Patronul Citynights vrea complex rezidenţial la Corbu! Are nevoie de schimbarea Planului Urbanistic Zonal!

Patronul Citynights, Virgil Runcan, şi-a propus să construiască un complex rezidenţial la Corbu, unde deţine un teren, în acest sens depunând actele necesare pentru obţinerea autorizaţiilor de la Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Constanţa. Acesta a iniţiat modificarea Planului Urbanistic Zonal pentru introducerea în intravilan, trup izolat, şi parcelarea terenului situat în extravilanul comunei Corbu, sola 113, parcela A575/4, lot 2, pentru construirea unui ansamblu rezidenţial (locuire şi dotări aferente) în comuna Corbu.
 
Potrivit proiectului depus la Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului, conform Certificatului de urbanism nr. 111/ 04.07.2016, terenul care a generat PUZ-ul, cu o suprafaţă totală de 8.400 m (0,84 hectare), are regimul de încadrare „teren arabil, cu destinaţia agricol“. Pe latura de sud, terenul este delimitat de drumul de exploatare DE 576, pe latura de nord, de drumul de exploatare DC 574, iar pe laturile de est şi vest se învecinează cu alte terenuri, proprietate privată.
 
Investitorul motivează că oportunitatea investiţiilor este dată de zona turistică aflată în continuă dezvoltare, turiştii fiind atraşi în zonă de plaja lată, de lacurile aflate în apropiere, dar şi de investiţiile în unităţile turistice, care sporesc gradul de confort al zonei.
 
„Obiectivul principal al proiectului de plan urbanistic este dezvoltarea unui ansamblu rezidenţial. Ca obiective secundare, se disting: stabilirea modului de organizare a circulaţiei pe amplasament, soluţionarea modului de realizare a accesului la utilităţi (alimentarea cu apă, canalizarea, energia electrică, preluarea deşeurilor), amenajarea spaţiilor verzi şi a locurilor de parcare. Toate aceste obiective vin în sprijinul dezvoltării economice durabile a comunei, asigurând rezolvarea unor disfuncţii reale existente, oportunitatea planului fiind în strânsă legătură cu dezvoltarea intensă a comunei din ultima perioadă, cu creşterea economică şi în completarea proiectelor de investiţii existente în zonă.
 
Turismul rural este o importantă activitate economică complementară, producătoare de venituri, o şansă pentru dezvoltarea şi modernizarea satului. În contextul în care activităţile agricole în zonă sunt într-un declin accelerat în ultima perioadă, proprietarii s-au reorientat spre alte activităţi aducătoare de venituri, care să fie în concordanţă cu noile tendinţe de dezvoltare a zonei“, se precizează în memoriul depus la APM.
 
De asemenea, iniţiatorul precizează că în zona amplasamentului analizat au fost iniţiate şi alte planuri urbanistice zonale, unele în lucru, unele deja aprobate. Toate aceste PUZ-uri urmăresc introducerea în intravilan a diferitelor suprafeţe de teren, cu funcţiuni de locuinţe, spaţii de recreere, sport şi pensiuni turistice. Obiectivele tuturor acestor planuri urbanistice zonale sunt corelate, astfel încât rezultatul final să aibă o structură omogenă, respectând aceleaşi condiţii de dezvoltare urbană. Prin proiectul de plan analizat, sunt trasate măsuri pentru protecţia mediului, precum: betonarea/asfaltarea zonelor ce vor fi utilizate pentru staţionarea autovehiculelor, pentru a preveni infiltrarea în sol a eventualelor scurgeri accidentale, amenajarea unor spaţii verzi la nivelul planului, asigurarea utilităţilor pentru rezolvarea disfuncţionalităţilor zonei, construirea unor bazine betonate vidanjabile pentru stocarea temporară a apelor uzate menajere, realizarea unor spaţii special amenajate pentru colectarea selectivă şi depozitarea temporară a deşeurilor.
 
În proiectul de modificare a PUZ-ului este prevăzut faptul că terenul care face obiectul acestei documentaţii este parcelat în 16 loturi, care, după lăţirea drumului, vor avea suprafeţele cuprinse între 385 m² şi 420.32 m², astfel: lotul 2/1 - 385 m²; loturile 2/2, 2/3, 2/4, 2/5, 2/6 şi 2/7 - 410 m² fiecare; loturile 2/8, 2/9, 2/10, 2/11, 2/12, 2/13, 2/14, 2/15 - 409 m² fiecare; lotul 2/16 - 420,32 m².
 
Divizarea loturilor nu este permisă, având în vedere faptul că nu pot fi respectate cumulativ următoarele condiţii: fiecare lot rezultat să aibă suprafaţa minimă de 300 m²; fiecare lot rezultat să aibă asigurat acces auto cu lăţimea minimă de 3,5 m; lăţimea fiecărui lot să fie de minimum 12,0 m; toate celelalte condiţii privind Procentul de Ocupare a Terenului, Coeficientul de Utilizare a Terenului, amplasarea construcţiei pe lot să fie respectate pentru fiecare dintre loturi. Se admite comasarea loturilor.

Cum vor arăta construcţiile?

Clădirile vor avea regim de înălţime maxim propus (D)+P+2E. Procentul de Ocupare a Terenului propus este de maximum 40%, Coeficientul de Utilizare a Terenului propus, maximum 1,4. Construcţiile vor avea rol de agrement şi odihnă. Volumele nou edificate nu vor obtura vizibilitatea sau accesul la elementele importante de peisaj sau construite. De asemenea, se recomandă ca distanţa dintre două construcţii va fi egală cu înălţimea celei mai înalte, evitându-se astfel umbrirea permanentă a proprietăţilor învecinate.
Volumetria construcţiilor va fi simplă, lipsită de elemente parazitare şi cu finisaje conform tradiţiilor locale. Pentru placaje şi socluri, este recomandată piatra naturală, iar pentru finisajele exterioare, tencuielile drişcuite fin, vopsite în culori pastelate. Panta învelitorilor va fi de maximum 40% şi vor fi preferate materiale în culori şi texturi tradiţionale (olane şi ţigle în culori naturale - roşu, cărămiziu, brun). Sunt strict interzise utilizarea tablei zincate ori a celei din aluminiu strălucitoare, precum şi a materialelor ce conţin azbociment. Este acceptată utilizarea stufului pentru învelitori, precum şi acoperitoarele tip terasă (cu posibilitatea amenajării acestora ca terasă verde).

 
Potrivit Registrului Comerţului, Virgil Runcan, născut pe 21.03.1976, este asociat la două societăţi în judeţul Constanţa: Citynights Design SRL, aflată în funcţiune, şi Citynights Media SRL, firmă aflată în lichidare, întrerupere temporară de activitate şi radiată.
Firma Citynights Design SRL a fost înfiinţată în 2007 şi are sediul social în municipiul Constanţa nr. 55. Capitalul social, de 200 de lei, împărţit în 20 de părţi sociale, este deţinut în totalitate de Virgil Runcan, care este şi administrator al societăţii. Conform codificării CAEN, firma Citynights Design SRL se ocupă de „prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe“.

Citeşte şi

Proprietarul Citynights vrea ansamblu rezidenţial la Corbu!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Frigonet Camp SRL, o nouă firmă de depozitări în Constanţa

02 Jun 2017 2385

Proprietarul Citynights vrea ansamblu rezidențial la Corbu!

13 Oct 2016 1923