Trimis în judecată de DNA Constanţa Gheorghe Ioniţă a luat opt ani de închisoare pentru evaziune fiscală

 

Magistraţii Curţii de Apel au respins ca nefondat apelul formulat de către Gheorghe Ioniţă şi au admis apelul formulat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Astfel, au desfiinţat sentinţa apelată şi, rejudecând, au majorat pedeapsa aplicată lui Gheorghe Ioniţă, de la cinci ani de închisoare, la opt ani de închisoare.
 
Decizia este definitivă.
 
Reamintim faptul că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, în martie 2014, trimiterea în judecată a lui Gheorghe Ioniţă, administrator al unei societăţi comerciale la data faptelor.
 
DNA arată că, în perioada iulie 2007 - martie 2008, Ioniţă, în calitate de asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, ar fi evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale ale firmei cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori sunt fictive.
 
„Din analiza corelativă a datelor raportate în declaraţiile fiscale, se constată că atât evidenţa fiscală, cât şi evidenţa contabilă nu reflectă realitatea şi condiţiile economice privind activitatea desfăşurată de societate, acestea cuprinzând date inexacte şi necorelate între ele. Mai mult, documentele emise în numele societăţii pe care a administrat-o nu au avut calitatea de documente justificative şi nu au furnizat toate informaţiile prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare la data efectuării operaţiunilor, pentru care s-a solicitat deducerea taxei pe valoarea adăugată”, conform DNA.
 
Astfel, continuă procurorii, prin aceste acţiuni, bărbatul s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, producând bugetului consolidat al statului o pagubă materială în valoare totală de 3.916.546 de lei, echivalentul a 1.082.391 de euro, compus din suma de 2.126.125 de lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată, şi 1.790.421 de lei, reprezentând impozit pe profit.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lumea marinarilor Marea de la ţărmul inimii. Gheorghe Ioniță, vedetist, sociolog

22 Oct 2021 3557

Constanţa. Antrenorul Cătălin Săndulescu şi Mirela Ioniţă au spus „Da!“ „Să purtaţi mereu în suflet amintirea zilei în care v-aţi unit destinele!“ (galerie foto)

17 Apr 2019 2341

Antrenorul Cătălin Săndulescu se căsătoreşte astăzi la Constanţa

12 Apr 2019 2856

Contestaţia DNA, respinsă Opt ani de închisoare pentru Gheorghe Ioniţă

20 Apr 2017 1961

Modernizări în staţiunea Neptun O terasă din fostul Complex Dunărea va fi extinsă. Despre ce este vorba (document)

09 Mar 2017 3437

Suspectat de furtul unei maşini şi de spargeri de locuinţe şi autoturisme Lucian Constantin Spânu, din Năvodari, cercetat de poliţişti

29 Oct 2014 1971

Suspectul principal în cazul unei maşini furate la Fântânele Lucian Constantin Spânu, depistat după mai multe furturi comise la Năvodari

28 Oct 2014 1892

Gheorghe Ioniţă, acuzat de evaziune fiscală, deferit justiţiei

29 Mar 2014 2073