Interviu Online

Interviu online cu Marcel Lică „Sperăm ca, în curând, să ne mutăm pe stadionul Farul. Acolo este casa noastră“

Înfiinţată în vara anului trecut de suporteri ai defunctei FC Farul, Asociaţia Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanţa este liderul detaşat al Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa, având un avans de nouă puncte faţă de a doua clasată, CS Năvodari
 
SSC Farul a câştigat toate cele 19 meciuri disputate şi se îndreaptă către îndeplinirea primului obiectiv sportiv, promovarea în Liga a 3-a. Activitatea formaţiei fanilor e susţinută de membri cotizanţi şi de sponsori. Echipa a atras lângă ea şi personalităţi ale sportului constănţean, iar pe lângă promovări succesive, şi-a propus şi recuperarea semnelor identitare ale FC Farul, şi disputarea meciurilor de acasă pe stadionul Farul.
 
La ce distanţă se află în acest moment SSC Farul faţă de aceste ţeluri, ce noutăţi sunt în lotul de jucători şi ce perspective are echipa? Am discutat despre aceste aspecte, dar şi despre altele, cu Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul, ieri, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.
 
Domnule preşedinte executiv, echipa a demarat pregătirea de iarnă. Ce jucători noi se află în lot şi ce strategie aveţi în vedere în privinţa achiziţiilor?
 
Îmbucurător este faptul că la pregătire s-au prezentat toţi jucătorii folosiţi pe parcursul turului şi în cele două etape din retur. Cu toţii se află într-o bună stare de sănătate, participând activ la programul de instruire. În cadrul lotului am adus o serie întreagă de tineri jucători, cei mai cunoscuţi dintre ei fiind Tudor Ţăranu, ultima dată la Delta Tulcea, dar care este un produs al clubului Farul (joacă pe postul de fundaş central sau fundaş dreapta), Vlad Suciu (ce revine după o gravă accidentare şi sperăm ca, pe parcursul acestui retur, să reintre din nou în activitate) şi Ergut Asan (jucător provenit de la Metalul Constanţa, fotbalist de bandă stângă). Este cert că vom demara discuţiile şi cu jucători cu mai mare experienţă în vederea îmbunătăţirii lotului pentru a aborda de la vară cu şanse reale promovarea în Liga a 2-a.
 
SSC Farul a câştigat tot până acum în Liga a 4-a, având cel mai bun atac şi cea mai bună apărare din campionat, golaveraj 75-7. Credeţi că formaţia va încheia sezonul cu victorii pe linie?
 
Aşa ne-am dori cu toţii, pentru a menţine o mentalitate de învingători, pentru a creşte jucători competitivi şi, nu în ultimul rând, pentru a face o bună propagandă clubului nostru.
 

„Suntem conectaţi să facem faţă oricărei situaţii“ 

Iniţial, se auzise că echipa care câştigă Liga a 4-a va promova direct în Liga a 3-a. Federaţia Română de Fotbal a anunţat oficial însă că promovarea se va decide în urma unui baraj, tur-retur, în care se întâlnesc campioane de judeţe. Are SSC Farul emoţii pentru baraj?
 
Suntem conectaţi sută la sută să facem faţă oricărei situaţii şi sunt convins că vom promova în Liga a 3-a indiferent de adversar.
 
Până acum, echipa a disputat meciurile de acasă pe stadionul ITC din Constanţa. Unde va juca în partidele care au mai rămas din sezonul 2016/2017 al Ligii a 4-a şi ce perspective sunt pentru mutarea pe stadionul Farul?
 
Vom continua pe stadionul ITC şi jocurile rămase din această stagiune şi sperăm ca, în curând, să ne mutăm pe stadionul Farul, acolo unde este de fapt casa noastră.
 

Ion Draica e, în primul rând, o achiziţie de imagine

SSC Farul şi-a propus să intre în posesia palmaresului, a siglei şi a culorilor FC Farul. Când vor fi scoase acestea la licitaţie şi ce şanse sunt pentru a fi recuperate de echipa fanilor?
 
Suntem în contact permanent cu cei care se ocupă de aceste aspecte (lichidatorul judiciar). Sunt nişte etape de parcurs în acest proces. Noi suntem primii interesaţi pentru preluarea palmaresului, a culorilor şi a emblemei şi vom participa la licitaţie, atunci când aceasta va avea loc. Sperăm să obţinem semnele identitate ale FC Farul, având în vedere şi precedentul altor cluburi, care au aceeaşi formă de organizare (U Cluj, Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi).
 
Cât de mult va conta pentru succesul SSC Farul cooptarea, ca preşedinte de onoare, a fostului campion olimpic şi mondial la lupte Ion Draica?
 
