Un accident de muncă îndoliază Costineştiul în ajun de 1 Mai Doi tineri au murit asfixiaţi, îngropaţi sub un mal de pământ (galerie foto+video)

Doi tineri au murit îngropaţi de vii, ieri, la Costineşti, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei. Tragedia s-a petrecut în faţa Complexului Tineretului, unde aceştia erau angajaţi cu forme legale, conform primelor verificări făcute de inspectorii în muncă.
 
Victimele sunt Cristian Soare, de 30 de ani, şi Ion Florin Lăpădat, de 27 de ani. Ei săpau într-un şanţ pentru a poza o conductă de apă. În momentul în care s-a surpat malul de pământ, victimele se aflau la patru metri adâncime.
Imediat după sesizarea accidentului de muncă prin 112, spre Costineşti au pornit un echipaj de la Descarcerare, două echipaje de pompieri de la Detaşamentul Tuzla, un echipaj SMURD şi unul al Serviciului de Ambulanţă.
 
Fiind îngropate la adâncime mare, trupurile victimelor au fost scoase de sub tonele de pământ după mai bine de trei ore de la producerea tragediei.
 
Cei doi tineri erau angajaţi ai SC Complex Tineretului SRL Bucureşti, firmă care deţine discoteca Tineretului din Costineşti.
 
Poliţia şi inspectorii ITM au declanşat o anchetă şi vor stabili dacă muncitorii aveau instructajul necesar şi dacă au respectat normele de protecţie a muncii. Cert este, deocamdată, doar faptul că malul nu era asigurat corespunzător, fapt pentru care persoana responsabilă cu lucrarea ar putea răspunde penal. Aseară era aşteptat să sosească la Costineşti de la Bucureşti şi patronul discotecii.
 
SC Complex Tineretului SRL îi are ca asociaţi pe Anne Mary Cristina, cu 0,001% din părţile sociale, şi Nicuşor Mihăilescu, cu restul. În anul 2011, societatea deţinea opt puncte de lucru în Costineşti. Atunci, RAJA a debranşat mai multe terase aparţinând societăţii după un control în care s-a constatat că unităţile de alimentaţie publică foloseau în amestec atât apa furnizată de RAJA, o apă certificată din punct de vedere calitativ, cât şi apa provenită de la un puţ forat. Nicuşor Mihăilescu mai figurează în societatea Sabina Trading Company.
 
La finalul anului 2013, firma a raportat o cifră de afaceri de 8,6 milioane de lei, 121 de salariaţi, datorii de 5,3 milioane şi profit... zero!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.