Week-end linistit pentru autoritati

Sarbatoare fara evenimente deosebite

Pentru Politia Rutiera, zilele de 1 si 2 Mai ale acestui an au fost sarace in evenimente, potrivit comisarului sef Cristian Bratu, aceasta fiind cea mai linistita sarbatoare a tineretului din ultimii ani * Au existat si incidente, dar, cu exceptia unui accident mortal inregistrat la Sibioara, restul evenimentelor s-au incadrat in limitele normale * Serviciul de Ambulanta a avut parte de numeroase solicitari, dar nici aici nu s-au inregistrat cazuri deosebite * Medicii aflati de garda zilele acestea in Urgenta Spitalului Judetean s-au ocupat cu ingrijirea numerosilor boschetari aflati in coma alcoolica si a persoanelor batute * Chiar si jandarmii au avut un week-end linistit, acordand doar cateva zeci de amenzi contraventionale pentru tulburarea linistii si ordinii publice, mult mai putine decat in anii trecuti * Politistii Inspectoratului Judetean au reusit rezolvarea cu operativitate a tuturor faptelor penale comise, autorii acestora fiind imediat retinuti * Nu au existat incendii de proportii, iar miile de gratare aprinse prin padurile judetului au fost atent supravegheate de pompierii militari si civili

Zeci de mii de turisti erau asteptati sa soseasca la sfarsitul saptamanii trecute in statiunile de pe litoral si din acest motiv Inspectoratul de Politie al Judetului si Comandamentul Teritorial de Jandarmi au luat toate masurile necesare pentru a preveni aparitia unor evenimente nedorite, de incalcare a legii. In acest sens au fost mobilizate forte impresionante, peste 1.000 de politisti si jandarmi aflandu-se de serviciu in zilele de 1 si 2 Mai, patruland atat pe raza statiunii Mamaia si a municipiului Constanta, cat mai ales in statiunile amplasate in sudul judetului. Pe langa patrulele mixte aflate la tot pasul pe aleile statiunilor, ordinea publica a fost asigurata si de agenti si ofiteri in civil, gata sa intervina oricand pentru aplanarea unor conflicte sau sa stopeze savarsirea unor fapte penale. In paralel, echipajele Serviciului de Ambulanta si ale pompierilor militari s-au aflat si ele in stare de alerta maxima, in timp ce numarul personalului medical din cadrul unitatilor medicale a fost dublat sau chiar triplat. Toate aceste masuri preventive care au fost luate de autoritati s-au dovedit benefice, sfarsitul de saptamana recent incheiat putand fi catalogat drept unul destul de linistit, mult mai sarac in evenimente in comparatie cu anii trecuti.

Politistii de la Rutiera au avut parte de soferi "cuminti"

Potrivit comisarului sef Cristian Bratu, comandantul Serviciului Politiei Rutiere, zilele de 1 si 2 Mai au fost unele destul de sarace in evenimente, fiind consemnate foarte putine accidente in care au fost implicati turistii sositi pe litoral. Bratu a declarat ca activitatea rutiera s-a incadrat in limitele normalului, fiind inregistrate foarte putine evenimente rutiere grave. Comisarul sef a afirmat ca, in acest an, sarbatoarea a fost mult mai saraca in evenimente, comparativ cu anii trecuti. Singurul accident mortal s-a inregistrat pe raza localitatii Sibioara, unde un barbat a decedat dupa ce masina condusa de fiul sau a intrat in coliziune cu un copac aflat pe marginea drumului. Singurele probleme intampinate de agentii de circulatie au fost cele legate de viteza excesiva, multi dintre turistii aflati la volan fiind amendati pentru ca au apasat cam tare pedala de acceleratie. S-au mai inregistrat de asemenea si cazuri in care soferii s-au urcat la volan desi consumasera cateva pahare cu alcool. In general, incalcarile Codului Rutier au condus la producerea unor tamponari, cauzele principale fiind viteza excesiva si neacordarea prioritatii.

Patrulari linistite prin statiuni

Miile de tineri sositi pe litoral au reusit anul acesta "performanta" de a se distra si fara sa comita vreo fapta penala, turbulentii rezumandu-se in general la comiterea unor contraventii. Bautura a curs in valuri, dar orice tentativa de incalcare a legii a fost oprita "din fasa". Daca in anii trecuti patrulele nu mai pridideau cu aplicarea de amenzi, de data aceasta fortele de ordine au aplicat doar cateva zeci de amenzi pentru incalcarea ordinii si linistii publice. Cauza acestei linisti a fost prezenta a numeroase patrule mixte care i-au impresionat pe cei pusi pe rele. Mai mult, gastile de cheflii au fost permanent supravegheate de politisti in civil. Nici pompierii nu s-au confruntat cu probleme deosebite, nefiind inregistrate incendii de proportii. Flacarile au fost tinute sub control si in ceea ce priveste miile de gratare aprinse prin padurile judetului. O prezenta benefica a fost cea a gentilor silvici, care au supravegheat serbarile campenesti asigurandu-se ca, dupa plecarea turistilor, fondul forestier, si asa destul de sarac, nu va avea prea mult de suferit.

Spitalul s-a umplut cu betivi

Turistii nu au incalcat legea, dar s-au "razbunat" consumand cantitati impresionante de alcool. Din acest motiv, Serviciul de Ambulanta a fost foarte des solicitat pentru a prelua pacienti cu intoxicatie etilica. Pe locul doi in topul evenimentelor nedorite s-au aflat batutii, multi tineri ajungand la Urgenta dupa ce au fost agresati fizic. Chiar si asa, surse din cadrul spitalelor Mangalia si Constanta au declarat ca numarul acestor pacienti a fost inferior celui inregistrat in luna mai a anului 2003. Majoritatea incidentelor au avut loc sambata seara, cand atat constantenii, cat si turistii aflati la padure au fost implicati in acte de vatamare corporala, produse din cauza consumului excesiv de alcool. S-au consemnat doua cazuri mai grave, cand tineri au fost injunghiati, dar au reusit sa supravietuiasca agresiunii. Politistii au actionat prompt reusind imediat sa ii retina pe autorii acestor infractiuni, care vor raspunde in conformitate cu prevederile legale. Per ansamblu, masurile preventive luate in cursul week-end-ului de catre autoritatile in drept s-au dovedit de real succes, infractionalitatea fiind redusa la cote minime, iar distractia atingand limita maxima. Sarbatoarea s-a incheiat, iar miile de turisti au parasit judetul Constanta, indreptandu-se spre casa. Problemele sunt insa departe de a se fi incheiat, intrucat pana la inceperea sezonului estival a mai ramas foarte putin. "Experimentul" 1 Mai s-a dovedit insa un real succes, astfel ca autoritatile sunt pregatite sa infrunte orice probleme care ar putea sa apara in aceasta vara.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer sub influența substanțelor psihoactive, depistat în urma unui accident rutier, în Năvodari, județul Constanța. S-a întocmit dosar penal

28 Mar 2024 119

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 169

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1654

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 648

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 758

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5138

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1902

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6178

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 643

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 536

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 546

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 241

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 252

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2917

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 11

25 Mar 2024 335