Veste proastă pentru DNA Constanţa într-un dosar cu „greutate“. Vizaţi, angajaţi ai Ministerului Sănătăţii (rechizitoriu)



 Judecătoarea Antoaneta Ardeleanu a mai dispus ca procurorul de caz să comunice, în termen de cinci zile de la primirea deciziei, dacă îşi menţine dispoziţia de trimitere în judecată a inculpaţilor
 
Veste proastă pentru procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa! Ieri, judecătoarea Antoaneta Ardeleanu, din Tribunalul Constanţa, a decis că un proces-verbal de redare a unei convorbiri telefonice a fost întocmit cu încălcarea dispoziţiilor articolului 139, alin. 4 din Codul de procedură penală. Din acest motiv, Antoaneta Ardeleanu a exclus respectivul document din materialul probator ce a stat la baza întocmirii rechizitoriului.
 
Decizia a fost luată în dosarul în care DNA Constanţa a trimis-o în judecată pe L.S., consilier cu grad profesional superior la Direcţia Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare și monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, la data săvârșirii presupusei faptei, pentru luare de mită.
 
În cauză a fost deferită Justiţiei şi Zâna Dobrin, consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare și monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, la data trimiterii în judecată, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de complicitate la dare de mită.
 
Alături de S. şi de Dobrin au mai fost trimişi în judecată, în aceeaşi cauză, Claudia Ştefania Tănase, farmacist-diriginte și reprezentant al unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de dare de mită, Nicoleta Silvia Pascu Cota, administrator al unei societăţi comerciale, şi Cosmin Tănase, fost ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de luare de mită.
 
Judecătoarea Antoaneta Ardeleanu a mai dispus ca procurorul de caz să comunice, în termen de cinci zile de la primirea deciziei, dacă îşi menţine dispoziţia de trimitere în judecată a inculpaţilor Ştefania Claudia Tănase, L.S., Nicoleta Silvia Cota Pascu, Cosmin Tănase si Zâna Dobrin.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „la data de 27 august 2015, inculpata Tănase Ștefania Claudia a remis, cu titlu de mită, inculpatei S.L., consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, bijuterii în valoare de 1.500 de lei, cu prilejul exercitării de către aceasta din urmă a atribuţiunilor de serviciu ce constau în efectuarea inspecţiei unui punct de lucru al firmei, cu destinaţia «farmacie», procedură prealabilă necesară avizării deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice“.
 

„Inculpata Tănase Ștefania Claudia a beneficiat de sprijinul inculpatei Dobrin Zâna și al inculpatului Tănase Cosmin, care, împreună, au convenit asupra necesităţii remiterii mitei și a valorii aproximative a acesteia, precum și de sprijinul inculpatei Cota Pascu Nicoleta Silvia, care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscând scopul remiterii lor“, se mai arată în documentul celor de la DNA.
 
Articolul 139 face referire la „supravegherea tehnică“, iar alineatul 4 prevede că „raportul dintre avocat şi persoana pe care o asistă sau o reprezintă nu poate forma obiectul supravegherii tehnice decât dacă există date că avocatul săvârşeşte ori pregăteşte săvârşirea unei infracţiuni dintre cele prevăzute la alin. 2. Dacă pe parcursul sau după executarea măsurii rezultă că activităţile de supraveghere tehnică au vizat şi raporturile dintre avocat şi suspectul ori inculpatul pe care acesta îl apără, probele obţinute nu pot fi folosite în cadrul niciunui proces penal, urmând a fi distruse, de îndată, de către procuror. Judecătorul care a dispus măsura este informat, de îndată, de către procuror. Atunci când apreciază ca fiind necesar, judecătorul dispune informarea avocatului“.
 

Citeşte şi 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 496

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 477

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 475

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 647

Cum arată terenul pe care va fi construit noul sediu al DNA Constanța! (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 1242

​DNA Constanța se mută în casă nouă!

17 Apr 2024 777

Este oficial! Procurorii Andrei Bodean și Constantin Conortos pleacă de la DNA Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

16 Apr 2024 694

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1366

DNA acuză - șantaj la SOCEP! Totul se decide azi, la Curtea de Apel Constanța

14 Apr 2024 827

Oficial! Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin pleacă de la DNA Constanța

12 Apr 2024 5465

Tribunalul Constanța îl reabilitează pe Senol Zevri, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa! (MINUTĂ)

11 Apr 2024 613

Justiție Constanta Amânare de pronunțare în dosarul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

10 Apr 2024 395

Fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de DNA de abuz în serviciu! Judecătorii disjung cauza sub aspectul laturii civile (DOCUMENT)

07 Apr 2024 8634

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 899

Mihai Lupu va candida la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL

01 Apr 2024 934