Trafic de cannabis și ecstasy în cluburile scumpe de pe litoral Fiul fostului director al Aeroportului Kogălniceanu, chemat din nou în instanță

Pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat, pe 16 ianuarie, dosarul cu numărul 248/118/2015, la secția penală, având ca obiect traficul de droguri.
 
Inculpații din cadrul acestui dosar sunt Stelea Dumitrescu, Octavian Manafu, Cristian Dumitru Vârlan, Robert Matei și Marius Toader. Unul dintre ei este și fiul fostului director al Aeroportului Mihail Kogălniceanu - Octavian Manafu.
 
Deocamdată nu a fost stabilit termenul de judecată.
 
Octavian Manafu, fiul lui Ionel Manafu, controlor de trafic aerian la Aeroportul Mihai Kogălniceanu din Constanța a fost prins de DIICOT cu cannabis și ecstasy la sfârşitul lunii decembrie anul trecut. El este suspectat că ar fi făcut trafic de droguri de mare risc.
 
Tatăl său a fost și directorul Direcției Ape Dobrogea Litoral, iar în trecut a fost consiler judeţean. Alţi trei tineri, care lucrau ca barmani într-unele din cele mai în vogă cluburi de pe litoral, sunt acuzaţi că distribuiau substanţele pe piaţă. Suspecţii au vârste cuprinse între 22 şi 27 de ani.
 
La cererea procurorilor DIICOT, Tribunalul Constanţa a emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Octavian Manafu, Stelea Dumitrescu şi Cristian Dumitru Vârlan în Ajunul Crăciunului, al patrulea suspect, Robert Matei, fiind plasat în arest la domiciliu.
 
Iată ce au decis pe 23 decembrie judecătorii secţiei Penale din cadrul Tribunalului Constanţa în dosarul cu numărul l8762/118/2014, unde apar ca inculpaţi: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Constanţa şi dispune luarea măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile, de la punerea în executare a mandatelor de arestare preventivă, faţă de inculpaţii Dumitrescu Stelea, Manafu Octavian , Vîrlan Cristian Dumitru. Respinge cererile formulate de inculpaţi privind luarea măsurii preventive a arestului la domicliu. Respinge ca nefondată propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Constanţa privind luarea măsurii arestului preventive faţă de inculpatul Matei Robert. Admite cererea formulată de inculpatul Matei Robert prin apărători şi dispune luarea faţă de inculpatul Matei Robert a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la 23.12.2014 şi până la data de 21.01.2015. Impune inculpatului Matei Robert obligaţia de a nu părăsi imobilul. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu coinculpaţii, suspecţii, participanţii la comiterea infracţiunii şi martorii din dosar, cu membrii de familie ai acestora. Atrage atenţia inculpatului Matei Robert că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventiv“.
 
Aceştia au contestat decizia judecătorilor, însă pe 30 decembrie, completul de judecată C.8 J.D.L - Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din cadrul Curţii de Apel Constanţa a respins ca nefondate contestaţiile celor patru. Măsura pronunţată a fost definitivă.
 

Anchetatorii susţin că Manafu şi cei complicii săi ar fi comercializat cannabis şi ecstasy, în ultimii doi ani, preponderent în cluburile scumpe de pe litoral. Mai mult, unul dintre suspecţi este angajat al clubului Fratelli.
 
„De asemenea, cu privire la doi dintre inculpaţi există suspiciunea că şi-au pus locuinţele la dispoziţie pentru consumul de droguri. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate diferite cantităţi de droguri precum şi dispozitive pentru mărunţirea şi cântărirea drogurilor“, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trafic de droguri în parcarea subterană unui centru comercial, din municipiul Constanța

27 Mar 2024 736

Oficial de la IJJ Constanța despre suspectul de trafic de droguri depistat la Medgidia

26 Mar 2024 530

Județul Constanța Bărbat bănuit de trafic de droguri, cercetat de polițiști și procurori! Ce au găsit oamenii legii asupra suspectului

26 Mar 2024 534

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1046

Razie de amploare a polițiștilor în județul Constanța! Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere (GALERIE FOTO)

24 Mar 2024 452

În ultimele 48 de ore Intervenții ale poliției în județul Constanța. Au fost aplicate amenzi

23 Mar 2024 614

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1331

Poliția Română - BCCO Argeș trafic de droguri de risc

22 Mar 2024 318

Poliția Română - BCCO Cluj trafic de droguri de risc

21 Mar 2024 317

Președintele Iohannis a promulgat Legea „2 Mai“ – Traficul de droguri de mare risc, pedepsit cu închisoare cu executare

21 Mar 2024 505

Procurorul general, Alex Florența, avertizează „Portul Constanța este vulnerabil în fața rețelelor de trafic de droguri”

20 Mar 2024 706

Trei persoane reținute la Tulcea pentru trafic de droguri! Ce au stabilit procuroriii DIICOT (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 634

DIICOT acuzații oficiale Trafic de droguri de mare risc la Constanța

19 Mar 2024 543

Incident în trafic la Constanța! Ce a depistat Poliția în cazul unui șofer de 22 de ani

18 Mar 2024 507

Misiunile polițiștilor la finalul săptămânii, în județul Constanța. Constatări

17 Mar 2024 553