info-sud-est.ro Bad guy, good guy. Băiatul sărac și bătăuș – de la periferia Bucureștiului, direct printre milionari. Viața tumultoasă a lui Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța

Horia Constantinescu, actualul șef al OPC Constanța, a apărut din senin și, la scurt timp de la numirea în funcție, a șocat opinia publică cu imagini din bucătăriile unor restaurante din Constanța și Mamaia. Rața congelată cu tot cu pene, resturi de pui refolosite și carnea ținută în căldură sunt câteva dintre imaginile care au făcut înconjurul presei locale și centrale. În locul încurajărilor, șeful OPC Constanța a primit apostrofări din partea premierului Mihai Tudose care l-a numit ”erou peste noapte”, critici din partea unui investitor în turism care l-a acuzat că strică imaginea hotelierilor, iar un senator PSD, care îi este amic, l-a avertizat, mai degrabă în glumă, să nu sfârșească la fel ca polițistul antimafia Corrado Cattani. Cunoscut în cercurile mondene din București, Horia Constantinescu a devenit repede un personaj și în Constanța. Este unul dintre motivele pentru care i-am lansat invitația interviului pe care a acceptat-o cu deschidere.

O biografie neromanțată

Interviul începe sec și domol, ca o anamneză familială în prima ședință de terapie. Horia Constantinescu seamănă cu un vulcan adormit, vorbește încet, rar, cu voce joasă și uniformă. Stă picior peste picior și cu palmele unite. Nu gesticulează și, deși pare în gardă, e deschis și dispus să răspundă la orice întrebare. I-am propus să vorbim despre trecutul lui, despre familia din care provine, despre copilărie, ascensiune și despre controversele din jurul relațiilor de prietenie și afacerilor pe care le deține. Interviul pare o provocare și pentru el, și pentru noi.

Primele declarații îl scot din tabloul pe care ni-l creionaserăm citind despre trecutul său tumultos și controversat. Părinții au divorțat când el era copil, a fost sărac și a purtat haine ”de căpătat”. Îi sticlesc ochii atunci când vorbește despre mama lui pe care o venerează.

S-a născut pe strada Gogol, în casa în care, 30 de ani mai târziu, avea să se mute Traian Băsescu. A fost un copil rebel, un bătăuș cu accese de furie în fața nedreptăților și a umilințelor. Era în clasa a IV-a când a avut prima dată nota scăzută la purtare, iar în clasa a XI-a a fost lăsat repetent la purtare. După Revoluție a început ”să se descurce”, a făcut primii bani din bișniță și camătă și i-a promis mamei lui că nu vor mai fi săraci niciodată. S-a ținut de cuvânt. Astăzi este milionar în euro și împarte businessuri și bani tuturor celor care l-au ajutat sau i-au fost alături. Nu mai știe câte afaceri are, dar știe că își iubește enorm copiii. Și le iubește și pe femeile care i-au fost alături de-a lungul anilor. Nu se sfiește să vorbească de amante, iubite și despre relațiile care s-au ”suprapus”. Vorbește cu căldură despre cea mai importantă femeie din viața lui, iubita lui din clasa a VII-a și până în 2007, când i s-a născut primul copil, dintr-o relație cu o altă femeie. Când era puști, le cucerea cu citate din Jean Paul Sartre, dar nu le ascundea niciodată că el este un mare iubitor de femei și că ele sunt mai multe.

Articol integral pe: www.info-sud-est.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.