De la activităţi peisagistice şi contracte cu primăria, la imobiliare Pomacost SA vrea un hotel în Mamaia, pe un teren al RAEDPP Constanţa

Una dintre firmele cu tradiţie în domeniul achiziţiilor publice din judeţul Constanţa, Pomacost SA, va ridica un hotel P+4 etaje în Mamaia, zona Lebăda - Scandinavia.
 
Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 30 mai, certificat de urbansim nr. 1864 pentru societatea Pomacost SA. Potrivit actului, firma va ridica în staţiunea Mamaia, zona Lebada - Scandinavia, un hotel P+4E.
 
Contactată telefonic, Madalina Moţăţăianu, directorul RAEDPP Constanţa, a declarat că ar fi vorba despre un teren, precizând că mai multe detalii ni le va prezenta în cursul zilei de astăzi.
 

Cu lipici la bani publici

 
Potrivit Registrului Comerţului, Pomacost SA a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis nr. 488. Firma are un capital social subscris de 500.000 de lei, integral vărsat, compus din 16.000 de acţiuni, în valoare de 31,25 de lei fiecare. Societatea este deţinută de Listă Persoane Fizice.
 
Administratorii firmei, care desfăşoară „activităţi de întreţinere peisagistică“, sunt Mădălina Bîsceanu - director economic şi Pimen Alexandru Leca. Aşa cum reiese din datele Registrului Comerţului, Pimen Alexandru Leca mai administrează şi societatea Nisipuri SA, firmă în care a fost implicat şi Radu Mazăre.
 
De-a lungul anilor, SC Pomacost SA şi-a adjudecat zeci de contracte cu autorităţi publice, printre cele mai receptive la ofertele acestei societăţi fiind de departe Primăria și Consiliul Local Constanţa și Consiliul Judeţean Constanţa. După cum arată datele de la Registrul Comerţului, SC Pomacost SA a fost înfiinţată şi administrată, până în anul 2010, de vărul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, Basarab Popa, trecut în nefiinţă în luna septembrie a anului 2014.
 
Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky. Situaţia financiară pe anul 2015 nu a fost actualizată, însă, la finele anului 2014, firma declara un profit de 1.587.461 de lei, raportat la o cifră de afaceri de 7.652.563 de lei, având 130 de salariaţi.
 

Citeşte şi

 
SC Pomacost a obţinut acordul municipalităţii pentru construirea unei sere
 
Mihaela Elvira Gherasim este cenzor supleant Pomacost ar putea decide schimbarea cenzorilor la următoarea adunare generală

Pomacost SA, printre perdanţi Cât costă răsadurile de flori din Constanţa şi Mamaia şi cine le furnizează Primăriei (document)
 
Fondată de defunctul Basarab Popa, vărul lui Mazăre Pomacost SA îşi adună acţionarii în AGOA
 
Primăria Constanţa a decis Pomacost va livra arbori pentru plantat în valoare de aproape 800.000 de lei (document)
 
Pentru ce a plătit RAEDPP aproape 250.000 de lei firmei Pomacost, în 2010 (documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.