Veste bună pentru Sorin Constantinescu, şeful DNA Constanţa! (rechizitoriu)

Conform rechizitoriului, „din Adresa nr. (...) /31.03.2015 a Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, rezultă faptul că absolvenţii Liceului Teoretic «Ion Creangă» Tulcea au susţinut examenul de Bacalaureat în Centrul de examen Colegiul Dobrogean «Spiru Haret» Tulcea, iar lucrările au fost corectate în Centrul zonal de evaluare Liceul de Arte «George Georgescu» Tulcea“

Sorin Constantinescu, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a primit o veste bună de la Tribunalul Tulcea! Recent, instanţa a constatat legalitatea sesizării cu rechizitoriul nr. 91/P/2015 din 11 iulie, întocmit de DNA - Serviciul Teritorial Constanta, prin care au fost trimişi în judecată Dumitru Damian, inspector şcolar general al Inspectoratului Școlar Judeţean Tulcea, şi alţi doi profesori. Tot Tribunalul Tulcea a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Mai mult decât atât, instanţa a dispus începerea judecăţii în prezenta cauză.
 
Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea fiind deja atacată la Curtea de Apel Constanţa. Până la acest moment, judecătorii din Constanţa nu au fixat primul termen de judecată.
 
Aproape de jumătatea lunii iunie, şeful DNA Constanţa l-a trimis în judecată pe Dumitru Damian, inspector şcolar general al Inspectoratului Școlar Judeţean Tulcea şi preşedinte al Comisiei judeţene de examen Tulcea, la data presupuselor fapte, cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. Mai mult decât atât, în faţa judecătorilor au mai fost trimişi Mariana Gabi Costache, profesor corector în cadrul examenului de Bacalaureat - sesiunea august 2014, la data faptei, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, şi Greta Gianina Samoilă, profesor corector în cadrul examenului de Bacalaureat - sesiunea august 2014, la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale.
 
În rechizitoriul întocmit, Sorin Constantinescu, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a reţinut că, „la data de 30 august 2014, inculpatul Damian Dumitru, în calitate de inspector şcolar general al Inspectoratului Școlar Judeţean Tulcea, încălcând-şi atribuţiunile de serviciu de preşedinte al Comisiei judeţene de examen Tulcea, a determinat-o pe inculpata Costache Mariana Gabi, profesor corector la disciplina Geografie în cadrul examenului de Bacalaureat - sesiunea august 2014, desfăşurat în municipiul Tulcea, să acorde nota 8 pentru lucrarea la disciplina Geografie a unei candidate, persoană care inserase în prealabil, în cuprinsul lucrării, semne distinctive pentru recunoaşterea identităţii sale“.
 
„Aceeaşi solicitare a inculpatului Damian Dumitru a ajuns şi la cunoştinţa inculpatei Samoilă Greta Gianina, primul profesor corector, care a modificat personal răspunsurile candidatei, în aşa fel încât acesteia din urmă să îi poată fi acordată nota 8. Prin aceste acţiuni, inculpaţii au provocat o vătămare a intereselor legitime ale unităţii de învăţământ care organiza examenul, respectiv de a înregistra rezultate corecte, precum şi un folos necuvenit candidatei, constând în obţinerea nemeritată a unei note superioare la disciplina Geografie, cu consecinţa promovării examenului de Bacalaureat“, se mai arată în rechizitoriul cauzei.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că şeful DNA Constanţa a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Citeşte şi

Dezvăluim un secret bine păzit!
Cum l-a „lucrat“ şeful DNA Constanţa pe generalul învăţământului din Tulcea (document)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3626

Procurorul Sorin Constantinescu, fost șef al DNA Constanța, părăsește sistemul prin pensionare

28 Feb 2024 687

Situație fără precedent la DNA Constanța! Cinci procurori vor să părăsescă structura teritorială

28 Feb 2024 1325

Ședință cu „greutate“, azi, la CSM! Mihai Alexandru Stanciu, șeful Parchetului Judecătoriei Constanța, propus să preia comanda DNA Constanța

05 Feb 2024 3432

Dosar DNA Constanța Bogdan Dumitru Dumitrașcu, fostul director general adjunct al APIA, condamnat definitiv! (MINUTĂ+DOCUMENT)

19 Jan 2024 1406

DNA Constanța cere, la Înalta Curte, rejudecarea dosarului Combat Press!

17 Oct 2023 1078

Referat propunere de arestare DNA Constanța Unde ar fi primit mită Bogdan Dumitrașcu, adjunctul APIA (DOCUMENT)

19 Jan 2022 2613

Închis la cererea DNA Constanța Adjunctul APIA – Aparatul Central a contestat mandatul de arestare! Ar fi vrut arest la domiciliu

24 Dec 2021 1683

Denunț la Constanța Numărul 2 pe țară de la APIA, prins în flagrant delict de DNA Constanța. S-a declarat nevinovat!

23 Dec 2021 2634

Ultima oră! Decizia Tribunalului Constanța privind arestarea adjunctului APIA, anchetat de DNA Constanța

22 Dec 2021 2093

Flagrant delict Numărul 2 pe țară de la APIA, reținut de procurorii DNA Constanța! De ce l-au încătușat

22 Dec 2021 2208

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Dosarul terenurilor din Portul Tomis, azi primul termen la Tribunal! Gabriel Mustaţă nu ar fi vrut să judece procesul!

24 Sep 2021 2721

Dosar la DNA Falimentul Clubului de Volei Municipal Tomis Constanta, amânat pentru la anul

24 Dec 2020 1913

Clubul de Volei Municipal Tomis Constanța, în faliment! Procesul a primit cel de al 22-lea termen de judecată

26 May 2020 2461

Dosar la DNA! Clubul de Volei Municipal Tomis Constanţa, în faliment. Ce au decis ieri judecătorii

23 Oct 2019 4551