VIP-urile au tras cu pistolul de Ziua Jandarmeriei

Jandarmeria romana sarbatoreste azi 156 de ani de la infiintare. Cu acest prilej, au fost organizate de catre Inspectoratul de Jandarmi Judetean "General de Brigada Teodor Meculescu" si Gruparea de Jandarmi Mobila "Tomis" mai multe manifestari legate de acest eveniment. Acestea au debutat vineri cu o expozitie de fotografie a jandarmeriei organizata la Muzeul Militar si un turneu de mini-fotbal ce a avut loc la Sala Sporturilor la care au participat pe langa jandarmi si reprezentanti ai presei. Manifestarile au continuat si sambata, la sediul Inspectoratului de Jandarmi avand loc sarbatorirea "Zilei Veteranilor Unitatii". La aceasta activitate au participat 27 de veterani carora le-au fost inmanate diplome de onoare pentru intreaga activitate desfasurata in Jandarmeria Romana, le-au fost prezentate exercitii demonstrative si sediul unitatii. In aceeasi zi, Gruparea Mobila de Jandarmi a organizat la poligonul amenajat pe plaja din zona "Hanul Piratilor" mai multe activitati. Acestea au inceput cu o prezentare de exercitii demonstrative de autoaparare, lupta corp la corp si trageri la tinta. A urmat Cupa VIP si Cupa Presei la Tir. Cupa VIP a fost castigata de omul de afaceri Constantin Mosor, locul doi a revenit presedintelui organizatiei judetene a PNL Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir, iar locul trei a fost adjudecat de un alt om de afaceri, Nicolae Vatra. Au mai fost acordate cateva diplome speciale, una vicepresedintelui Consiliului Suprem al Magistraturii, Cristian Deliorga, pentru ca s-a situat aproape de locul trei, iar prefectul Danut Culetu a primit o diploma de onoare pentru participare. Dupa decernarea premiilor a urmat in program un "protap jandarmeresc". La eveniment au mai participat pe langa reprezentanti ai autoritatilor publice locale, veterani si cadre militare in rezerva si retragere ale Jandarmeriei Romane. In cursul zilei de ieri, au fost organizate activitati comemorative si au fost depuse coroane de flori, de catre reprezentantii Inspectoratului de Jandarmi si a Gruparii Mobile, la mormantul Jandarmului Erou, Napoleon Stroe, la Cimitirul Central. Azi, incepand cu ora 12.00 la resedinta Gruparii de Jandarmi Mobile "Tomis" (cazarma Palas) va fi organizata Ziua Portilor Deschise in cadrul careia vor fi prezentate exercitii demonstrative - actiuni antiteroriste, dresaj de caini de serviciu si tehnica de lupta. In cadrul aceleiasi manifestari va fi inaugurata "Sala Traditiilor" Jandarmeriei constantene.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 144

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 595

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 668

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 454

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 534

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 530

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 712

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3366

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13924

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 900

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 893

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1926

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1303

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2798

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6811