Stare de urgenţă prelungită în Turcia Autorul atacului sângeros din clubul Reina din Istanbul încă nu a fost găsit

Poliţia din Turcia continuă astăzi să-l caute pe autorul atacului de Anul Nou impotriva unui club de noapte din Istanbul. Autorul atacului ar fi originar din Asia Centrală şi rămâne de negăsit, deşi au fost arestate 16 persoane, inclusiv presupusa sa soţie, scrie AFP, citată de hotnews.ro.

Autoritatile au difuzat ieri mai multe imagini ale barbatului suspectat de uciderea a 39 de persoane, cea mai mare parte straini, care sarbatoreau Anul Nou la Reina, un club de noapte celebru din metropola turca.

Anchetatorii cred ca autorul atacului, revendicat de grupul jihadist stat islamic, este dintr-o tara din Asia Centrala, Kargazstan si Uzbekistan, potrivit cotidianului Hurriyet. Publicatia mai scrie ca autoritatile l-au identificat pe agresor care a luptat pentru ISIS in Siria.

Guvernul turc, invocand o „ancheta grea“, a anuntat luni ca au fost obtinute „date privind amprentele digitale si aspectul“ criminalului, fara detalii suplimentare.

Autoritatile turcesti arestasera pana ieri 16 de persoane, inclusiv pe sotia presupusului agresor si doi straini retinuti la Aeroportul Ataturk din Istanbul, potrivit agentiei de stiri Dogan.

Carnagiul din clubul Reina a marcat un inceput de an sangeros pentru Turcia, deja zdruncinata in 2016 de-o tentativa de lovitura de stat si un val de atacuri mortale ale jihadistilor sau de rebeliunea kurda. 

Starea de urgenta, decretata dupa tentativa de lovitura de stat in luna iulie, a fost prelungita, marti seara, de Parlamentul turc pentru inca trei luni.

Sursa foto: captură Youtube

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autorul atentatului din Anul Nou de la Istanbul este un jihadist uzbec, membru al grupării Stat Islamic

08 Jan 2017 2395

Autorul atacului din clubul Reina din Istanbul a fost identificat

04 Jan 2017 2418

Doi cetăţeni străini arestaţi pe aeroportul din Istanbul în cazul atacului din clubul Reina

03 Jan 2017 2134

Arestări la Istanbul în ancheta privind atentatul de la clubul Reina

02 Jan 2017 2430

ISIS a revendicat atentatul de la clubul Reina din Istanbul

02 Jan 2017 3528

Autorul atacului de la clubul Reina din Istanbul încă nu a fost găsit. Atentatul, soldat cu moartea a 39 de oameni

02 Jan 2017 3035