Proprietarii Bueno, un pas mare în ridicarea imobilului de lângă Palatul de Justiţie! Au autorizaţie pentru descărcare arheologică (galerie foto)

Lângă Palatul de Justiţie din Constanţa, vizavi de Consiliul Judeţean, doi investitori privaţi, Enache şi Stelian Bucovală, deţinătorii Bueno Comp SRL (pe care funcţionează restaurantul Bueno), vor realiza o investiţie imobiliară.
 
Stelian şi Liliana Bucovală, Enache şi Carmen Diana Bucovală, cei care şi-au anunţat intenţia de a ridica un imobil pe bulevardul Tomis nr. 49A, în zona Palatului de Justiţie, au obţinut, pe data de 16 februarie, un nou act de la Primăria Constanţa. Vorbim despre Autorizaţia de construire nr. 135 cu obiectul „Descărcare arheologică şi organizare de şantier - investiţie SC Bueno Comp SRL“. Actul emis de municipalitate este valabil 12 luni.
 
Investiţia imobiliară este realizată de Stelian Bucovală, Liliana Bucovală, Enache Bucovală şi Carmen Diana Bucovală, patronii restaurantului şi spaţiilor de cazare Bueno din Constanţa, Mamaia şi Satul de Vacanţă. Iniţial, patronii Bueno şi-au propus să ridice un imobil de opt etaje, dar planul le-a fost zădărnicit de urbaniştii municipalităţii, aceştia fiind nevoiţi să-şi limiteze pretenţiile. Astfel, investitorii au decis să înjumătăţească numărul etajelor şi să construiască un imobil cu regim de înălţime P+4E pe bulevardul Tomis nr. 49A, vizavi de Lupoaică.
 
La data de 8 decembrie 2015, investitorii au obţinut Certificatul de urbanism nr. 4333, ce prevedea „Elaborare Plan Urbanistic de Detaliu pentru construire imobil P+4E - de birouri pentru organizaţii neguvernamentale şi alimentaţie publică în suprafaţă de maximum 5% din aria construită desfăşurată - nu poate fi utilizat pentru regim de înălţime P+7-8E, deoarece nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate (regim de înălţime), oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice aprobate poate fi studiată printr-un PUZ elaborat conform Legii nr. 350/ 06.07.2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul“.

Ce spun specialiştii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa

În toamna anului 2016, specialiştii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC) au început săpăturile pe terenul (odinioară spaţiu verde) situat chiar lângă Palatul de Justiţie, unde au descoperit mai multe vestigii. „S-au găsit nişte resturi arheologice din perioade diferite. Întotdeauna înainte de o investiţie se face o cercetare arheologică preventivă. Este un fel de cercetare sistematică pe care noi o facem la şantierele tradiţionale pe care le avem: Histria, Adamclisi, Capidava, Hârşova. Atâta doar că aici se face pe un perimetru limitat, ţinând cont de construcţia unui imobil. Sunt resturi care merită conservate, cum ar fi resturi de construcţii, ziduri, canale de scurgeri, străzi. Se face o analiză şi se propune conservarea parţială sau totală, după valoarea monumentelor. După aceea, arhitectul care se va ocupa de investiţie poate să realizeze proiectul acelei investiţii. Din punct de vedere legal, noi nu putem să împiedicăm realizarea unei investiţii. O putem face doar în cazuri excepţionale, spre exemplu, dacă descoperim o construcţie cu mozaic. În asemenea situaţii, se complică lucrurile. Acolo se poate face o amenajare muzeistică, iar statul poate cumpăra terenul sau da altul la schimb. Dar, în mod obişnuit, arheologii fac un raport, în care avansează propuneri pentru restaurarea şi conservarea unui sector care este mai interesant din punct de vedere arheologic. Este un circuit al acestui raport, care merge şi la Direcţia de Cultură, şi la Ministerul Culturii. În final, se ia hotărârea definitivă“, a declarat, la acea vreme, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Traian Cliante, reprezentantul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

Bueno Comp SRL, în datele Registrului Comerţului 

Cu sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis nr. 55, Bueno Comp SRL a fost înfiinţată în anul 2002. Capitalul social subscris, de 400 de lei, integral vărsat, este compus din 40 de părţi sociale. Firma este deţinută de Stelian Bucovală, născut pe 20.11.1968, în Brăila, şi Enache Bucovală, născut pe 17.04.1979, în Brăila. Cei doi deţin câte 50% din capitalul social. Ei sunt şi administratorii societăţii, care se ocupă de „restaurante“. Potrivit Registrului Comerţului, Stelian Bucovală mai este asociat în: ZAG SRL, Excalibur Media SRL (radiată) şi Buconi International SRL (radiată). Enache Bucovală mai este asociat în Excalibur Media SRL (radiată).

Citeşte şi: 

Fostul arhitect-şef Ionuţ Toma se ocupă de proiectare Consultare publică asupra PUD-ului pentru imobilul patronilor Bueno

Ce vor spune constănţenii? Consultare pentru PUD-ul iniţiat de patronii de la Bueno. Vor un bloc lângă Palatul de Justiţie!

Descoperire istorică în buricul Constanţei! Probleme pentru proprietarii restaurantului Bueno? (galerie foto)

Încă un spaţiu verde din Constanţa înghiţit de construcţii. Familia Bucovală vrea o investiţie complexă lângă Palatul de Justiţie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patronii de la Bueno, un nou demers pentru un imobil în zona Lupoaică din Constanţa. Ce au solicitat investitorii (document)

31 Jul 2018 5030