UPDATE. Alertă în Finlanda. Mai multe persoane au fost înjunghiate pe stradă

Mai multe persoane au fost înjunghiate vineri în orașul finlandez Turku, relatează ediția online a postului YLE citată de Agerpres.ro.  Un bilanț provizoriu arată că o persoană a fost ucisă și alte două au fost rănite. 
 
Un suspect a fost împușcat de poliție în picior și a fost reținut.
 
Conform sursei citate, cel puțin o persoană a fost văzută zăcând pe jos la locul atacului și există un număr încă neprecizat de răniți. 

UPDATE. 2

Două persoane au fost ucise și alte șase rănite după ce au fost înjunghiate vineri în orașul finlandez Turku de un individ ce pare a fi un imigrant, a anunțat poliția locală la o conferință de presă, relatează ediția online a postului YLE, citată de Agerpres.ro. 
 
 Atacul a avut loc în Piața Puutori, situată în centrul acestui oraș din sud-vestul Finlandei. Atacatorul a fost împușcat în picior de un polițist și a fost arestat.
 
Poliția a anunțat la scurt timp după incident că a început o operațiune de căutare al altor posibili agresori sau complici și a cerut populației să evite centrul orașului Turku. Dar, la conferința de presă, ministrul de interne Paula Risikko a spus că acum respectiva zonă poate fi considerată sigură.
 
Ea a mai menționat că deocamdată nu se știe identitatea agresorului, dar se lucrează pentru stabilirea ei împreună cu autoritățile însărcinate cu imigrația, acesta fiind aparent un imigrant.
 

 
De asemenea, în acest stadiu al anchetei atacul nu este considerat de autoritățile finlandeze ca fiind unul terorist.
 

UPDATE: 3

Agenția Xinhua scrie că a fost un atac multiplu, desfășurat de mai multe persoane în același timp în mai multe locații din centrul orașului. 

Alte surse relatează despre cinci sau șase răniți. Cel puțin o persoană a fost văzută zăcând pe jos la locul atacului din Piața Puutori, situată în centrul acestui oraș din sud-estul Finlandei, fiind aparent cea ucisă, informează Agerpres.ro. 
 
Poliția a confirmat arestarea unui suspect, care a fost împușcat în picior. A fost anunțată și desfășurarea unei operațiuni pentru găsirea unor eventuali alți participanți sau complici la acest atac.


Sursa foto: Google Maps
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.