Eveniment

Violuri si perversiuni comise de dezaxati

Minorii, in pericol

In mai putin de un an, pe raza judetului Constanta s-au inregistrat zece infractiuni de natura sexuala, deosebit de grave, in care victimele au fost minori cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani * Autorii sunt, de cele mai multe ori, tineri cu grave probe comportamentale, neintegrati in societate si labili psihic * Agresorul este intotdeauna de sex masculin, dar victimele sale sunt atat fete, cat si baieti, in acest ultim caz, infractiunilor de viol, pedofilie si perversiuni sexuale adaugandu-li-se si raporturi cu persoane de acelasi sex * Exceptia care confirma regula este data de rarele cazuri cand autorii sunt adulti cu varste de peste 60 de ani, impotenti, care corup sexual minore de pana in 16 ani * Desi, aproape intotdeauna, infractorii incearca sa scape de pedeapsa cu inchisoarea invocand grave afectiuni psihice, practica demonstreaza ca, in momentul comiterii faptei, autorii au discernamant si percep gravitatea faptelor comise

Infractiunea de pedofilie este considerata una dintre cele mai grave fapte penale pe care o persoana o poate comite, un atac brutal impotriva sanatatii si integritatii fizice a unui copil. Ea implica intretinerea de raporturi sexuale cu un minor cu varsta maxima de 14 ani si produce efecte teribile, marcand psihic victima pe tot restul vietii. Copiii molestati vor ramane cu sechele psihice care vor actiona ca o bariera in calea dezvoltarii normale a individului. Pedofilia este o fapta complexa, a carei forma poate fi diferita, de la caz la caz. In aceasta fapta se pot regasi si alte infractiuni prevazute de Codul Penal, cum ar fi violul, raportul sexual cu un minor, coruptia sexuala, perversiunile sexuale si, nu in ultimul rand, homosexualitatea. In prezent, exista un puternic curent de opinie, potrivit caruia, daca in Romania s-ar introduce aplicarea pedepsei cu moartea, aceasta ar trebui aplicata in primul rand celor care se fac vinovati de pedofilie. Din nefericire, in ultimii ani, in Romania, si implicit in judetul Constanta, s-au inregistrat numeroase astfel de cazuri. De fiecare data, autorii au fost prinsi si deferiti justitiei, dar pedepsele aplicate au fost mult prea blande comparativ cu gravitatea faptei comise.

Minori violati de vecini "binevoitori"

De la inceputul anului si pana in prezent, pe raza judetului Constanta s-au inregistrat doua infractiuni de pedofilie, in care victimele au fost copii de pana in 12 ani. Prima fapta s-a consemnat in comuna Tuzla, pe data de 16 martie. In varsta de 11 ani, Remon Ionel Palcu a fost acostat de vecinul sau, Constantin Cioaca, de 17 ani. Acesta l-a atras pe copil in locuinta sa, promitandu-i ca ii va da o sticla cu lapte. Copilul s-a invoit, dar, odata ajuns in camera adolescentului, acesta i-a propus sa intretina raporturi sexuale. Copilul a refuzat initial, dar, primind numeroase amenintari cu violenta, a cedat, iar intre cei doi s-a consumat un raport sexual oral. Dupa ce agresorul l-a lasat sa plece acasa, amenintandu-l cu bataia daca va povesti cuiva ce se intamplase, Ionel Palcu a mers acasa si i-a spus totul tatalui sau. Omul a mers la sediul politiei din localitate si a depus o plangere, iar autorul infractiunii a fost imediat prins. Constantin Cioaca a fost supus unui examen psihiatric, dar medicii specialisti au stabilit ca acesta avea discernamant in momentul comiterii faptei, astfel ca a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de viol si perversiuni sexuale. Instanta competenta a luat hotararea de a-l condamna pe violator la numai trei ani de zile de inchisoare, decizia fiind luata tinandu-se seama de minoritatea faptuitorului. Cea de-a doua fapta s-a petrecut pe data de 13 mai, la Pecineaga, unde minora V.Z., in varsta de numai 6 ani, a fost supusa la perversiuni sexuale de vecinul sau, Nicusor Florin Paulet, de 19 ani. Pe 18 mai, la postul de politie din localitate s-a prezentat mama fetitei care a depus o sesizare, potrivit careia minora fusese violata de un adolescent. Politistii au demarat o ancheta si au stabilit ca infractiunea se consumase in urma cu cinci zile. Copila fusese acostata de Paulet, iar acesta a dus-o cu forta pe un camp cu vegetatie bogata, unde s-au consumat acte de perversiuni sexuale. In urma unui examen de specialitate s-a descoperit ca fetita fusese si deflorata. Ea a afirmat ca baiatul o mai violase si in trecut. Paulet o amenintase ca, daca povesteste cuiva, o va bate in cuie. Dupa ce fapta sa a fost descoperita, tanarul a incercat sa se sinucida band furadan. El a fost salvat si apoi trimis in judecata. Si in acest caz, medicii au decis ca fapta a fost comisa cu discernamant. Cei doi violatori, Paulet si Cioaca sunt persoane labile psihic, introvertite si frustrate sexual, care, pe fondul consumului de alcool, au luat decizia aberanta de a-si satisface nevoile sexuale prin supunerea la perversiuni a unor copii nevinovati. In doar cativa ani, cei doi vor parasi inchisoarea si, din nefericire, probabilitatea ca ei sa mai comita astfel de fapte este destul de mare.

