Victimă, poliţist din IPJ Constanţa Un tânăr din Topraisar, cercetat pentru tentativă la omor calificat şi deosebit de grav

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările în dosarul în care un lucrător din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost rănit în timpul unei misiuni.

Organele de anchetă susţin că, în după-amiaza zilei de 29 martie, un tânăr de 25 de ani, din localitate, conducea un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu expirat şi a fost oprit în trafic pe o stradă din comuna Topraisar de către agentul de poliţie Ovidiu Datcu. Şoferul, Georgian Paraschiv, i-ar fi adresat invective agentului de poliţie. La scurt timp, continuă procurorii, şoferul a pus în mişcare autoturismul şi l-a târât circa 20 de metri pe poliţist, care fusese agăţat cu uniforma de portieră. „Viaţa acestuia a fost salvată de împrejurarea că, deşi viteza autoturismului era accelerată, i s-a rupt epoletul agăţat, aşa că impactul său cu roata unei remorci aflate pe carosabil nu a fost foarte grav. La scurt timp de la incident, colegii victimei au intervenit, l-au urmărit şi reţinut pe inculpatul care se refugiase în curtea locuinţei sale şi care a proferat invective obscene în public la adresa agenţilor autorităţii publice”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, pentru următoarele 29 de zile, propunere ce a fost admisă de magistraţii judecători ai Tribunalului Constanţa.
Oficialii Parchetului conchid afirmând că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil. Paraschiv este cercetat pentru tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii Mihaela Predescu, Cosmin Gheorghe Andraș și Costel Dănuț Puntaru, eliberați din funcţie, prin pensionare!

27 Mar 2024 314

Județul Constanța Bărbat bănuit de trafic de droguri, cercetat de polițiști și procurori! Ce au găsit oamenii legii asupra suspectului

26 Mar 2024 516

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1025

UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța! Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

26 Mar 2024 782

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1047

Inspecția Judiciară caută zece magistrați pentru Direcția de Inspecție pentru Procurori! Până când se depun cererile de înscriere în concurs

22 Mar 2024 606

Daniela Bîlha, Gabriela Anca Budacă și Costea Gheorghe Trei procurori vor fi eliberați din funcţie, prin pensionare

20 Mar 2024 404

CSM a decis! Iată cine va conduce Serviciul pentru militari din DNA

20 Mar 2024 707

Avocatul Adrian Cuculis, după termenul de la Judecătoria Mangalia „Dacă făceam ședință de bloc să schimbăm administratorul ieșea mai bine!“ (FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 2005

Marius Voineag, șeful DNA - apărarea reputației profesionale Secția pentru Procurori din CSM solicită intervenția Inspecției Judiciare

14 Mar 2024 464

Decizii CSM Mai mulți procurori numiți în funcții de conducere! Iată cine sunt

13 Mar 2024 549

DNA își deschide larg porțile! Sunt vacante peste 20 de posturi. Iată unde

12 Mar 2024 3495

Crimă într-un hotel din Mangalia! Procesul începe la finele lunii

10 Mar 2024 609

Post disponibil la Parchetul Judecătoriei Constanța pentru judecătorii care vor să devină procurori

09 Mar 2024 580

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3302