Erdogan l-a sunat pe Putin după asasinarea ambasadorului rus. Multiple reacții de condamnare

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a sunat luni pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a-l informa asupra atacului care l-a costat viața pe ambasadorul rus la Ankara, a indicat purtătorul de cuvânt al șefului statului turc, citat de AFP, informează Agerpres.

„Președintele republicii noastre i-a telefonat președintelui rus Putin pentru a-i da informații despre atac", a declarat Ibrahim Kalin, citat de agenția de presă Anadolu.

Totodată, EFE a transmis mai multe reacții de condamnare din partea unor state sau instituții internaționale.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat atacul, pe care l-a calificat ca „un act atroce", fără justificare. „Condamn asasinarea ambasadorului rus în Turcia. Condoleanțele mele familiei acestuia și cetățenilor ruși. Nu există justificare pentru un asemenea act atroce", a scris Stoltenberg pe Twitter.

Guvernul german a condamnat, la rândul său, „în termenii cei mai fermi" atentatul "fără sens" asupra ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov.

Și șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a condamnat în termenii "cei mai energici" asasinatul și a exprimat "solidaritatea" sa cu Rusia.

Ministrul britanic de externe, Boris Johnson, a condamnat atacul "laș" și "josnic" contra ambasadorului rus.

„Condamnăm atacul armat împotriva ambasadorului rus în Turcia. Nu poate exista nicio justificare pentru un atac comis împotriva unui diplomat sau a unui ambasador”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric. „Sperăm că vinovatul va fi adus în fața justiției”, a mai spus el, citat de Reuters.

„Condamnăm acest act de violență, indiferent cine se află în spatele său”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby, într-un comunicat. „Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către el și familia lui”, a mai spus oficialul american, potrivit Reuters.

Siria, țară aliată a Rusiei, a condamnat luni asasinatul asupra ambasadorului rus în Turcia, asasinat pe care îl califică drept 'crimă abominabilă', informează AFP.


„Republica Arabă Siriană condamnă în cel mai ferm mod atacul terorist laș care a dus la moartea ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov”, a notat într-un comunicat Ministerul Afacerilor Externe de la Damasc.


Citește și

Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost ucis la Ankara (video)

Sursa foto: rfi.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.