Un cuplu a fost salvat de pe o insulă pustie datorită mesajului SOS scris pe nisip

Un cuplu a fost salvat de pe o insulă nelocuită din Pacific după ce piloții unui elicopter al marinei americane au văzut mesajul SOS scris de cei doi pe o plajă a insulei, scrie BBC News, citat de Agerpres.

Piloții elicopterului au văzut mesajul pe nisipul insulei East Fayu din Micronezia și au alertat Paza de Coastă a SUA. Apoi au urmat operațiuni de căutare a celor doi soți cu vârste de peste 50 de ani, Linus și Sabina Jack, care fuseseră dați dispăruți după ce nu au mai ajuns pe insula Weno din apropiere unde erau cazați. Barca cu care Linus și Sabina Jack s-au plimbat după ce au plecat de pe insula lor a fost dusă de curenți pe insula nepopulată.

Echipele de salvatori i-au căutat pe cei doi cu cincisprezece ambarcațiuni și cu 2 avioane.

Elicopterul marinei americane fusese trimis în zona respectivă după ce vasul ''British Mariner'' a transmis un mesaj radio în care anunța că au fost văzute câteva lumini pe insula respectivă despre care se știe că este nelocuită.

Operațiunea de căutare și salvare a lui Linus Jack și a Sabinei Jack s-a încheiat cu succes, a anunțat într-un comunicat ambasada SUA în Kolonia, capitala Federației Statelor Micronesia, adăugând că cei doi așteaptă un vas care să-i ducă acasă după această experiență încheiată cu bine, scrie BBC News.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.