Transformarea restaurantului Nord în spital, la mâna Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului (document+galerie foto)

Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului, care se va întruni azi, 11.07.2017, la sediul Primăriei Constanţa, va analiza şi solicitarea emiterii avizului de oportunitate - elaborare PUZ în vederea transformării imobilului existent restaurant Nord în spaţii pentru servicii medicale - completare utilizări admise.
 
Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa. Imobilul, în suprafaţă de 3.477 mp, identificat cu număr cadastral 212600-C1, înscris în Cartea Funciară a UAT Constanţa, este proprietate a lui Iancu Cuşu şi a Mariei Cuşu. Beneficiarul PUZ-ului este Iancu Cuşu.
 
Terenul care generează PUZ-ul este situat în municipiul Constanţa, în partea de sud-vest a Satului de Vacanţă, aliniat la bulevardul Alexandu Lăpuşneanu nr. 188A. În prezent, pe teren există o construcţie parter, cu folosinţă actuală de restaurant, fiind reglementat prin PUZ aprobat prin HCLM 442/011. Acesta încadrează terenurile studiate în zona de reglementare ZR 2 - zona alimentaţie publică şi cazare.
 
Circulaţia rutieră nu va modifica traseul străzilor proiectate din vecinătate. Aleile carosabile se vor dimensiona corespunzător, pentru a asigura accesul la terenuri. În incintă se va asigura accesul carosabil şi pietonal la fiecare dintre obiective. Accesul autovehiculelor speciale se va face pe o faţadă sau două, corespunzător normelor specifice.
 
Pe data de 10 aprilie, Primăria Constanţa a emis Certificatul de urbanism 898 pentru Iancu Cuşu, în vederea elaborării unui Plan Urbanistic Zonal. PUZ-ul vizează transformarea imobilului existent restaurant Nord în „spaţii desfăşurare servicii medicale, spitaliceşti“. Certificatul de urbanism nr. 898 este valabil 24 de luni. Potrivit actului emis de municipalitate, clădirea la care face referire viitorul PUZ este situată pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu.
 
Precizăm că din comisie fac parte arhitecţii Mihai Isacov, Ignis Nejla Duvagi, Radu Cornescu, Sorin Mihai Vatamaniuc, dar şi directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, şi reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, arh. Laura Smaranda Tudosie. De asemenea, din aceeaşi comisie mai fac parte arh. Veronica Pribeagu, ing. Cornel Constantin Severin, şeful Serviciului de Urbanism al Primăriei, Mihai Radu Vânturache, precum şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu. Comisia poate face recomandări cu privire la zonele verzi ce trebuie amenajate pe terenul respectiv, parcări, circulaţii pietonale.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă de solicitantul emiterii Avizului de oportunitate - elaborare PUZ în vederea transformării imobilului existent restaurant Nord în spaţii pentru servicii medicale - completare utilizări admise.
 
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

un constantean

11 Jul, 2017 21:47

Nici in Satu de Vacanta si nici in Mamaia nu sunt biserici sezoniere......face turistu o baie in mare, bea o bere, manica un mic si.....aprinde o luminare!?!? In Mamai Nord la discoteci chiar ar fi necesara o biserica cu program de noapte-dimineata.......sunt multi pacatosi in sezon!!!!

un constantean

11 Jul, 2017 21:42

Da! In Satul de Vacanta era necesar un spital/clinica privata.....in curtea Spitalului Judetan ar trebui amenajata o circiuma......

Articole asemanatoare

Ecaterina Caceandone a preluat în totalitate firma Seti Edukart SRL din Constanța

05 Mar 2024 651

Licitații Constanța CN APM SA, închiriere de pilotine cu echipaj pentru transportul pilotului la navă (DOCUMENT)

28 Feb 2024 448

Familia Cușu l-a dat în judecată pe primarul Constanței! Răspunsul Curții de Apel (MINUTA)

23 Feb 2024 3774

Firme Constanța Acționarii Coremar SA, convocați în Adunarea Generală Ordinară. Ordine de zi cu trei puncte

16 Feb 2024 651

Familia Cușu, proces cu primarul pentru dezbaterea unui PUZ în Consiliul Local Constanța! Este vizată transformarea unui restaurant în spital

15 Feb 2024 2206

Cușu Iancu își modifică blocul de 8 etaje de pe bulevardul Mamaia din Constanța

04 Sep 2023 1912

Certificat de urbanism nou, pentru Iancu Cușu! Investiția vizează blocul de 8 etaje pe care îl ridică în Mamaia

12 Jul 2022 1736

Investitorul Cușu Iancu numit director al unei societăți de brokeraj din Constanța

11 May 2022 2364

Vraja Mării SRL, printre fondatorii unei cooperative agricole la Săcele. Cine sunt administratorii

01 Jan 2022 3118

Primăria Constanța îi cheamă în instanță pe Mirela și Iancu Cușu. Este vizat terenul aferent construcției Restaurant Nord

20 Aug 2021 13282

Dezbatere publică generată de transformarea fostului restaurant Nord din Constanța în spital. PUZ inițiat de Iancu Cușu

17 Aug 2021 6808

Hotel de 8 etaje în Mamaia. Primăria Constanța a emis autorizația de construcție. Cine este investitorul

05 Jun 2020 4136

Administratorilor de la Compania de Remorcare Maritimă Coremar li s-a prelungit mandatul

13 May 2020 2485

Imobil de pe strada Călăraşi, transformat în hotel PUZ-ul iniţiat de Maria Stavrositu, fost deputat PDL, la mâna constănţenilor

23 Dec 2019 3769

Fostul deputat Maria Stavrositu, alături de soţ şi frate, solicită demararea consultării publice pentru a transforma un bloc în hotel (document)

12 Dec 2019 4118