UPDATE Alertă pe Marea Neagră. O navă a Marinei Ruse s-a scufundat după ce ciocnit cu un cargo sub pavilion Togo

O navă de recunoaștere a Marinei Ruse a intrat în coliziune cu o altă navă în apropierea coastelor turce ale Mării Negre. În urma incidentului, ambarcaţiunea „Liman”, o navă de recunoaștere de 1.560 de tone a flotei rusești a Mării Negre, a fost avariat sub linia de plutire, transmite rt.com. 

Garda de coastă a Turciei a declarat că a salvat 78 de persoane de pe nava rusă şi se pregătesc în prezent pentru evacuarea de la nava de salvare turcească la o altă navă a Marinei Ruse.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, „Liman" s-a ciocnit cu o altă navă, „Ashot-7", la aproximativ 40 km nord-vest de Strâmtoarea Bosforului.

Conform unor surse cealaltă navă implicată în coliziune ar fi transportatorul de animale "Togo" Youzarsif H. "

„Liman" a fost construit în perioada sovietică în Polonia și a fost comandat în 1970. Este în mare parte neînarmat, dar poartă o stație de radar, un detector hidroacustic și alte echipamente de recunoaștere necesare pentru a urmări navele de suprafață și submarinele, mai transmite sursa citată. 

UPDATE: 

Un responsabil al pazei de coastă turce a menționat pentru AFP că nava rusă s-a scufundat în urma ciocnirii, dar întregul echipaj a fost salvat. 
 
Un comunicat armatei ruse citat de Agerpres, notează că incidentul s-a produs la ora 11.53 (08.53 GMT), identificând celălalt vas ca Ashot-7 și menționând că la fața locului au fost trimise mai multe nave rusești și un avion. 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Incident în Marea Neagră Pescari turci răniţi cu focuri de armă. Pe cine acuză. Pescadorul turcesc a mai fost implicat într-un eveniment similar (galerie foto)

27 Feb 2019 4975

Incident aviatic pe Marea Neagră. Un avion rus a întrerupt misiunea unei aeronave americane

30 Jan 2018 3040

Incident aerian pe Marea Neagră. Avioanele Thyphoon de la baza Mihail Kogălniceanu, Constanța au interceptat aeronave rusești în apropierea zonei NATO a Mării Negre

25 Jul 2017 7072

Incident naval grav în Marea Neagră! Un bărbat a fost arestat. Acum cere clemenţă judecătorilor din Constanţa

15 Apr 2017 3069

Rachetă rusească, "rătăcită" în Marea Neagră (video)

27 Jul 2015 2131

Marea Neagră Tir cu rachetă ratat la manevrele NATO-Ucraina (video)

11 Sep 2014 2725