În primul rând, este o achiziţie de imagine. Să nu uităm că, deşi luptător, el nu a activat decât la un singur club, Farul Constanţa. Este un om cu experienţă în arta conducerii unui club sportiv, o persoană ambiţioasă, şi sunt convins că va pune umărul la succesele viitoare ale clubului nostru.
 

„Va trebui să avem şi susţinerea autorităţilor locale“

În perspectiva promovării în Liga a 3-a, va avea echipa forţa financiară să susţină cheltuielile (clar mai mari faţă de Liga a 4-a), legate de participarea în competiţie, în condiţiile în care obiectivul declarat e promovarea imediată în eşalonul secund?
 
Dacă ne propunem promovarea imediată, şi este clar că acesta va fi obiectivul, va trebui să avem şi susţinerea autorităţilor locale, pentru că, până la urmă, este un obiectiv comun, Farul fiind un brand al întregii comunităţi constănţene, iar în cazul realizării promovării în Liga a 2-a, va produce o mare bucurie tuturor iubitorilor de sport.
 
Credeţi că ţelul sportiv al SSC Farul, de a urca în fiecare an în campionatul superior, astfel încât să ajungă în 2020 în Liga 1, este unul realizabil?
 
Cu siguranţă că da, însă nu va fi uşor, având în vedere că, în 2019, s-ar putea să se bată la promovarea în Liga 1 echipe precum Farul Constanţa, U Cluj, Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi, alte două sau trei echipe retrogradate din primul eşalon. Apoi, nu se ştie ce se va întâmpla cu echipa Armatei, cu Rapidul. Veţi avea astfel tabloul de fapt al unei serii de Liga 1! Oricum, proiectul nostru vizează promovări succesive până în Liga 1.

Sâmbătă, întâlnesc Axiopolis Cernavodă

În afară de partidele amicale cu Oţelul Galaţi, de pe 11 şi 18 februarie, aţi stabilit şi alte partide de verificare?
 
Mâine (n.n. sâmbătă, 4 februarie), la ora 11.00, jucăm la Cernavodă, cu echipa de Liga a 3-a Axiopolis. Mai avem stabilite două jocuri de verificare cu CS Năvodari (unul pe terenul adversarilor, unul la Constanţa), datele urmând să le fixăm în funcţie de starea terenurilor. Mai este returul cu Axiopolis Cernavodă şi suntem în discuţii, pentru o partidă, şi cu Unirea Slobozia (Liga a 3-a). Înainte de începerea campionatului, este posibilă o întâlnire amicală şi cu echipa de juniori ACS Performer Constanţa. Liga a 4-a a judeţului Constanţa va începe pe 11 martie.
 
În 2017, aveţi aşteptări mari de la vreun jucător al SSC Farul sau vedeţi pe cineva dintre fotbalişti să facă un salt valoric deosebit? 
 
Am încredere în toţi componenţii lotului. Cu toţii suntem mulţumiţi de randamentul dat în prima parte a campionatului, iar în perioada care a mai rămas din retur, sper ca tineri precum Beşleagă, Dani Popa, Ţăranu, Suciu, Mazilu sau Meleandră să demonstreze că sunt o soluţie şi pentru Liga a 3-a.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Dimitri1981

04 Feb, 2017 08:45

tot respectul pentru proiect, jucatori si suporteri! HAI FARUL!

Dani

04 Feb, 2017 02:38

Cu ei poti juca doar la liga a 4 a... toti care sunt acum... sunt morti. Ei se chinuie in judet... o adunatura de mercenari. Nu le mai dati bani o luna si vedeti ce o sa faca

Articole asemanatoare

Adunarea Generală a Membrilor SSC Farul, întrunită în şedinţă extraordinară. Ce s-a decis

25 Apr 2017 2369

SSC Farul joacă sâmbătă cu Gloria Albeşti Marcel Lică - „Trebuie să fim realişti şi să privim adevărul în faţă“ (galerie foto)

21 Apr 2017 1744

Sorin Mihăilescu s-a autosuspendat din funcţia de membru al Comitetului Director al SSC Farul

20 Apr 2017 1953

„Am venit cu inima deschisă“ Portarul Vlad Neagu se dedică exclusiv proiectului SSC Farul Constanţa. La ce a renunţat (galerie foto)

17 Mar 2017 1894

Obiectivul SSC Farul pentru duminică - trei puncte şi o evoluţie frumoasă cu Portul Constanţa

16 Mar 2017 963

SSC Farul şi SC Oţelul Galaţi se întâlnesc astăzi la Constanţa

18 Feb 2017 1296

Suflarea faristă, îndurerată la trecerea în nefiinţă a lui Ninel Bâdea „Farul a fost sufletul lui“

16 Feb 2017 2502

Ion Draica, preşedinte de onoare al SSC Farul „Pe legitimaţia mea de sportiv e completată o singură rubrică - Farul“ (galerie foto)

31 Jan 2017 2518

Ion Draica, preşedinte de onoare al SSC Farul Constanţa (galerie foto)

30 Jan 2017 3798

SSC Farul Constanţa s-a reunit astăzi la stadion. Fanii au făcut spectacol (galerie foto+video)

23 Jan 2017 4123

Şedinţă importantă la Suporter Spirit Club Farul Constanţa „Vă aşteptăm pe toţi!”