Copiii strazi si bolnavii psihic, victime sigure

Asa-zisii aurolaci sunt de foarte multe ori victimele preferate ale dezaxatilor care nu reusesc sa isi satisfaca nevoile decat in urma unor raporturi sexuale cu minori. Fetele si baietii care traiesc in canalizari sunt fie orfani, fie parasiti de familii, astfel ca nimeni, uneori nici chiar autoritatile, nu le cunosc foarte bine identitatea. In schimbul a cateva zeci de mii de lei sau al unei portii de mancare, acesti nefericiti consimt sa intretina raporturi sexuale cu diversi adulti. Minorii nu percep insa foarte bine gravitatea infractiunii ale carei victime cad si nici nu prevad efectul pe termen lung pe care aceste conduite le vor avea asupra dezvoltarii lor normale. Vina, in acest caz, apartine adultilor care profita de naivitatea aurolacilor si ii determina sa participe la astfel de fapte. Pentru o astfel de infractiune de coruptie sexuala a fost acuzat, in urma cu aproximativ doua luni, si un cetatean german care locuieste pe raza municipiului Constanta. In varsta de 60 de ani, Walter Kurt Seifert a fost acuzat ca, in perioada 2000-2003, a adus in locuinta sa mai multe minore cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani, care faceau parte din randul celor care traiesc prin canalizarile orasului. "Momite" cu o baie calda, o masa si ceva bani de buzunar, fetele isi dadeau acordul la orice solicitare venita din partea "binefacatorului" lor. Fiind impotent, acesta le penetra cu degetul. Seifert a fost acuzat ca filma scenele de nuditate a minorelor si le trimitea, pe Internet, amicilor sai din Germania. Persoane din anturajul sau au recunoscut ca Seifert a comis astfel de fapte. Germanul a fost initial arestat preventiv, dar apoi a fost eliberat, fiind in prezent cercetat in stare de libertate. Este posibil ca el sa scape de condamnare, mai ales ca victimele sunt minore care traiesc pe strada si care nu percep gravitatea faptelor la care au fost supuse. Victime sigure pot fi considerati si bolnavii psihic, care intretin perversiuni sexuale la "comanda" unor adulti in deplinatatea facultatilor mintale. S-au inregistrat numeroase cazuri cand minore cu retard psihic au fost violate de unul sau mai multi indivizi. Acestia au incercat sa scape afirmand ca victimele au fost de acord. "Scuzele" nu au stat in picioare in fata instantei de judecata, intrucat victimele nu puteau fi de acord, neavand discernamant. O fapta si mai grava este cea petrecuta pe data de 1 mai, in apropierea satului Gradina. Vasile Mocanu, de 38 de ani, o veche cunostinta a Clinicii de Neuropsihiatrie de la Palazu Mare, se intorcea de la o serbare campeneasca, iar la un moment dat a fost acostat de un vecin. Beat mort, Claudiu Dulca, de 20 de ani, i-a propus sa intretina raport sexual oral. In ciuda problemelor sale psihice grave, Mocanu a perceput gravitatea faptei si a refuzat sa participe. Dulca l-a batut insa cu salbaticie si, sub teroare, bolnavul a cedat pana la urma, iar actul oral s-a consumat. Dulca va raspunde pentru viol, vatamare corporala grava si homosexualitate.

