Certificat de urbanism pentru Centrul Cultural „Teodor T. Burada“. Ce spune Doina Voivozeanu

Primăria Constanţa a emis, pe data de 21 decembrie, Certificatul de urbanism nr. 3839, solicitat de Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“. Actul presupune „Reabilitarea şi consolidarea imobilului D+P+1e Centrul Cultural Judeţean Constanţa «Teodor T. Burada»“, situat pe bulevardul Tomis nr. 110.
 
„Acest certificat de urbanism ne este necesar pentru a termina expertiza tehnică. Apoi vom solicita aviz de la Direcţia de Patrimoniu. La anul, sper să demarăm şi licitaţiile. Sper să reuşim până la urmă“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Doina Voivozeanu, directorul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“.
 
În luna septembrie a acestui an, Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“ a consultat piaţa în vederea achiziţiei serviciilor de elaborare expertiză tehnică şi documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie DALI pentru consolidarea imobilului, înscris în lista monumentelor de categoria B. La acea vreme, directorul Centrului „Teodor T. Burada“, Doina Voivozeanu, a declarat că în cadrul consultării publice nu se primise nicio ofertă.
 
„Este un subiect delicat. Clădirea fiind una de patrimoniu, nu sunt foarte mulţi arhitecţi dispuşi să efectueze această expertiză. Dacă vom reuşi să o realizăm, abia apoi urmează procedura de licitaţie pentru reabilitare. Este un proces de durată“, a precizat Doina Voivozeanu.
 
Precizăm că, în luna februarie a acestui an, expertul tehnic MDRAP Radu Coţofană a întocmit o notă tehnică de fundamentare şi oportunităţi, în baza căreia Consiliul Judeţean Constanţa, administratorul imobilului, urma să comande o expertiză privind starea imobilului în care activează Şcoala Populară de Arte. Fără să aibă valoarea unei expertize autentice, iată ce spunea expertul tehnic în această notă de fundamentare: „Starea în care se află clădirea, prin constatare vizuală la faţa locului, ne îndreptăţeşte să atragem atenţia beneficiarului că imobilul prezintă degradări grave la structura de rezistenţă a planşeelor, din cauza duratei de exploatare de peste 100 de ani, a infiltraţiilor de apă din perioada în care au fost constatate degradări ale acoperişului, cu pătrundere de apă meteorică, până la nivelul demisolului, în urma cărora s-a început procesul de putrezire a materialului lemnos. Cel mai grav este că, pe zona centrală, planşeul de peste parter a căpătat o deformaţie pronunţată, la care, în urma decopertării tavanului, s-au constatat grinzi de rezistenţă din lemn, crăpate la mijlocul deschiderii, ceea ce determină prăbuşirea fără avertizare a unor zone mari ale planşeului. (…) Pe zona holurilor dispuse suprapus dinspre curtea din spate, care au şi scară interioară de acces de la parter la etaj, se constată cedarea planşeului de peste subsol. (…) Avertizăm proprietarul (n.r. respectiv Primăria Constanţa) că, în conformitate cu prevederile legale, ciclul de reparaţii capitale este de la minimum trei la maximum 25 de ani. (…) Pentru punerea în siguranţă, sunt indicate următoarele lucrări urgente: realizarea unor susţineri cu structuri metalice ale planşeelor şi grinzilor; executarea unor sondaje geotehnice pentru a avea controlul asupra naturii terenului de fundare şi a capacităţii sale portante“.

Citeşte şi: 

Centrul „Teodor T. Burada“ vrea expertiză tehnică la Casa Bănescu din Constanţa (documente) 

Eden SRL invocă un cutremur produs ulterior Cine a afectat structura de rezistenţă a sediului Şcolii Populare de Arte? (documente+galerie foto)

Clădirea în care funcţionează SPIT Constanţa pune în pericol Şcoala Populară de Arte? Ce spune directorul Voivozeanu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” se pregătește de 1 iunie. A închiriat scenă, ecran led, suntet și lumini. Iată pentru ce sumă (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 497

Servicii artistice pentru Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești cumpărate de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Cine va concerta (DOCUMENT)

12 Apr 2024 491

Ai nevoie de permis de conducere categoria B Concurs de angajare la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

08 Apr 2024 750

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” Aproximativ 13.000 de euro cheltuiți pentru spectacolul lui Horia Brenciu (DOCUMENT)

06 Apr 2024 750

Spectacol pe 25 mai organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Cu ce firmă a încheiat contractul de servicii cultural – artistice (DOCUMENT)

05 Apr 2024 456

Studenții de la Universitatea Ovidius Constanța, în excursie de documentare

04 Apr 2024 618

Cumpărări directe Constanța Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada" a semnat cu Art By Fuego SRL. Contract, în valoare de 20.000 de lei (DOCUMENT)

29 Mar 2024 595

Constanța Zilele Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” - 6 ani de la inaugurare

29 Mar 2024 577

Spectacol de aproximativ 8.000 de euro la Constanța Centrul „Teodor T. Burada” o aduce pe artista Bibi pentru un show dedicat copiilor (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 669

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 989

Cumpărări directe Casa Bulgărească Lipnița - Canlia, păzită de Direcția de Pază a Județului Constanța. Contractul, atribuit de Centrul Cultural Teodor „T. Burada“ (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 503

Managerul de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” intră în evaluarea anuală!

10 Mar 2024 623

Constanța Eveniment de lansare a albumului foto-documentar cu titlul „Mărțișoarele Flotei Naționale Române 1913. Colecția Anghel Georgian’’

06 Mar 2024 802

Achiziții Constanța De la cine a cumpărat Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” servicii de pază și protecție (DOCUMENTE)

24 Feb 2024 1379

Ședință CJ Constanța Proiectul privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” se află pe ordinea de zi (DOCUMENT)

05 Feb 2024 713