Primăria Constanţa, refuz pentru Simona Halep. Ce nu are voie să facă sportiva (document)

Simona Halep, nr. 1 mondial, desemnată de WTA şi cea mai populară jucătoare din circuitul feminin, investeşte în imobiliare.
 
Tenismena constănţeană Simona Halep, care a solicitat acordul Primăriei Constanţa pentru construirea a trei imobile locuinţe individuale cu regim înşiruit cu funcţiuni complementare pe strada Oneşti nr. 11-11A, a primit răspuns negativ de la municipalitate. Astfel, pe data de 15 decembrie, autoritatea publică locală a emis Certificatul de urbanism nr. 3827 - „Construire 3 imobile locuinţe individuale cu regim înşiruit cu funcţiuni complementare - Nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate (destinaţii)“.               
Reamintim că, la sfârşitul anului trecut, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului, constituită în baza HCL nr. 283/2016, a analizat solicitarea de avizare a Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul Mamaia, strada Oneşti, strada Unirii şi strada Dragoslavele. Iniţiatorul PUZ-ului este tenismena constănţeană Simona Halep.
 
Potrivit actelor depuse anul trecut la Primăria Constanţa, pe strada Oneşti 11 şi 11A, iniţiatorul PUZ-ului, Simona Halep, intenţiona să ridice un imobil D+P+2E+3E retras. Zona studiată în PUZ, în suprafaţă de 15.820 mp, urma să fie împărţită în patru zone de reglementare: ZR1, ZR2, ZR3 şi ZR4. În proiect se menţiona plantarea de gazon decorativ, salcâmi, arini, tei, arbuşti şi gard viu. De asemenea, potrivit proiectului, traseul străzilor existente urma să fie păstrat. Accesul rutier la obiectivul propus pe terenul care a generat PUZ era prevăzut a se realiza de pe strada Oneşti, cu sens unic dinspre bulevardul Mamaia înspre strada Unirii. Necesarul de locuri de parcare a autoturismelor destinate unităţilor locative ale imobilului D+P+3E retras, propus pe terenul ce a generat PUZ, era prevăzut pe proprietatea privată, pe sol, la limita proprietăţii cu acces din domeniul public, dar şi la demisolul imobilului.
 
În 2015, pe 4 decembrie, Simona Halep a obţinut de la Primăria Constanţa Certificatul de urbanism nr. 4229, cu obiectul „Construire imobil D+P+2E locuinţă individuală“. În document se precizează însă că „nu poate fi utilizat în scopul declarat pentru funcţiunea de locuinţă colectivă, deoarece nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate (destinaţii admise). Oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice aprobate poate fi studiată printr-un PUZ elaborat conform Legii nr. 350/2002 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului“. Imobilul care face obiectul acestui certificat de urbanism are ca adresă strada Oneşti nr. 11-11A.
 
Simona Halep a mai obţinut de la Primăria Constanţa două certificate de urbanism. Unul pentru desfiinţarea unor imobile la parter, compuse din trei corpuri de clădire, cu o suprafaţă de 192,48 mp, iar celălalt pentru alipirea a două loturi, în suprafaţă de 337 mp, respectiv 326 mp (rezultând o suprafaţă compactă de 663 mp), amplasate pe strada Oneşti nr. 11 şi nr. 11A din Constanţa. De asemenea, în luna mai 2015, Primăria Constanţa a eliberat Certificatul de urbanism numărul 1573 pe numele Simonei Halep, care intenţiona să construiască pe strada Chiliei (fostă Mihail Achile) nr. 23 din Constanţa o locuinţă D+P+1E. Simona Halep mai deţine un teren în municipiul Constanţa, în zona Spitalului Militar, dobândit după ce sportiva a primit titlul de Cetăţean de onoare al Constanţei. Terenul din această zonă are suprafaţa de 480,79 mp.

Cine este Simona Halep  

În vârstă de 26 de ani, Simona Halep a încheiat seria de şase ani în care premiul a fost câştigat de Agnieszka Radwanska. Anul acesta, 26 de jucătoare au fost nominalizate pentru acest trofeu onorific, care a fost stabilit exclusiv de către iubitorii sportului alb. Simona Halep a devenit doar a patra deţinătoare a titlului apărut în 2009, după Elena Dementieva, Maria Sharapova şi Agnieszka Radwanska.

Citeşte şi: 

Vrea să ridice un bloc pe strada Oneşti Simona Halep, obligată de Primăria Constanţa să elaboreze un PUZ

S-a apucat de treabă: Simona Halep se aşază la casa ei, la Constanţa
 
Teren în zona Spitalului Militar Constanţa: Simona Halep, vecină cu jazzman-ul Harry Tavitian şi cu handbaliştii Laurenţiu Toma şi Rudi Stănescu (document)
 
Cafeneaua deţinută de familia Simonei Halep pe strada Mircea cel Bătrân se extinde


Cât veţi scoate din buzunar dacă beţi o cafea sau o apă la cafeneaua deţinută de tatăl Simonei Halep? (galerie foto)

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Ary

19 Dec, 2017 19:04

Are la Tulcea spatiu sa construiasca.

Articole asemanatoare

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1464

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 679

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4006

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 631

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 879

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1325

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 638

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 913

Tribunalul Constanța, termen azi în dosarul în care se cere insolvența SNH Gold Imperial SRL, controlată de Stere Halep, tatăl Simonei Halep

10 Mar 2024 850

Simona Halep - „Proba mea de sânge a stat peste două ore la o temperatură greșită!“. Ce spune Laboratorul de control doping

08 Mar 2024 632

Simona Halep va reveni în circuitul WTA! Anunțul sportivei de la malul mării

07 Mar 2024 645

Simona Halep a revenit în țară „Mă bucur că s-a judecat corect și că pot juca tenis din nou“

07 Mar 2024 692

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 700

Simona Halep, victorie uriașă la TAS Gheorghe Hagi - „S-a dovedit încă o dată că binele bate răul“ (VIDEO)

06 Mar 2024 759