Fotoreportaj Un „Doamne, ajută!” în gând şi o pată neagră de cenuşă pe cerul Constanţei

Când sună alarma, pompierii se gândesc că trebuie să ajungă repede acolo unde arde şi să stingă rapid focul. Ne imaginăm că îşi spun în gând un „Doamne, ajută!” şi că, odată ajunşi la destinaţie, gândurile dispar şi doar acţionează. Din instinct, din curaj, din dorinţa de a ajuta. Nicio intervenţie nu se aseamănă cu alta, prin prisma imprevizibilului şi a riscului că în orice moment ceva s-ar putea întâmpla.
 
Se spune că ghinionul îi poate bate oricui la uşă. Astăzi, a „bătut” la poarta unei platforme de colectat deşeuri, luând forma unui incendiu, care a şocat prin amplitudinea flăcărilor şi a fumului.
 
Un apel la numărul unic de urgenţă 112 anunţa azi-dimineaţă, în jurul orei 9.00, un incendiu devastator în localitatea constănţeană Lumina, pe strada Iuliu Maniu, nr. 38. Era vorba despre un container cu vopsea dintr-un depozit. Exista pericol mare de explozie, deoarece în zonă se afla şi o staţie de alimentare cu combustibil necesar autovehiculelor. Misiunea pompierilor a fost îngreunată de vântul puternic, ce se prinsese cu văpăile mistuitoare ca într-un dans al ielelor, ameninţând să le ducă mai departe, tot mai departe... Pompierii s-au luptat minute în şir cu flăcările, până le-au domolit.
 
Incendiul ar fi pornit de la iarba uscată din împrejurimi, iar în doar două minute, din cauza vântului „complice”, toată platforma a fost cuprinsă de foc şi fum gros.
 
La momentul incidentului, cele zece persoane prezente la faţa locului au încercat din răsputeri să stăpânească incendiul, fără sorţi de izbândă însă. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.
 
Administratorul platformei de colectare deşeuri, Gheorghe Slabu, şocat de cele trăite şi cu vocea pierdută, ne-a declarat următoarele: „A luat foc de la iarbă. Vântul a bătut exact înspre platformă. În două minute s-a aprins. Nu avem victime. Eram zece persoane, am intervenit din primul moment, am chemat pompierii, noi n-am reuşit să-l stăpânim (n.r. focul). Cutiile de vopsea au explodat, nu buteliile. Nu se mai poate salva absolut nimic! Totul a ars! În apropiere este clădirea de birouri, ea nu a păţit nimic”, ne-a spus Gheorghe Slabu.
 
Cu siguranţă, imaginile cu focul înălţându-se la cer au pus o amprentă pe mentalul fiecărui individ aflat acolo. Urmăriţi în continuare galeria foto cu imaginile dezastruoase de la faţa locului, cu ce a mai rămas din platfomă... Menţionăm că fumul gros se putea observa şi de pe autostrada A4, până la Medgidia.
 
De asemenea, facem precizarea că incendiul a izbucnit la societatea Eco Bio Magic SRL, înfiinţată în Constanţa, în 2003. Firma are un capital social subscris de 3.400 lei, integral vărsat. Asociat unic este Mona Slabu, născută în 196,  în Galaţi, iar administratorul societăţii este Gheorghe Slabu, născut în Hudeşti, judeţul Botoşani, pe 2 iunie 1960.


Citeşte şi UPDATE5. Pericol de explozie! Incendiu de proporţii la un contanier cu vopsea în Lumina (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu la un boiler, în Satu Nou, județul Constanța

23 Apr 2024 301

Intervenție a pompierilor ISU Constanța în Cimitirul Central. Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 1329

Garda de Mediu Constanța a amendat o societate de dezmembrări vehicule scoase din uz cu 15.000 lei. Iată de ce

19 Apr 2024 472

UPDATE Incendiu în localitatea Băltăgești, județul Constanța

17 Apr 2024 466

Exercițiu de evacuare în caz de incendiu la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.

17 Apr 2024 414

Act de vandalism în Constanța. Coș de gunoi incendiat în zona gării CFR (FOTO)

16 Apr 2024 594

Județul Constanța Mesaje de condoleanțe pentru bărbatul din Conacu, care s-a sinucis (FOTO)

15 Apr 2024 917

În Județul Constanța Locuitorii din satul Conacu deplâng dispariția tânărului spânzurat (VIDEO)

15 Apr 2024 1090

Imaginile tragediei de la Conacu, județul Constanța Un bărbat de doar 44 de ani, găsit spânzurat în anexa unei case cuprinse de flăcări (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2261

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 3175

ISU Constanța Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid! Măsuri de prevenire

15 Apr 2024 332

Bărbat de 44 ani, găsit spânzurat într-o anexă a unei case incendiate din Conacu! Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța

15 Apr 2024 1154

Știri Constanța Bărbat de 44 ani, găsit spânzurat într-o anexă a unei case din Conacu!

15 Apr 2024 1052

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1931

Mașină în flăcări, pe A4, spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 1585