Costică Zelca - „maharajahul“ din stațiunea Mamaia. Stop SRL construiește pe aleea Argos de la începutul anului

 
Primăria Constanța mai „pune umărul “la o nouă constructive în stațiunea Mamaia. Investitorul este cunoscuta firmă Stop SRL, cea care a „livrat “apartamentele din complexul Summerland medicilor aduși de Constantinescu la Constanța. Firma este controlată de un apropiat om de afaceri al tandemului Mazăre – Constantinescu – Strutinsky, Costică Zelca. Ieri municipalitatea a emis Autorizația de Construire nr. 115, valabilă 12 luni pentru o investiție ce va dura însă 2 ani. Beneficiar este firma STOP SRL, care, pe aleea Argos nr 3 în Stațiunea Mamaia intenţionează să construiască un imobil P+1E cu funcțiunea de apartamente de vacanță conform HCL nr. 121/24.05.2013. Prin hotărârea menționată a fost aprobat PUZ-ul stațiunii Mamaia. 

 Lângă acest imobil, tot pe aleea Argos, dar la numerele 2, 4 şi 6, Zelca a primit anul trecut undă verde de la municipalitate pentru a ridica trei imobile P+5-6E cu funcţiunea de spaţii comerciale la parter şi apartamente de vacanţă la etaje, şi, totodată, pentru o investiţie de pe aleea Argos nr. 1, unde SC Stop SRL va construi un imobil P+4E, cu funcţiunea de parcare. Aşadar, acum, Zelca a găsit de cuviinţă să umple golul lăsat între numerele 2 şi 4, ridicând la numărul trei o locuinţă de vacanţă cu doar un etaj.

Citește și: 

Amintim că Zelca este implicat într-unul din dosarele în care este cercetat președintele CJC, Nicușor Constantinescu. El a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de alţi 18 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste 1 milion de lei în dauna statului român. Zelca este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti, iar printre inculpaţi se află: Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul CJC, Titi Cenuşă, arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean Constanţa, Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, Ionuţ Ţiţimeaua, fost director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, actual şef în Prefectura Constanţa, dar şi SC Stop SRL, unitate administrată de Zelca
În şedinţa din 25 octombrie 2012, Consiliul Judeţean Constanţa a decis să cazeze 20 de medici şi cinci angajaţi proprii în locuinţe de serviciu. Proiectul de hotărâre supus votului consilierilor judeţeni arată că cele 25 de persoane urmau a fi cazate în vile situate pe bulevardul Mamaia, la numerele 534, 538 şi 542. Este vorba despre cartierul Mamaia Summerland, administrat de Costică Zelca. Pentru apartamentele medicilor, CJC a cheltuit 3,6 milioane de euro.

Citește și: File din al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu: Motivul pentru care a fost trimis în judecată Costică Zelcă alături de şeful CJC

Istoria apartamentelor despre care vorbim este una destul de tumultoasă, iar cu privire la situaţia acestor construcţii, regăsim nereguli scoase la lumină de Curtea de Conturi şi făcute publice în Raportul pe anul 2012. Astfel, CCR a constatat că au fost efectuate plăţi nelegale de peste 1.138.000 de lei către SC Stop SRL, societatea care a construit blocurile de apartamente pentru medici şi care este administrată de Costică Zelca. Locuinţele de serviciu cumpărate de CJ Constanţa sunt situate în cartierul exclusivist Mamaia Summerland, pe plaja Fratelli.

Reamintim că, vara trecută, asociaţii Stop SRL au decis să facă împărţirea patrimoniului. Potrivit datelor din Monitorul Oficial nr. 4261/14 august 2015, atât Stop SRL, cât şi Millenium Global Development au hotărât, separat, la data de 29 iunie 2015, în cadrul AGA, adoptarea proiectului de divizare, în urma raportului de evaluare efectuat de firma Primoval SRL şi de PFA Iuliana Săvulescu.

