancer de prostată, iar magistraţii din România au confirmat cele două mandate de arestare preventivă emise în lipsă, în ţară, pe numele său, pe când acesta se afla în SUA.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Recursul în casație din Dosarul Retrocedărilor, admis în principiu. Azi, un nou termen. Cine analizează cazul

02 Mar 2021 2948

Radu Mazăre la Curtea de Apel Bucureşti

10 Oct 2019 1443

Dosarul Retrocedărilor din Constanța, un nou termen, azi, la Înalta Curte

08 Jan 2019 1728

Judecătorii s-au pronunțat în această seară în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Iată ce s-a hotărât

17 Dec 2018 1978

Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, redeschis azi la Curtea Supremă. Cine a fost condamnat şi cine achitat

14 Dec 2018 3262

Schimbare între judecători în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa Iese şeful Structurii de Securitate şi intră cel mai tânăr judecător de la Înalta Curte

11 Oct 2018 3327

Curtea Supremă a României face anunțul mult așteptat Este vizată atribuirea unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța

17 Aug 2018 3889

# 103 termene Judecata în „Dosarul Retrocedărilor din Constanţa“, aproape de final. Azi, o nouă înfăţişare (rechizitoriu)

29 Mar 2017 3767

Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, printre inculpaţi Un nou termen în dosarul Retrocedărilor din Constanţa

15 Jun 2016 2931

Geanina Terceanu va fi judecată de Bogdan Florin Voinescu! A achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

17 May 2016 4649

Geanina Terceanu, judecătoarea care a achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa cere să fie pusă în libertate

10 Dec 2015 2230

Dosarul Retrocedărilor din Constanța, un nou termen. Al 71-lea

02 Jun 2015 1620

Radu Mazăre ar putea merge astăzi la Curtea de Apel Bucureşti

20 Jan 2015 1773

Dosarul Retrocedărilor din Constanța, amânat pentru 20 ianuarie

13 Jan 2015 2445

Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, citaţi Termen în dosarul Retrocedărilor din Constanţa

12 Jan 2015 2422