Dezastre în județul Constanța. Tată și fiu morți în aceeași mașină. Fiul unui preot, decedat în accident. Familia în spital. Mamă și fiică arse de vii. Un tânăr se roagă inutil să nu îi moară prietenul scos din mare (foto)

 
A fost săptămâna nebună. Zeci de răniți, oameni morți în chinuri cumplite.

Un bilanț exact al nenorocirilor numai poliția îl poate face.

Chiar și să ne amintim este greu. Asta numai dacă luăm în calcul câte s-au întâmplat, doar săptămâna trecută, aproape de finalul sezonului estival 2017.

Una dintre tragediile de săptămâna trecută s-a petrecut pe drumul dintre Viișoara și Deleni, unde un taximetrist, în vârstă de 53 de ani s-a încolăcit, pur și simplu, de un copac, cu mașina pe marginea drumului (foto sus).

A murit, se pare, pe loc, fiind găsit de un paznic care a alertat autoritățile, pe la ora 04.30.

Joi seara, angajații de la SMURD și cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța au fost solicitate la ieșire din localitatea constănțeană 23 August unde a avut loc un accident rutier. 

Inițial s-a crezut că este vorba doar despre doi răniți, numai că acolo, în mașina complet distrusă se aflau două persoane decedate.   

Potrivit unor martori cei doi erau angajați la o societate din Neptun ca ospătari și se întorceau de la serviciu în momentul în care a avut loc accidentul. La volanul autoturismului care a ieșit de pe șosea se afla bărbatul de 44 de ani, iar pasagerul era tatăl șoferului. Ambii din 23 August. 


Tot joi seara, cam în același timp, izbucnea un puternic incendiu în muncipiul Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu, chiar lângă Brigada 9 Mărășești.

În apartament se aflau patru persoane doi adulțți și doi copii.
Pentru o fetiță și mama ei nu s-a mai putut face nimic.
Un alt copil a fost salvat de un vecin care a intrat prin fum și flăcări la copil și la cealaltă persoană aflată în interior.
Tatăl copilului decedat era plecat la muncă în străinătate pentru a foace rost de bani să își cumpere o casă aici locuind cu chirie.  

Nici nu au terminat bine treaba la apartamentul din Kilometrul 4-5 din Constanța, că spre dimineață, s-a dat din nou alarma la pompieri, prin care se anunța o altă nenorocire.

Un tragic accident rutier a avut loc, în jurul orei 04.30 pe Autostrada Soarelui la Km 188-189, pe sensul de mers București-Constanța.
Autoturismul în care se aflau cinci persoane, printre care și trei copii s-a lovit de un tir și a ricoșat în parapetul despărțitor.

Bilanțul evenimentului este unul sumbru. Un copil de trei ani, băiețel, s-a stins din viață în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța. O fetiță de un an a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Tot la unitatea sanitară au ajuns încă o fetiță de șapte ani și mama ei de 38 de ani. Șoferul autoturismului a primit îngrijiri medicale la fața locului și a refuzat transportul la spital. 

Potrivit protopop Dan Hognogi, de la Proptopopiatul Cluj în accident a fost implicat preotul Dragoș Constantin Ane de la parohia Coasta-Tăușeni-Filia din județul Cluj. 

”Vă confirm cu tristețe faptul că este vorba despre preotul Dragoș Constantin Ane” - a declarat pentru ZIUA de Constanța protopop Dan Hognogi. 
Preotul era în concediu și se îndrepta către mare cu familia lui pentru a petrece câteva zile la malul mării. 


Credeți că s-a terminat? Nici gând.

La Topraisar, în timpul unui incendiu care nu putea fi stins de mai multe zile, un buldoexcavator a trecut peste un bărbat care a murit pe loc.

Bărbatul, musulman de religie, lucra ca şofer pe maşina de pompieri a primăriei. Acesta nu a fost văzut din cauza fumului provocat de un incendiu.
Era chiar în prima zi în care musulmanii celebrau Kurban Byram.

În aceeași zi, un accident rutier a avut loc pe DN 22 în localitatea Mihai Viteazu, județul Constanța, unde salvatorii și medicii au intervenit pentru salvarea a șase persoane cu vârste cuprinse între 42 și 62 de ani.
La eveniment au fost direcționate șase ambulanțe plus alte forțe de intervenție.

Ultimul episod al dezastrelor din județul Constanța a avut loc la Mamaia, unde un tânăr de 25 de ani s-a înecat iar celălalt era cât pe ce să moară și el în apele Mării Negre.

Deși în stare gravă a căzut, în genunchi, pe plajă, în mijlocul mulțimii, rugându-se pentru a putea fi salvat prietenul lui.
Nimeni nu a mai putut să-i asculte rugile.

Medicii chemați în ajutor după efectuarea protocolului de resuscitare au declarat decesul tânărului.

În rest: mașini răsturnate, răniți cu duiumul, și altele din acestea.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dezastru la simularea examenului de Bacalaureat! Aproximativ 35% dintre candidați nu au reușit să ia măcar nota 5 la Limba și Literatura Română

15 Mar 2024 709

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, rămâne în arest la domiciliu

27 Feb 2024 449

Primăria Constanța anunță că Garda de Mediu nu a sesizat nereguli în parcul Tăbăcărie și Parcul Gării

30 Jan 2024 659

Stelian Ion (USR) „Ceea ce se întâmplă acum în Parcul Tăbăcărie este un real dezastru ecologic"!

22 Jan 2024 760

Patronul complexului turistic Ferma Dacilor, rămâne în arest preventiv

09 Jan 2024 704

Dezastru la o pensiune din Râmnicu Vâlcea! Incredibil în ce condiții erau preparate alimentele (GALERIE FOTO)

12 Dec 2023 1242

Dezastru la testele Pisa! România, pe penultimul loc în UE la competențe de bază pentru elevii de 15 ani

05 Dec 2023 947

Dezastru și disperare Infern pentru mai multe familii din blocul 14 Sud din Năvodari. Focul a distrus mansarda, iar apa restul apartamentelor (VIDEO)

29 Nov 2023 4481

Poliția Română - Șofer ucrainian de cisternă cu GPL, reținut pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

26 Oct 2023 400

Pompierii români participă la exercițiul internațional EU MODEX din Tritolwerk, Austria (GALERIE FOTO)

24 Oct 2023 708

Tragedia de la Crevedia Patronii stației GPL din Crevedia rămân în arest preventiv

05 Oct 2023 841

Știri Constanța azi Dezastru în Satul de Vacanță! Patru economici cu propunere de închidere definitivă

07 Aug 2023 1270

Sondaj de opinie „Sunteți mulțumiți de cum arată litoralul românesc?“ – „Dezastru!“, spun respondenții

15 May 2023 1357

37 de ani de la explozia reactorului 4 de la Cernobîl. Catastrofa care a evacuat sute de mii de oameni

26 Apr 2023 1384

Dezastru la Costinești Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu a vizitat stațiunile de pe litoral

11 Apr 2023 1053