Uşile „beciului domnesc“ s-au deschis, ieri, pentru Mazăre, la chemarea Danei Ana (referat DNA + document)

Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost adus, ieri, în faţa Danei Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie! Potrivit unor surse judiciare, citate de România TV, fostul primar ar fi fost adus pentru audieri în dosarul privind construirea unui cartier de locuinţe în Constanţa, cauză cunoscută generic „Campusul Social Henri Coandă“.
 
Conform DNA, „la începutul anului 2011, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a lansat Programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul Social «Henri Coandă», aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanţa“.
 
„Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei, ce urma a fi organizată. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanţa, Mazăre Radu Ştefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 de lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate, în jurisdicţii cunoscute pentru condiţiile restrictive privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală“, se mai arată în documentele celor de la Anticorupţie.
 
Mazăre este cercetat de Dana Ana într-un alt dosar, cauză în care este arestat preventiv şi omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky. Pe data de 24 iunie, fostul primar al municipiului Constanţa va cere Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie a României înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu. Şedinţa de judecată este programată pentru ora 9.00, iar hotărârea va fi definitivă.
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Nu vreau să fac un mall“ „Beciul domnesc“, modificat la iniţiativa lui Radu Mazăre

25 Jun 2015 2057