Interviu on line cu vicepreşedintele PDL şi director general al Autorităţii Navale Române, Paul Brânză Tema discuţiei este „Vrea să fie preşedinte de organizaţie. Oportunist sau omul potrivit la locul potrivit?”

opener.jpgSusţine că Traian Băsescu i-a cerut să candideze la funcţia de preşedinte al PDL Constanţa, că Vasile Blaga îl susţine dar că Elena Udrea îl consideră doar un oportunist. Brânză a recunoscut că iniţial nu a fost încurajat de preşedintele Băsescu să intre în competiţia internă de la Constanţa, însă „situaţia politică, economică şi socială, care trebuie văzută dintr-o altă perspectivă în judeţul nostru", i-au schimbat radical optica şefului statului. Ce i-a spus Traian Băsescu candidatului Paul Brânză, de ce nu-l doreşte preşedinte la judeţ, colegul său de partid, Mircea Banias, cine îi susţine proiectul politic, ce conţine acesta, pe cine va susţine candidat la primăria Constanţa dacă va deveni preşedinte al democraţilor constănţeni, cum vede colaborarea cu celelalte formaţiuni politice locale şi ce sancţiuni va propune pentru „agenţii PSD" cu carnet de membru PDL, aflaţi vineri de la ora 10.00 la interviu online prin intermediul chat-ului pe site-ul: //www.ziuaconstanta.ro , de la invitatul ediţiei - vicepreşedintele PDL şi director general al Autorităţii Navale Române, Paul Brânză.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Întrebările redacţiei:

1. Chiar dacă subiectul discuţiei noastre este proiectul politic pe care îl propuneţi în calitate de candidat la alegerile interne din PDL Constanţa, profitam de prezenţa dvs pentru a lămuri câteva dintre „misterele" cazului navei Medy. Aşadar, cum credeţi că ar fi putut fi evitată tragedia din seara zilei de 9 septembrie, dată la care scafandri Cătălin Valeriu Ispas şi Cristian Zarafu au dispărut în timp ce încercau să filmeze epava cargoului turcesc Medy?

2.Credeţi că Jorj Unciuleanu, patronul firmei patronul SC Hunter`s Company SRL, firmă pentru care lucrau cei doi scafandri dispăruţi, va fi găsit vinovat pentru ucidere din culpă, ţinând cont că moartea lui Zarafu şi a lui Ispas nu a fost una accidentală?

3.Consideraţi că vreo instituţie nu şi-a îndeplinit sarcinile în acest caz?

4.Credeţi că dacă se intervenea la timp, vieţile scafandrilor Cătălin Valeriu Ispas şi Cristian Zarafu puteau fi salvate?

5.Cu comentaţi faptul că s-a precizat în repetate rânduri că Jorj Unciuleanu, patronul firmei patronul SC Hunter`s Company SRL, beneficiază de servicii preferenţiale în Portul Constanţa graţie relaţiei pe care o are cu dumneavoastră şi cu domnul Alexandru Mezei, şeful Căpităniei Zonale?

6. Înainte să vorbim despre proiectul politic pe care vreţi să-l propuneţi în cadrul conferinţei, se cuvine să lămurim şi implicarea sau susţinerea dvs în instalarea Alissei Andreescu în funcţia de inspector şcolar general. Sunt voci care susţin că sunteţi prieteni apropiaţi (n.r. familiile dvs) şi că sunteţi principalul susţinător al doamnei în cadrul partidului. Cum comentaţi? Când a devenit Andreescu membru de partid şi cine a făcut propunerea pentru numirea sa?

7. Ajungem şi la candidatură... Mai doriţi să candidaţi pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene? Sunteţi absolut convins că proiectul dvs politic reprezintă revigorarea organizaţiei şi că aduce şanse pentru alegerile locale sau candidaţi doar pentru că vi s-a cerut?

8. Chiar aşa. Cum a decurs discuţia cu şeful statului prin care vă cerea să candidaţi la Constanţa?

9. „Unde-i ordin cu plăcere" sau „candidez petru că simt că pot să fac ceva pentru partidul din care fac parte"?

10. Puteţi să ne spuneţi ce conţine acest proiect politic, care sunt principiile de bază, în ce cheie l-am putea traduce?

11. Care sunt punctele forte ale candidatului Paul Brânză? Dar cele slabe?

12. Vă temeţi de Mircea Banias? Ce l-ar mai putea face să-şi păstreze funcţia în acest moment? Poate dosarul rambursărilor, deşi dânsul susţine că nu este în niciun fel implicat?

13. Apropo, ce ştiti despre acest dosar. Dvs sunteti managerul la ANR. S-a încercat implicarea instituţiei pe care o conduceţi în acest caz? Dacă da, cine a intervenit?

14. Se poartă un adevărat război al declaraţiilor în legătură cu faptul că alegerile de la organizaţia municipală ar fi fost nestatutare. Sunteţi vicepreşedinte, din punctul dvs de vedere cine este preşedintele organizaţiei municipale?

