Wenxiong Cai, acuzat de evaziune fiscală, a fost achitat



Wenxiong Cai, cetăţean chinez, condamnat în trecut pentru uciderea din culpă a unui copil, dar şi pentru părăsirea locului accidentului, a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de evaziune fiscală. Totuşi, bărbatului i-a fost aplicată sancţiunea administrativă a amenzii în cuantum de 1.000 de lei. În cauză, soţia lui Wenxiong Cai, Mariana Cai, deferită şi ea Justiţiei, a fost achitată.
 
Instanţa a constatat achitat integral prejudiciul în cuantum de 3.481 de dolari cauzat părţii civile ANAF - DRGFP Galaţi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa. De asemenea, judecătorii au respins, ca nefondate, pretenţiile civile în cuantum de 39.346 de lei solicitate de partea civilă ANAF - DRGFP Galaţi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.
 
Deciziile mai sus precizate nu este definitive, ele putând fi atacate la Curtea de Apel Constanţa.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, Wenxiong Cai a fost judecat şi condamnat pentru producerea unui accident rutier grav soldat cu decesul unui copil. Pe data de 28 octombrie 2008, Judecătoria Medgidia l-a condamnat pe Wenxiong Cai la trei ani de închisoare pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi la alţi trei ani pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. După contopire, instanţa a decis ca bărbatul să rămână cu trei ani de închisoare. Pe data de 23 iunie 2009, instanţa superioară, Tribunalul Constanţa, a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de trei ani de închisoare. Tribunalul a majorat de la 100.000 de lei la 300.000 de lei suma acordată cu titlu de daune morale. În final, ultima instanţă, Curtea de Apel Constanţa, a hotărât, la data de 7 octombrie 2010, executarea pedepsei de trei ani de închisoare aplicate inculpatului Wenxiong Cai.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acuzat de evaziune fiscală în formă continuată Procesul cetăţeanului chinez Wenxiong Cai s-a terminat. Achitat în primă fază. Ce s-a decis în final

30 Jan 2018 1585