Infractiuni deja clasice

In ultimii ani, numarul minorelor "luate cu japca" a crescut intr-o maniera alarmanta, tot mai multe fete fiind atacate in plina zi de grupuri de indivizi, duse cu forta in imobile sau, pur si simplu, pe camp si supuse la raporturi sexuale normale si orale. Ultima fapta de acest gen s-a consumat intr-un imobil din Constanta, cand Ionela Mihaela Adragai, de 13 ani, din Nazarcea, a fost violata de patru indivizi. Unul dintre agresori, Viorel Turcanu, o cunostea pe minora, aceasta fiind fata concubinei fratelui sau. Insotit de doi prieteni, Catalin Dinca si Mihai Sandu, Turcanu a mers la domiciliul fetei si i-a propus sa intretina raporturi sexuale. Bineinteles, minora a refuzat, drept pentru care a fost urcata cu forta intr-un taxi. Prima infractiune s-a consumat chiar pe bancheta din spate a masinii, cand fata a fost deflorata de Turcanu. "Distractia" a continuat intr-o locuinta din municipiul Constanta. Soferul de pe taxi, Anghel Costache, a participat la viol, in contul cursei efectuate. Dimineata, fata a fost lasata sa plece, iar ea a mers direct la politie. Cei patru sunt judecati pentru viol, sechestrare de persoane si perversiuni. Ei considera ca nu au comis o fapta grava si nu realizeaza faptul ca minora a fost afectata pentru tot restul vietii si va avea mereu probleme psihice. Sirul exemplelor poate continua, numarul cazurilor fiind deosebit de mare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine poate participa Concurs pentru Compartimentul Schengen şi Relaţii Internaţionale din IPJ Constanţa

19 Jan 2018 270

„Ne-aţi vândut ţara ruşilor!“ Dascăl, deţinut politic, om de serviciu

19 Jan 2018 445

Teatrul ”Oleg Danovski” Constanța organizează concurs. Ce post este vacant

18 Jan 2018 306

Adăpost pescăresc pe terenul din zona Poligonului 23. Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism

18 Jan 2018 1205

Constanța. Nouă nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Una este pentru probe de mare

17 Jan 2018 215

Med Life SA a făcut publică structura sintetică a deținătorilor de instrumente financiare. Med Life are clinică și în Constanța

17 Jan 2018 359

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa organizează concurs. Ce post este vacant şi care sunt condiţiile de participare

16 Jan 2018 372

Post vacant la Prefectura Județului Constanța. Ce condiții trebuie îndeplinite și când va avea loc concursul

16 Jan 2018 890

Constanța. Nouă nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru încărcare

15 Jan 2018 365

Posturi vacante la Școala Gimnazială nr. 5 „Nicolae Iorga” Constanța. Ce condiții trebuie îndeplinite

15 Jan 2018 672

SOCIETATEA ELECTROCENTRALE CONSTANTA S.A. organizează concurs

15 Jan 2018 700

Primăria Comunei Amzacea angajează casier. Condiții de participare

14 Jan 2018 486

Primăria Hârșova face angajări. Ce post este scos la concurs și ce condiții trebuie îndeplinite

13 Jan 2018 1899

Schimbare la vârful Ministerului Turismului. Cine vine, cine pleacă și de ce

13 Jan 2018 821

Constanța. Patru nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Toate sunt pentru încărcare

12 Jan 2018 242

Primăria Municipiului Constanţa angajează poliţişti locali. Avem toate detaliile!