Citește și: „Divorţ“ în SC STOP SRL: Costică Zelcă pierde din apartamentele construite pentru medici în complexul Mamaia Summerland

Potrivit Monitorului Oficial, „divizarea Stop SRL se face prin desprinderea unei părţi din patrimoniul acesteia reprezentată de parte din Complexul Summerland Mamaia şi spaţiu comercial Lăpuşneanu şi transmiterea către Millenium Global Development SĂ “. „O parte din activul societăţii se desprinde şi merge cu Millenium Development, adică o serie de apartamente din complexul Summerland şi un spaţiu comercial de vreo 300 de metri pătraţi de pe Lăpuşneanu, iar o parte din apartamente rămân la Stop SRL. Millenium Global Development iese astfel complet din firmă “, a explicat, în luna august, Costică Zelca, pentru ZIUA de Constanţa.

Potrivit proiectului de divizare, societatea absorbantă, Millenium Global Development SRL, preia, alături de partea de patrimoniu reprezentând o parte din complexul rezidenţial Summerland Mamaia şi spaţiul comercial situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşeneanu nr. 190B, şi toate licenţele, autorizaţiile şi avizele de funcţionare aferente. După retragerea Millenium Global Development din firma Stop SRL, asociaţi în firmă rămân Costică Zelca (90%) şi Silvia Zelca (10%). Activitatea principală a firmei este Comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate – stație peco.

Citește și: „Mântuitorii“ SCJU şi blocurile de pe retrocedări
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sisi Stop 2020 SRL poate ridica imobilul pe strada Odessa din Constanța. Primăria a emis autorizația de construire

08 Feb 2024 810

Faptele s-au prescris! Tribunalul Constanța pune stop procesului penal în cazul afaceriștilor trimiși în judecată de DNA pentru un presupus prejudiciu de 10 milioane euro! (MINUTĂ+DOCUMENT)

27 Oct 2023 3627

Imobiliare Constanța Costică Zelca poate face modificările la Hotel Oxford! Răspuns pozitiv de la APM Constanța

17 Oct 2023 1652

Ce avere și interese are Adrian Palade, șeful Serviciului Rutier din Poliția Locală Constanța? (DOCUMENTE)

06 Oct 2023 1211

Ce spune omul de afaceri Costică Zelca Primarul Constanței, autorizat de judecători să desființeze lucrările reclamate de la Primo Residence! Stop SRL face apel (FOTO)

27 Sep 2023 10421

Date din proiect. Modificări la Hotelul Oxford din Constanța. Ce dorește să facă firma Stop SRL? (DOCUMENT)

24 Sep 2023 1477

Delta Force Construction SRL ar putea intra în insolvență! Legături cu Sofra Turkish Restaurant și cu Costică Zelca, de la Stop SRL!

22 Jun 2023 1771

Costică Zelca de la Stop SRL supraetajează o clădire de la Hotel Oxford. Ce va amenaja?

07 Jun 2023 2336

Adrian Palade, șeful Serviciului Rutier din Poliția Locală Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

20 Apr 2023 1779

Un SRL cu datorii și fără angajați vrea să ridice un imobil în Constanța. A obținut certificat de urbanism de la Primărie

28 Mar 2023 1587

Stop SRL, firma familiei Zelca, supraetajează un bloc de la 1 la 8 etaje în zona Summerland

08 Mar 2023 4349

Costică Zelca de la Stop SRL ar trebui să desființeze ultimul etaj construit la blocurile din zona Primo

22 Feb 2023 8723

Proiectul PSD “STOP Depresia” promovat de Vergil Chițac pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța

30 Jan 2023 1495

Două firme noi în portofoliul familiei Zelca. Cu ce se vor ocupa

03 Jan 2023 6611

Costică Zelca, răspuns negativ de la Primăria Constanța. „Lupta” se dă în instanță pentru blocurile de la Primo

22 Oct 2022 3223