Zece tineri se bat pe un loc de poliţist, la Constanţa! Azi se fac ultimele înscrieri. Detalii importante legate de concurs

La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa sunt scoase la concurs 62 de posturi vacante de agenţi, din sursă externă, specializarea Ordine Publică, fiind prevăzute în cadrul posturilor de poliţie comunale, şi unul pentru reîncadrare a cadrelor în rezervă. Înscrierile se fac la sediul IPJ Constanta, până azi, la ora 16.00. Comisarul-şef Adrian Rapotan, împuternicit inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, spune că cei care vor ocupa funcţiile vacante vor face cursuri intensive, la sediul Poliţiei, pentru o integrare cât mai rapidă.
 
„Noii poliţişti nu vor fi şcolarizaţi într-o unitate a Ministerului de Interne de minimum doi ani. Din acest motiv, va fi destul de greu să se integreze. Vom încerca noi să facem nişte cursuri intensive. Cel care are o problemă vine la Postul de Poliţie şi nu ştie că domnul poliţist este de trei zile încadrat. Omul vine cu plângerea şi îi spune că i-a fost furat un bun. O să fie o etapă grea de integrare. Cred că în maximum un an ‚ ne putem baza pe noii oameni“, a precizat şeful Poliţiei Judeţului Constanţa.
 
Aşa cum menţionam şi mai sus, astăzi este ultima zi în care se mai pot face înscrieri. Potrivit unor surse, aproximativ zece candidaţi se bat pe un loc de poliţist la Constanţa.
 
Cei care nu s-au înscris, însă vor să o facă trebuie să ştie că sunt acceptaţi cei care au cetăţenia română şi domiciliul în România, cunosc limba română scris şi vorbit, au capacitate deplină de exerciţiu şi sunt apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihic.
 
Viitorii poliţişti mai trebuie să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege, să nu aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic. Bărbaţii trebuie să îndeplinească criteriul specific de înălţime minimă, respectiv 1,65 m şi 1,60 m femeile. De asemenea, candidaţii trebuie să dețină permis de conducere categoria „B”.
 
În ceea ce priveşte concursul, acesta va consta în desfăşurarea următoarelor probe: evaluarea performanţei fizice, test scris, de tip grilă şi interviu pentru departajare (doar în cazul în care este necesară departajarea candidaţilor care au obţinut aceeaşi notă finală şi nu au putut fi departajaţi prin aplicarea celorlalte criterii prevăzute de Ordinul MAI nr. 665/2008, cu modificările şi completările ulterioare).
 
Probele la evaluarea performanţei fizice sunt, în ordine: a) flexie abdominală, pentru toţi candidaţii, bărbaţi şi femei; b) alergare de rezistenţă pe distanţa 1000 m pentru candidaţii bărbaţi, respectiv 800 m pentru candidaţii femei. Baremele la probele de flexie abdominală şi alergare de rezistenţă se stabilesc pe grupe de vârstă atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, conform prevederilor legale în materie, precizate în Anexa nr. 3, după cum urmează:
- grupa I - până la 30 de ani, inclusiv;
- grupa a II-a - de la 31 de ani până la 35 de ani, inclusiv;
- grupa a III-a - de la 36 de ani până la 40 de ani, inclusiv;
- grupa a IV-a - de la 41 de ani până la 45 de ani, inclusiv;
- grupa a V-a - de la 46 de ani până la 50 de ani, inclusiv;
- - grupa a VI-a - peste 51 de ani.
 
Va fi declarat „admis” candidatul care îndeplineşte baremul stabilit pentru fiecare probă, corespunzător notei 5, şi obţine, la final, minimum nota 6, reprezentând media aritmetică a notelor acordate la probele de flexie abdominală şi alergare de rezistenţă.

