Patru săli pentru diverse evenimente Ce modificări va aduce Transevren SRL restaurantului Parc Sud din Mamaia (document)

Societatea Transevren SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul proiectului „Amenajări interioare, creare accesuri, amenajare terase, modificare faţade, extindere şi supraetajare imobil existent cu un nivel“. Precizăm că este vizat imobilul inclus în ansamblul hotelier Parc.
 
Amplasamentul este actualmente construit, inclus în ansamblul hotelier Parc, având un aspect neunitar, din cauza multiplilor proprietari şi a numeroaselor intervenţii arhitecturale locale. Din punct de vedere funcţional, cuprinde spaţii nefolosibile, ineficient relaţionate.
 
„Stilistic, s-a urmărit integrarea în ansamblu din punct de vedere volumetric, ţinând cont şi de cele mai recente intervenţii asupra turnului hotelului. Volumele adăugate vor fi simple, fără ornamente excesive, cu suprafeţe vitrate mari şi plinuri cu goluri împuşcate. Materialele de finisaj utilizate vor veni în completarea celor existente menţinute şi reparate. Extinderile constau în translatarea pereţilor exteriori existenţi, cu influenţă minimă asupra aspectului iniţial. Imobilul existent se va consolida, recompartimenta, extinde cu 81 mp şi supraetaja cu o suprafaţă de 397,5 mp. Noile funcţiuni se vor încadra în cele prevăzute în documentaţiile de urbanism aprobate: funcţiuni turistice de cazare şi alimentaţie publică“, se arată în descrierea proiectului.
 
Lucrările propuse sunt următoarele: înglobarea ca spaţiu interior a terasei acoperite existente în partea de nord-est, spre promenadă; extinderea spre sud-vest, conform PUZ-ului aprobat cu HCLM 121/2013; recompartimentarea interioară în scopul transformării parţiale a bucătăriei existente în salon şi redistribuirea spaţiilor pentru prepararea hranei în restul spaţiilor şi în subsol, având în vedere că în bucătăriile contemporane, datorită posibilităţii dotării moderne a acestora şi a aprovizionării mai eficiente, necesarul de suprafaţă utilă este mai mic; crearea unor accesuri confortabile pentru public dinspre sud-vest, pentru noul salon şi pentru spaţiile de la etaj; crearea unor saloane pentru evenimente la etaj; valorificarea terasei prin transformarea acesteia în terasă circulabilă, cu amenajare de spaţiu verde, locuri de odihnă şi relaxare.
 
Imobilul va avea spaţii de alimentaţie publică, de preparare a hranei şi de depozitare la parter şi la demisol, în clădirea existentă şi extinderi, şi tot spaţii de alimentaţie publică (saloane pentru evenimente) la etajul propus. În prezent, pe teren nu sunt amenajate locuri de parcare, acestea fiind asigurate de parcarea aferentă întregului complex hotelier.
 
Prin proiect, se amenajează 11 locuri de parcare, cu acces direct din aleea carosabilă. Spaţiile verzi existente se menţin în cea mai mare parte şi se reamenajează. Acestea din urmă acoperă o suprafaţă de 120 mp şi constau în peluze înierbate, jardiniere şi plantaţii de arbori şi arbuşti. În plus, se vor amenaja terase înierbate pe acoperişul parterului şi pe cel al etajului, în suprafaţă de 1.100 mp. Imobilul va avea un total de opt saloane de alimentaţie publică, dintre care două pot fi unite, fiind separate prin pereţi amovibili, şi terase de vară spre promenadă. Bucătăria care le deserveşte, împreună cu spaţiile anexe, este situată la demisol şi parter. Toate sunt amenajate în clădirea existentă, unul dintre saloane fiind extins către exterior cu circa 4,00 m.
 
Reamenajarea constă în consolidare, recompartimentare, înlocuirea finisajelor şi a instalaţiilor. La demisol este amenajat un bar de zi cu 100 de locuri, la parter, patru saloane, dintre care două de câte 100 de persoane, unul de 200 şi al patrulea de 50 de persoane. Etajul face parte din proiectul de supraetajare, este complet nou, pe structură metalică, situat parţial deasupra corpului existent şi parţial peste extinderea propusă spre sud-vest. Cuprinde trei saloane de evenimente, de câte 42, 33, respectiv 44 de persoane. Suprafaţa utilă totală a saloanelor este de 1.434 mp, iar capacitatea lor totală este de 669 de locuri. 

Despre Transevren SRL 

Cu sediul social în municipiul Constanţa, firma a luat fiinţă în anul 1993. Capitalul social subscris, de 30.000.000 de lei, integral vărsat, este compus din 300.000 de părţi sociale. Firma este controlată de Ergean Cheşpi, născut pe 31.03.1969, în Albeşti, cu 10% din capitalul social, şi Semira Omer, născută pe 22.01.1963, în Cotu Văii, cu 90% din capitalul social. Administratorul societăţii este Semira Omer. În anul 2014, societatea cu 98 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 11.783.418 lei şi un profit net de 92.452 de lei.
 
SC Transevren SRL realizează transporturi de persoane pe teritoriul României, dar şi transport turistic internaţional, fiind membră a Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România.
 

În secţiunea „Documente“ puteţi consulta proiectul depus de Transevren SRL la APM Constanţa.

Citeşte şi:

„Mandala“, un nou complex de evenimente marca Transevren SRL

Un nou memoriu pentru PUZ-ul unui bloc de zece etaje pe strada Cumpenei, depus la APM Constanţa de Transevren SRL 


Memoriul PUZ-ului, depus la APM Constanţa Transevren SRL continuă demersurile pentru blocul de zece etaje de pe strada Cumpenei

Dezbaterea publică privind blocul de zece etaje al Transevren SRL (galerie foto)

Constănţenii, invitaţi la dezbaterea publică privind blocul de zece etaje al SC Transevren SRL

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.