Un nou termen în dosarul lui Gheorghe Ţarălungă, fost decan în cadrul Universităţii „Ovidius“ (rechizitoriu)

La Tribunalul Constanţa va avea loc, astăzi, un nou termen în dosarul în care Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor, fost decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius“, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Ţarălungă a fost „lucrat“ de Sorin Constantinescu, procurorul-şef al DNA Constanţa, şi „turnat“ de o fostă studentă, care a absolvit cursurile Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius“. Ea a fost cea care le-a declarat magistraţilor că Ţarălungă ar pretinde şi ar primi bani de la studenţi pentru a-i promova la examene.
 
„La data de 23.01.2015, numita (...) a formulat o sesizare penală împotriva inculpatului Ţarălungă Gheorghe, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa, disciplinele Farmacologie, Farmacoterapie şi Farmacie Clinică, din care rezultă că inculpatul, în data de 26.01.2015, urmează să primească, cu titlu de mită, suma de 400 de euro de la studentul grec Faloutsos Evangelos, înmatriculat în anul 5 al Facultăţii de Farmacie, pentru a-l promova la două examene la care acesta înregistrează restanţe“, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă.
 
Conform aceluiaşi document, „din declaraţia martorei sus-menţionate, rezultă că a absolvit cursurile Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa şi că avea cunoştinţă că inculpatul Ţarălungă, profesor universitar doctor, titular la disciplinele sus-menţionate, pretinde şi primeşte sume de bani de la studenţi pentru a-i promova la examene. Martora arată că, în urmă cu două zile, respectiv în data de 21.01.2015, s-a întâlnit cu inculpatul Faloutsos, student grec la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa, care i-a confirmat că şi în prezent inculpatul Ţarălungă procedează de aceeaşi manieră, în sensul că primeşte sume cuprinse între 150 şi 300 de euro pentru fiecare examen, în funcţie de naţionalitatea studenţilor“.
 
În acelaşi referat al celor de la Anticorupţie, „se remarcă un adevărat modus operandi al inculpatului Ţarălungă, constând în aceea că primeşte câte 200 de euro pentru fiecare examen, de la un singur student o dată, tocmai pentru a nu avea martori şi, totodată, nu acceptă discuţii telefonice pe acest subiect cu studenţii“.

„O să fie uşor pentru tine la examen“

„Faloustos Evangelos a hotărât să revină în dimineaţa zilei de 28 ianuarie 2015, luându-o din nou cu el şi pe martora (...). Astfel, în jurul orei 8.00, cei doi s-au deplasat împreună la sediul Facultăţii de Farmacie şi au urcat la mansardă, spre biroul inculpatului Ţarălungă. Inculpatul Faloustos i-a spus martorei că va încerca din nou să-i ofere profesorului plicul cu cei 200 de euro, martora rămânând pe holul mansardei, iar inculpatul Faloustos pătrunzând singur în biroul profesorului. După aproximativ două minute, inculpatul Faloustos a ieşit din biroul profesorului, martora întrebându-l dacă a reuşit să-i dea plicul cu bani profesorului, acesta răspunzându-i afirmativ, motiv pentru care martora l-a felicitat de mai multe ori, spunându-i «felicitări, bravo!». În continuare, inculpatul Faloustos i-a povestit martorei că i-a spus profesorului: «Uitaţi, domnule profesor, un ajutor pentru Farmacie clinică, pentru a-mi fi mai uşor examenul», moment în care i-a dat şi plicul cu cei 200 de euro. Tot inculpatul Faloustos i-a povestit martorei că inculpatul Ţarălungă, după ce a văzut plicul, i-a spus: «O să fie uşor pentru tine la examen»“, se mai arată în cercetarea DNA.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gheorghe Ţarălungă, fost decan în Universitatea Ovidius din Constanţa (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost decan al Facultăţii de Farmacie Un cunoscut profesor universitar din Constanţa a fost eliberat condiționat!

30 Mar 2023 8714

Oficial! DNA Constanța renunță la urmărirea penală într-un dosar desprins dintr-o anchetă celebră. Cine sunt cei vizați

29 Dec 2020 4465

„Premieră” în învăţământul constănţean! Intercepătări declarate nule. Opt ani de închisoare pentru un colonel în rezervă

09 Jan 2020 3554

Un cunoscut profesor universitar din Constanţa a fost condamnat azi la opt ani de închisoare cu executare

08 Jan 2020 6047

Aproape nouă ani de închisoare pentru un profesor universitar doctor din Constanţa. Decizia finală, amânată

31 Dec 2019 2722

Judecătorii se pregătesc să închidă dosarul care a zguduit mediul universitar din Constanța. Ce se întâmplă azi

26 Nov 2019 1988

Aproape nouă ani de închisoare pentru un fost profesor universitar doctor din Constanţa. Judecata, amânată

07 Sep 2019 4183

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 iulie 2019

26 Jul 2019 3164

Sentința care a zguduit mediul universitar din Constanța. Aproape nouă ani de închisoare. Dosarul, amânat

01 Dec 2018 2199

Cum ar fi fost mituit un cunoscut profesor universitar din Constanţa Interceptări până astăzi secrete! „Gata, ai rezolvat? Bravo, mă, felicitări! Bravo!“

02 Apr 2018 5009

Un profesor universitar doctor, condamnat la aproape nouă ani de închisoare. Un nou termen în apelul dosarului

19 Feb 2018 2271

„Premieră“ ruşinoasă în învăţământul constănţean! Ani grei de închisoare pentru un profesor universitar, în primă instanţă. Se sesizează Curtea Constituţională

20 Nov 2017 5778

Martor secret, audiat în dosarul lui Ţarălungă, fost decan din Universitatea „Ovidius“

12 May 2017 3921

Gheorghe Ţarălungă, fostul decan din Universitatea „Ovidius“, rămâne sub control judiciar

12 Apr 2017 3736

De la cine ar fi primit mită Gheorghe Ţarălungă, fostul decan din Universitatea „Ovidius“ (rechizitoriu)

16 Mar 2017 4384