15. De ce a decis premierul Emil Boc să amâne discuţiile despre alegerile din organizaţia PDL Constanţa şi implicit organizarea lor? Ce v-a spus la ultima discuţie, cea de după BPN de la începutul săptămânii?

16. Câţi susţinători aveţi în acest moment, nu mă refer la persoane ci la organizaţii, colegii pentru că delegaţii care vor vota la conferinţa de alegeri nu sunt numai membrii organizaţiei municipale care înţeleg că vă susţine?

17. La un momemt dat, aţi declarat că "Banias poate veni în „coaliţie", dar nu ca preşedinte". Dacă veţi candida şi veţi câştiga alegerile la judeţ, unde îl vedeţi pe Mircea Banias?

18. Probabil că alegerile vor avea loc în luna februarie, poate chiar martie, aprilie, etc. În cazul în care se prelungeşte această „agonie" a organizaţiei, luaţi în calcul şi retragerea candidaturii?

19. Astăzi, 14 ianuarie 2010, cu cine s-ar putea prezenta PDL Constanţa dacă s-ar organiza alegeri locale. Pe cine aţi propune candidat pentru primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean?

20. Dincolo de orice alt considerent, candidatura dvs s-a născut din nemulţumiri. Ce vă nemulţumeşte în legătură cu partidul, actuala lui conducere, colegi de-ai dvs?


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Branza APC

13 Jan, 2011 22:51

Va accepta Paul Branza functia de director al APC sau o va refuza asa cum a mai facut-o si in alte ocazii?????

PCS

13 Jan, 2011 20:22

este evident fapul ca lucrulie incep sa se aseze la constanta pentru echipa din care face parte si domnul Branza. care sunt planurile in viitorul apropiat in ceea ce priveste atitudinea fata de echipa adversa?

vasile

12 Jan, 2011 18:37

a fost in stare branza sa raspunda intrebarilor, ca nu se vad. Cautati dosarele penale ale domnului director de la ANR. Cum de la sustinut Base ca e vai de el. Sa se autosesizeze DNA

Banias demisia

12 Jan, 2011 16:53

d nul senator o ia la vale, sa-si dea demisia.in tara asta nu sunt bani de pensii si alocatii iar el manevreaza 60 mil de euro.cat mai recupereaza statul aceasta suma?banias scoate banii!!!"

Banias tata, lasa-neeeeeeee

12 Jan, 2011 16:50

lasa-ne, lasa-ne si nu mai posta nea Banias pe forum la ziar, ca ti-ai rupt deja gatul. E adevarat ca ai amenintat cu demisia daca branza va fi presedinte. pleaca la psd si tu si chirila ca acolo e locul vostru.

Adevarul

12 Jan, 2011 16:49

Branza este un spagist. I-a spaga intre 3000-5000 euro pentru a elibera brevede de marinar la ANR !!! Va pot da si numele celui care a dat spaga lui Branza ca sa verificati ca intradevar a fost la examen in ziua respectiva si exista.

Branza egal Pupy

12 Jan, 2011 16:48

Branzica, Branzica vei avea soarta lui Pupy, asa-si rasplateste Stavrosita oamenii pe c are-i incaleca! Cat despre Maria Stavrositu - o fomista - vrea putere si pentru a o obtine face orice.

eu

12 Jan, 2011 15:50

este adevarat ca peste 70% din posturile de conducere din judet sunt ocupate de persoane care nu au nici o treaba cu PDL? ca aceste posturi au fost vandute de infractorul banias? un tradator , si mai vrea sa fie in continuare presedinte la PDL

Jorj

12 Jan, 2011 10:08

am sesizat dna-ul pentru verificarea modului in care paul branza a atribuit un contract de 9,5 milioane euro firmei lui ghita, patronul asesoft si al realitatii tv si dusmanul declarat al pdl si al presedintelui Basescu, in octombrie 2010.

DNA

11 Jan, 2011 17:30

Banias , daca este anchetat de procurorii de la DNA pt. evaziune fiscala mai poate avea functie de conducere in partid? Cei din conducere de la Bucuresti spun ca nu, Paul Branza, tu crezi altfel?"

Maria Stanese

11 Jan, 2011 17:26

sunt dezamagita sa constat cum d-nul Paul Branza pe care l-am perceput ca pe un om integru promoveaza personaje precum Laurentiu Mironescu. Vreau sa-i reamintesc domnului Branza cum s-a luptat acest Mironescu sa-i ia postul de director al ANR, fara pic de rusine.

Horea P

11 Jan, 2011 17:22

Branza mai bine ne-ar zice de manglele de la ANR ! ca am auzit ca DNA se autosesizeaza.

Gura pacatosului

11 Jan, 2011 17:18

dupa ce va fi arestat si balan, branza va fi noul sef al APC. este pregatit sa preia administratia porturilor?????

Banias

11 Jan, 2011 17:15

mare parte a primarilor din judet si parte importanta a liderilor din conducerea filialei il sprijina pe Paul Branza pentru functia de presedinte al organizatiei judetene a PDL Constanta.

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2687

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3210

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3402

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3443

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3784

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6188

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2665

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5211

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2987

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3017

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3003

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2661

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2763

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2760

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2755