12 Jan 2018 1065

Mark Zuckerberg a anunţat schimbări. Ce se întâmplă cu Facebook

12 Jan 2018 386

Post vacant la Primăria comunei Corbu, județul Constanța. Când va avea loc concursul

11 Jan 2018 524

Constanța. Cinci nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru descărcare

11 Jan 2018 360

Post vacant la Grădiniţa cu Program Normal „Luminiţa” din comuna Lumina, judeţul Constanţa. Cine poate participa la concurs

10 Jan 2018 388

Constanța. Câte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru încărcare

10 Jan 2018 219

Şcoala Gimnazială “George Enescu” Năvodari angajează secretar. Când va avea loc concursul

10 Jan 2018 577

#citeşteDobrogea 112 ani de la naşterea pionierului informaticii Grigore C. Moisil. Recunoaşterea internaţională a unui geniu dobrogean

10 Jan 2018 570

Otilia Sava, fost secretar de stat la MApN, cu privire la polițistul suspectat de pedofilie Fiecare casă e un tribunal. Și câteva concluzii

09 Jan 2018 4227

Ambulanța folosită pe post de taxi de o tânără care a sunat la 112 și a cerut ajutor după ce ar fi încercat să se sinucidă. Incredibil ce s-a întâmplat la spital

08 Jan 2018 332

Constanța. Șase nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Sub ce pavilion sunt

08 Jan 2018 325

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs de angajare. Ce posturi sunt vacante

08 Jan 2018 508

Constanța. Opt nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Două sunt pentru alte scopuri

07 Jan 2018 479

Garda de Coastă angajează. Se caută șoferi, bucătari, ospătari, zidari și fochist

07 Jan 2018 6389

Se fac angajări la Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa. Patru funcţii publice de execuţie, vacante

06 Jan 2018 1462

Post vacant la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu“ Constanța. Când va avea loc concursul

05 Jan 2018 748

Constanța. 11 nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Sub ce pavilion sunt

05 Jan 2018 228

Trei ani de la teribilul accident, de lângă Bordușani, în care au murit doi polițiști din județul Constanța. Cine sunt și cum s-a petrecut tragedia

05 Jan 2018 1798

Flacăra de la sonda Moftinu Mare a fost stinsă în a 18-a zi. Ce li s-a spus localnicilor

05 Jan 2018 513

Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord angajează. Când va avea loc concursul

04 Jan 2018 1672

Post vacant la primăria comunei Albești, judeţul Constanţa. Când este programat concursul

03 Jan 2018 543

Constanța. Câte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Una este pentru descărcare/încărcare

03 Jan 2018 433

Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord recrutează. Condiții de participare

31 Dec 2017 1169

Consiliul Județean Constanța organizează concurs. Ce post este vacant și care sunt condițiile de participare

31 Dec 2017 1058

Constanța. 11 nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Sub ce pavilion sunt

30 Dec 2017 450

Concurs de angajare la Primăria Tuzla. Ce post este vacant și ce condiții trebuie îndeplinite

30 Dec 2017 677

Unitate militară din Constanța angajează. Posturi de personal civil accesibile multora. Studii medii și generale

30 Dec 2017 7061

Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu angajează un muncitor

29 Dec 2017 910

Inspectoratul de Jandarmi din Constanţa angajează!

28 Dec 2017 1129

Post vacant la Consiliul Județean Constanța. Cine poate participa

28 Dec 2017 1552

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa angajează. Care sunt condițiile de participare și când va avea loc concursul

28 Dec 2017 692

Școala Gimnazială ”A. Ghencea” Săcele, județul Constanța, organizează concurs. Ce post este vacant

28 Dec 2017 542

Post vacant la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”. Când va avea loc concursul

28 Dec 2017 661

Post vacant la Şcoala Gimnazială Nr. 24 „Ion Jalea” din Constanţa. Ce condiţii trebuie îndeplinite

27 Dec 2017 933

Constanţa. Opt nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime româneşti. Cele mai multe sunt pentru încărcare

27 Dec 2017 485