Testul scris va fi tip grilă 

Proba test scris va consta într-un test de tip grilă, elaborat de către Comisia de concurs din cadrul IGPR din tematica și bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate a candidaților, și va avea loc la data de 14.05.2016. Testul constă în 60 de întrebări, cu trei variante de răspuns, dintre care doar una este corectă. Fiecare răspuns corect va fi apreciat cu 0,15 puncte, iar la punctajul final se adaugă un punct din oficiu, obținându-se nota la testul scris. Durata de rezolvare a testului este de trei ore, începând cu ora stabilită în graficul de concurs. Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obțină minimum nota 7,00. Candidații care nu au obținut minimum nota 7,00 vor fi declarați „respins”.
 
Sunt declarați „admis” la concurs candidații care au fost declarați „admis” la toate probele concursului, în ordinea descrescătoare a notei finale, în limita posturilor pentru care s-a organizat concursul, potrivit opțiunii formulate, după cum urmează: în situația în care candidații au concurat pe un singur post, este declarat „admis” candidatul care a fost declarat „admis” la toate probele concursului și a obținut nota finală cea mai mare dintre candidații înscriși pe post. În situația în care candidații au concurat pe mai multe posturi din cadrul aceleiași structuri, sunt declarați „admis”, în ordinea descrescătoare a notei finale, candidații care au fost declarați „admis” la toate probele concursului și au obținut notele finale cele mai mari, în limita posturilor vacante din structură, potrivit opțiunii formulate de către aceștia.

Departajarea candidaţilor cu aceeaşi notă finală 

În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă finală, aceştia vor fi departajaţi prin aplicarea succesivă a următoarelor criterii: a) nota la proba test scris;
b) nota la proba de evaluare a performanţei fizice, dacă au aceeaşi notă la proba scrisă;
c) nota la Bacalaureat, dacă au aceeaşi notă la proba scrisă şi la proba de evaluare a performanţei fizice;
d) nota la interviul pe subiecte profesionale, pe baza aceloraşi tematici şi bibliografii stabilite pentru testul scris, dacă după aplicarea criteriilor de departajare prevăzute la lit. a) - c) doi sau mai mulţi candidaţi sunt la egalitate.
 
Interviul, ca criteriu de departajare, se susţine în termen de cel mult trei zile de la data expirării termenului de soluţionare a contestaţiilor, pe baza aceleiași tematici şi bibliografii stabilite la testul scris.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția RomânăSe organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române- Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mu

24 Apr 2024 260

Polițistă din cadrul IPJ Constanța, medaliată cu aur la Campionatul național de tenis de masă al MAI

20 Apr 2024 631

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Detalii

27 Mar 2024 1761

Perioada pentru înscrierile la concursul pentru încadrarea în structurile IPJ Constanța, prelungită

26 Mar 2024 619

Poliția Română scoate la concurs 400 de posturi. Câte sunt la IPJ Constanța

15 Mar 2024 2501

Se caută șef pentru Serviciul de Analiză Comportamentală din cadrul Direcției de Investigații Criminale!

04 Feb 2024 993

Poliția Română Aproape 6.000 de candidați s-au înscris la școlile de poliție

06 Nov 2023 997

VIDEO Vrei să devii polițist? Acum ai ocazia! Precizări importante legate de tatuaje. Interviu online cu agent șef adjunct de poliție Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța

01 Nov 2023 2447

Au rămas două săptămâni până la încheierea perioadei de înscriere la școlile de polițiști, jandarmi sau polițiști de frontieră

23 Oct 2023 860

Admitere la școlile de agenți de poliție recrutează! Iată detalii pentru sesiunea octombrie-decembrie

19 Oct 2023 1116

Peste 2800 de locuri, scoase la concurs în școlile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri

17 Oct 2023 1170

Concurs important la București! Este vizată Poliția din Tulcea

15 Oct 2023 781

Șefi noi în Poliția Constanța! Inspector principal Alina Coman a luat aproape 10

04 Oct 2023 8803

Concurs la Poliţia Transporturi Constanţa

01 Oct 2023 1650

Concurs! Brigada de Operațiuni Speciale din Constanța, vizată de un anunț important al Poliției Române

16 Sep 2023 2087