O nouă şcoală primară în Constanţa. Investitorul Anica Done aşteaptă avizul de mediu (document)

Anica Done a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Memoriu Plan Urbanistic Zonal pentru schimbare destinaţie din locuinţă individuală în şcoală pentru imobile situate pe strada Eroilor nr. 9, 11, 11A, strada Vasile Pârvan nr. 24B“.
 
Investitorul doreşte schimbarea destinaţiei imobilului D+P+1e+M din locuinţă individuală în şcoală primară cu trei clase, pe un teren cu suprafaţa de 680 mp, pe strada Eroilor nr. 9. Pentru asigurarea locurilor de parcare, amenajarea de spaţii verzi şi acoperirea eventualelor necesităţi de extindere, au fost propuse spre a-şi schimba destinaţia şi terenurile de la adresele Eroilor 11, Eroilor 11A şi Vasile Pârvan 24B.
 
Prin prezenta documentaţie, se propune realizarea unei şcoli primare cu trei clase pe strada Eroilor nr. 9 şi posibile extinderi ale unor spaţii aferente şcolii la nr. 11. Pe parcelele cu adresele Eroilor nr. 11A şi Vasile Pârvan nr. 24B se propune realizarea a 15 locuri de parcare şi amenajarea de spaţii verzi.
 
Totalul terenului aferent şcolii este de 1.290,29 mp. În total, sunt asigurate 15 locuri de parcare la sol + două locuri de parcare în demisol - 17 locuri de parcare în interiorul limitei de proprietate.
 
Printre proiectele analizate de Comisia tehnică pentru urbanism şi amenajarea teritoriului analizate în şedinţa din 6 februarie s-a numărat şi cel privind modificarea Planului Urbanistic Zonal pentru schimbarea destinaţiei unui imobil de pe strada Eroilor nr. 9 Constanţa din locuinţă individuală în şcoală. Iniţiatorul noului PUZ este Anica Done, care a propus, prin studiul înaintat, analizarea posibilităţilor de reactualizare morfologică a unui fragment de ţesut urban delimitat de o tramă stradală existentă în intravilanul municipiului Constanţa. 

Ce presupune Planul Urbanistic General Constanţa 

Conform prevederilor Planului Urbanistic General Constanţa, în zona studiată se regăseşte subzona ZRL2a - zonă de locuinţe individuale şi colective mici cu maximum P+2 niveluri, situate în afara perimetrelor de protecţie. Zona studiată se află în intravilanul localităţii, la est faţă de centrul geometric al intravilanului. Potrivit memoriului depus, în ceea ce priveşte relaţionarea zonei cu localitatea sub aspectul poziţiei, accesibilităţii, cooperării în domeniul edilitar, servirea cu instituţii de interes general, având în vedere poziţionarea în cadrul intravilanului, zona studiată are un mare potenţial de interconectare, fiind relativ aproape de centrul oraşului, atât sub aspect funcţional/relaţie directă, cât şi sub aspect edilitar (cu traseul pe străzile zonei există toate tipurile de reţele edilitare). De asemenea, zona este situată la distanţe relativ mici faţă de dotări orăşeneşti importante (gară, primărie, spital, centre comerciale importante, şcoli, grădiniţe, casa de cultură, bănci etc.).
 
Potrivit studiului iniţiat, circulaţia rutieră în zonă este bine organizată/definită, având trasee şi semnalizări complete, străzile prezentând sens unic pe strada Vasile Pârvan şi dublu tract pe strada Eroilor şi strada Mihai Eminescu. Străzile ce definesc zona studiată sunt: Vasile Pârvan - sens unic (vest), Eroilor - dublu sens (câte o bandă pe sens) în nord.
 
Principalele caracteristici ale funcţiunilor ce ocupă zona studiată sunt: funcţiunea dominantă a zonei este cea de locuire (exprimată în clădiri cu regim de înălţime de la parter pana la P+2E, majoritatea aflate în stare medie). Alte funcţiuni existente sunt cele comerciale şi servicii (strada Eroilor, strada Vasile Pârvan). Coeficienţii urbanistici existenţi ai zonei studiate sunt: Procentul de Ocupare a Terenului existent - 35,22%, Coeficientul de Utilizare a Terenului este de 0,65, iar suprafaţa studiată este de 3.372 mp.
 
Zona este situată în continuarea centrului istoric al oraşului - peninsulă; este delimitată în partea de nord-vest de bulevardul Mamaia şi strada Unirii, la vest de strada I.G. Duca, la sud de bulevardul Ferdinand şi la est de artera propusă ce completează strada V. Alecsandri şi strada M. Eminescu. Zona cuprinde o mare diversitate funcţională: locuire (individuală şi colectivă), comerţ şi servicii de importanţă municipală şi supra-municipală, servicii publice şi administrative, dotări pentru învăţământ şi sănătate, zone speciale, dotări pentru turism şi zonă verde pentru recreere. O axă importantă a zonei este constituită de pietonalul Ştefan cel Mare, pietonal susţinut de activităţi de interes public din sfera comerţ/servicii.
 

În secţiunea „Documente“ puteţi consulta proiectul depus la APM Constanţa. 
 
Citeşte şi:
 
Se va înfiinţa o nouă şcoală primară în Constanţa? Ce răspuns a primit Anica Done de la Primăria Constanţa (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dunărea Power SRL, investiție nouă la Topalu. Proiectul privind stocarea energiei electrice în baterii a fost depus la APM Constanța

27 Mar 2024 278

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 462

Portul Constanța a cumpărat lapte praf. Vezi pentru ce sumă (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 339

Undă verde de la APM Constanța Parc fotovoltaic, înființat de societatea E Soare Afară SRL la Murfatlar

26 Mar 2024 540

Bloc de 20 de etaje, în municipiul Constanța! Demersurile făcute de Maritimo Residence SRL

26 Mar 2024 2901

CN APM SA Constanța Contract pentru dragaj de investiții în porturile maritime. Ce valoare are (DOCUMENT)

24 Mar 2024 533

Procesul dintre CN APM Constanța și o firmă in județul Suceava, amânat. Dosarul, pe rolul Tribunalului

23 Mar 2024 447

Cumpărări directe DSL Save Topleg SRL, din Caransebeș, va oferi CN APM Constanța SA servicii de legătorie a documentelor (DOCUMENT)

21 Mar 2024 339

APM Constanța Ce demersuri trebuie să facă Cristian Panait să ridice două blocuri de 12 etaje în Mamaia?

20 Mar 2024 497

Știri Portul Constanța CN APM cumpără consultanță pentru proiectul de extindere a drumului dintre Poarta 7 și podul nou de la Agigea, la intersecția cu drumul dintre Poarta 9 și Poarta 8 (DOCUMENT)

20 Mar 2024 464

Dezbatere publică, la APM Constanța Eolenerg Project SRL va construi o centrală electrică eoliană în comuna Săcele

19 Mar 2024 428

E SOARE AFARA SRL anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul construire parc fotovoltaic, branșamente utilități și organizare executare lucrări

19 Mar 2024 318

Un teren de 10.000 mp și unul de 6.000 mp în atenția acționarilor Transfer de terenuri între CN APM Constanţa și Autoritatea Vamală Română

18 Mar 2024 690

PUZ-ul, depus la APM Constanța Doi afacereriști vor să construiască în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța

18 Mar 2024 665

Acționarii CN APM Constanța vor desemna membrii provizorii în Consiliul de Administraţie pe 25 aprilie

18 Mar 2024 388