UPDATE Atac al SUA împotriva unei baze aeriene din Siria în acestă dimineață

SUA a efectuat un atac cu rachete împotriva unei baze aeriene din Siria, ca răspuns la atacul cu arme chimice din orașul orașul Khan Shaykhun.

Pentagonul a precizat că atacul a avut loc la ora siriană 04:40 (01:40 GMT), când 59 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei Militare aflate în estul Mediteranei, relatează BBC.

Operațiunea militară a fost dispusă de Pentagon la ordinul președintelui Donald Trump.

Acesta a afirmat, la scurt timp după atacul chimic din Siria, că și-a schimbat atitudinea cu privire la Siria, în urma atacului chimic din orașul Khan Shaykhun, în care și-au pierdut viața copii, chiar și bebeluși, a spus președintele Trump - relaetează ziarele americane The New York Times, USA Today, Washington Post. 

UPDATE:
Armata SUA a informat forțele ruse înainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene și nu a vizat acele secțiuni ale obiectivului unde rușii erau considerați a fi prezenți, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, capitanul Jeff Davis, citat vineri dimineață de Reuters.

Rusia a eșuat în privința responsabilităților sale în Siria, a acuzat joi (ora locala) secretarul de Stat american, Rex Tillerson, dar a fost avertizată în avans de lovitura americană asupra unei baze siriene pentru a evita ca militarii săi de pe teren sa fie afectați, transmite AFP.

Sursa foto: digi24.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Siria. Rachete ce vizau o bază aeriană doborâte de apărarea antiaeriană. SUA dezminte că ar exista o activitate militară în zonă

17 Apr 2018 2418

Baza aeriană siriană atacată cu rachete trase de pe două distrugătoare americane care au fost recent în Portul Constanţa (galerie foto)

07 Apr 2017 2662

Rusia va ataca Siria! A trimis 12 avioane de atac în zonă!

26 Nov 2015 1911