APM Constanţa a pus piciorul în prag Grupul sanitar situat în staţiunea Mamaia nu mai poate fi transformat în restaurant şi hotel (document)

Mavrom Group Activ SRL, firma care intenţiona să transforme un grup sanitar situat în buricul staţiunii Mamaia - zona Cazino în recepţie şi restaurant, îşi poate lua adio de la investiţie.

Ca urmare a solicitării depuse de SC Mavrom Group Activ SRL, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa a respins proiectul „Modificări interioare şi schimbare destinaţie din grup sanitar parter existent în recepţie şi restaurant. Supraetajare cu două nivele cu funcţiunea de cazare, propus a fi amplasat în staţiunea Mamaia, zona Cazino“.
 
„În urma analizării documentaţiei depuse, a localizării amplasamentului în planul de urbanism şi în raport cu poziţia faţă de arii protejate, zone-tampon, monumente ale naturii sau arheologice, zone cu restricţii de construit, zona costieră, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa decide respingerea solicitării acordului de mediu pentru proiectul Modificări interioare şi schimbare destinaţie din grup sanitar parter existent în recepţie şi restaurant. Supraetajare cu două nivele cu funcţiunea de cazare, propus a fi amplasat în staţiunea Mamaia - zona Cazino“, au precizat reprezentanţii APM Constanţa.
 
În motivarea deciziei de respingere, APM Constanţa invocă două motive, şi anume: „Ţinând cont că, în urma efectuării referatului de teren, s-a constatat că a fost deja schimbată destinaţia din grup sanitar în restaurant, evaluarea impactului asupra mediului nu mai poate fi efectuată, conform Ordinului nr. 135/2010 pentru aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluării impactului asupra mediului pentru proiecte publice şi private, art. 5, alin. 1“.

Ce intenţiona să facă investitorul

Terenul, în suprafaţă de 126 mp, se află în proprietatea SC Mavrom Group Activ SRL. Pe acest teren se află un imobil-parter cu funcţiunea de grup sanitar, amplasat pe următoarele limite de proprietate: la nord - domeniu public - plajă, la est - domeniu public - plajă, la vest - domeniu public - plajă, iar la sud - clubul Atalanta. Investitorul propune următoarele compartimentări: la parter vor fi amplasate recepţia, holul de acces, restaurant-bar, bucătărie şi două grupuri sanitare. La primul etaj vor exista şase unităţi de cazare cu baie proprie. La etajul al doilea, retras, se vor regăsi patru unităţi de cazare cu baie proprie. Acoperişul viitoarei construcţii va fi de tip terasă. Construcţia va avea structura metalică, stâlpii şi grinzile din metal. Accesul pietonal la noul imobil se va face din bulevardul Mamaia, utilizând accesul pietonal existent pe plajă - podină de lemn. Se vor amenaja/închiria 14 locuri de parcare pe bulevardul Mamaia.

Despre Mavrom Group Activ SRL

Firma Mavrom Group Activ SRL a fost înfiinţată în anul 2005, în Galaţi, de către asociatul unic Anca Elena Mavrodin. Domeniul principal de activitate al firmei constă în „comerţul cu amănuntul, în magazine specializate, de alte produse“. În 2013, Anca Elena Mavrodin, asociat unic în cadrul societăţii, a decis cooptarea ca asociat şi administrator pe o perioadă nelimitată a lui Ciprian Ştefan Titire. De asemenea, Anca Elena Mavrodin s-a retras din calitatea de administrator.
 
Ulterior, în anul 2014, potrivit vrajitorul.ro, cei doi asociaţi au decis retragerea din societate a Ancăi Elena Mavrodin, care i-a cedat lui Ciprian Ştefan Titire părţile sociale deţinute. În acelaşi an, sediul social al firmei a fost schimbat în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis nr. 120. În anul 2014, societatea, care nu a avut niciun salariat, a declarat o cifră de afaceri de 56.900 de lei şi un profit brut de zero lei.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta decizia APM Constanţa.

Citeşte şi

Un grup sanitar din zona Cazinoului Mamaia va fi transformat în hotel şi restaurant (document)

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Tudorel Economu a obținut certificatul de urbanism pentru hotelul de 6 etaje în locul Grupului Sanitar Bufet Internațional din Mamaia

12 Oct 2023 1563

Autorizație de construire pentru o terasă din Mamaia! Cum se modifică

27 Jul 2022 1501

Acţiunea, respinsă ca prescrisă Primăria Constanţa, la judecată cu Osteria D'Italy şi La Fattoria Ristorante SRL (documente)

04 Dec 2018 2254

Un grup sanitar situat pe o plajă din Mamaia, transformat în pensiune turistică. Primăria Constanța și-a dat acordul. Detalii din proiect

18 Aug 2018 7802

În Mamaia se construieşte de zor Imobil de şase etaje, ridicat de La Fattoria Ristorante SRL

21 Nov 2017 2206

Dezbatere publică pentru proiectul SC Xanadu Turism SRL. Investitorul vrea să transforme un grup sanitar din Mamaia în pensiune turistică

03 Nov 2017 1942

Un investitor vrea să transforme un grup sanitar din Mamaia în pensiune turistică. S-a solicitat acord de mediu (document)

01 Aug 2017 3037

UPDATE. Ce spun DSVSA Constanţa şi CJPC Anchetă epidemiologică privind suspiciunea de toxiinfecţie alimentară la un restaurant din Mamaia

19 Jun 2017 4420

B.D.G. Import SRL, de la comerţul băuturilor, la investiţii pe plajă

13 Apr 2016 4385

Un grup sanitar din zona Cazinoului Mamaia va fi transformat în hotel şi restaurant (document)

08 Feb 2016 5215