Urmarea "atacului" la procurorul Adina FloreaParchetul Tribunalului, disputat numai de "şefi"

9_adina_-_adina_florea.jpgPrim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, adjunctul delegat al Parchetului Tribunalului Constanţa, şeful Secţiei Urmărire Penală din cadrul Parchetului Tribunalului şi procurorul şef al Secţiei Maritimă şi Fluvială a aceleiaşi unităţi de parchet. Altfel spus, magistraţii Gigi Valentin Ştefan, Valentina Boboc, Laura Belu şi Corina Mihaela Scăeţeanu. Acestea sunt persoanele rămase în cursă pentru conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în urma eliminării magistratului Adina Florea.

Iniţial cinci, "aspiranţii" s-au împuţinat după ce Institutul Naţional al Magistraturii a decis să respingă candidatura magistratului Adina Florea, actualul prim-procuror delegat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Ulterior, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-a respins contestaţia formulată împotriva neacceptării candidaturii sale de către INM. Oficial, motivul respingerii iniţiale a candidaturii de către INM a fost neîndeplinirea de către procurorul în discuţie a prevederilor articolului 49 alineatul 8 din Legea nr. 303/2004, care se referă la faptul că "numirea procurorilor care au obţinut rezultatul cel mai bun la concurs sau, după caz, au fost declaraţi admişi la examen în funcţiile pentru care au candidat se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii, o singură dată (...)". Cu alte cuvinte, Adina Florea şi-ar fi depăşit numărul de mandate la care ar fi avut dreptul.

Numită "să-l facă pe Mazăre"

Neoficial, gurile rele spun că respingerea candidaturii ei pentru conducerea Parchetului Tribunalului nu ar fi străină de numărul şi influenţa persoanelor pe care Adina Florea le-a deranjat în răstimpul în care a fost delegat procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Printre acestea s-ar număra, spun sursele, şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, în luna martie 2010 acesta ţinând o conferinţă de presă în care spunea despre "vajnica procuroare" că ar fi fost numită ca să-l "facă pe Mazăre". "Doamna Adina Florea", susţinea edilul la momentul respectiv, "a fost numită pentru că şi-a asumat promisiunea, aşa cum au mai făcut şi alţii înainte, că o să-l facă pe Mazăre. Mai exact, că o să-l bage în puşcărie". Cum-necum, la câteva luni de la afirmaţiile primarului, magistratul cu pricina a pierdut concursul pentru postul de procuror general al Parchetului Curţii de Apel Constanţa, în prezent fiind respinsă la concursul pentru postul de prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanţa. Totuşi, procurorul va reveni la Parchetul Tribunalului ca simplu procuror, Consiliul Superior al Magistraturii aprobând cererea sa de transfer înapoi de la Parchetul Curţii. Transferul i-a fost aprobat Adinei Florea începând cu data de 1 noiembrie.

Test psihologic, proiect managerial şi lucrare scrisă

În ceea ce priveşte lupta pentru Parchetul Tribunalului, este de menţionat că toţi cei patru candidaţi rămaşi în cursă deţin funcţii de conducere, fiind fie procurori-şefi de secţie, fie adjunct al parchetului sau chiar şef al unui alt parchet. În acest context, rămâne de văzut cine va fi considerat cel mai potrivit magistrat pentru conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Conform calendarului desfăşurării examenului, ieri a fost ultima zi în care candidaţii au putut să îşi depună proiectul referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere. Următoarea probă va fi testarea psihologică, "evaluarea capacităţii candidaţilor de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea şi verificarea rezistenţei la stres", programată să aibă loc în intervalul 7-14 noiembrie. De asemenea, aspiranţii pentru conducerea Parchetului Tribunalului vor da un test scris privind managementul, comunicarea şi resursele umane, programat pe 5 decembrie, după ce, în prealabil, vor susţine proiectul referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

justice

31 Oct, 2010 18:48

afara cu delorga seful mafiei pdl omul de casa al lui basineescu unchiul luipalz patronul vostru spiritual carea re dosar de coruptie la dna...cine e amanta din medgidia? daca va fi la csm deliorga vom ataca in instanta numirea -slugi ale mafiei pdl

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 112

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1053

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 580

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 378

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 09 aprilie 2024

09 Apr 2024 306

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 448

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 984

IPJ SibiuDrumul spre libertate

05 Apr 2024 298

Primăria Constanța Prezentarea la ghișeele SPIT, doar pe bază de programare!

05 Apr 2024 478

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1617

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 478

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 452

Percheziții DIICOT Pornografie infantilă. Înregistrări video cu minori de 4-5 ani, în ipostaze sexuale explicite

03 Apr 2024 487

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1968

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 459