16 Jan 2017 1879

Fernando Costache a arbitrat pe stadionul „Wembley“ „Cavaler“ din Constanţa, delegat la meciul Chelsea - Cardiff (galerie foto)

10 Dec 2016 2827

SSC Farul, discuţii cu un impresar pentru completarea lotului Echipa fanilor se va muta de pe terenul ITC

25 Nov 2016 4660

SSC Farul vizează a 18-a victorie în Liga a a 4-a, duminică, împotriva Spartei Techirghiol

24 Nov 2016 938

Duminică e adunarea membrilor cotizanţi Echipa fanilor, SSC Farul Constanţa, primeşte sprijin şi din Olanda (Galerie Foto)

11 Nov 2016 3584

Reprezentanții SSC Farul vin la ședința de Consiliu Local „Avem o echipă frumoasă, care crește frumos“ (galerie foto + video)

28 Oct 2016 3687

Suporter Spirit Club Farul Constanţa şi-a prezentat proiectul (video)

27 Oct 2016 3491

Fanii SSC Farul vor merge pe jos, în coloană, la meciul cu CS Năvodari„Am arătat de cât devotament suntem în stare”

26 Oct 2016 6628

Arbitri din Constanţa Cristian Pascu şi Alexandru Despina, medii peste 9 la concursul de promovare în lotul Ligii a 3-a

14 Oct 2016 3213

Mâine, meci amical cu ACS Performer Paşi spre trecerea SSC Farul Constanţa pe stadionul „Farul”

03 Oct 2016 1018

Echipa fanilor, tot prima în clasamentul Ligii a IV-a SSC Farul - Gloria Albeşti, meci cu goluri multe. Şi frumoase! (galerie foto)

28 Sep 2016 1379

Marcel Lică - „Aşteptăm alături de noi toţi fariştii adevăraţi!” SSC Farul debutează duminică în Liga a IV-a

20 Aug 2016 6861

Ieri, s-a reunit şi FC Farul! În principiu, preşedintele echipei fanilor, SSC Farul, va fi Marcel Lică

05 Aug 2016 6112

A avut invitaţi şi de la Călăraşi, şi din FRF Arbitrul Cristian Brânduşă s-a căsătorit. Cum şi-a recuperat mireasa furată (galerie foto)

27 Jul 2016 2439

„În Constanţa şi în New York, doar Farul contează“ Eden Lică a dus FC Farul în SUA. Mesaj şi la Statuia Libertăţii (galerie foto)

20 Apr 2016 2163

La mulţi ani! Daniel Asaftei, Iurgen Lică, Bianca Şiangă şi Laurenţiu Florea, la ceas aniversar (galerie foto)

20 Jan 2016 1221

Fostul preşedinte al FC Farul Marcel Lică a câştigat, cu echipa Eforie Nord, un turneu de fotbal-tenis

05 Aug 2015 1137

Astăzi e şi ziua de naştere a lui Daniel Asaftei Fotbalistul Laurenţiu Florea şi arbitrul Iurgen Lică, buni de cinste

20 Jan 2015 1429

Marcel Lică se pregătea să sune la 112 Arbitrul Mihai Pericleanu, placat la nunta sa de indivizi cu cagule şi săbii (galerie foto)

19 Jan 2015 3111

Echipa Eforie a câştigat Cupa Crăciunului

14 Dec 2014 1736

Cristi Şchiopu şi Dan Moisescu, din nou pe teren Foşti jucători ai Farului îşi dispută „Cupa Crăciunului“

12 Dec 2014 1592

Printre jucători, Cristi Şchiopu şi Marcel Lică Faza grupelor „Cupei Crăciunului“ la fotbal-tenis se apropie de final

10 Dec 2014 1189

La Constanţa începe Cupa Crăciunului la fotbal-tenis

28 Nov 2014 985

Antrenorul de tenis al VIP-urilor Eden Lică, din Constanţa, o pregăteşte, în SUA, pe celebra actriţă Brooke Shields (galerie foto)

29 Aug 2014 3078

De ce au fost convocaţi la Bucureşti observatorii de fotbal ai Constanţei

12 Feb 2014 640

Observatorii federali ai Constanţei, instruiţi la Bucureşti

11 Feb 2014 837

Fostul şef al Farului era să facă infarct Băiatul lui Marcel Lică l-a bătut la tenis pe Rafael Nadal (galerie foto)

11 Feb 2014 4344

Marcel Lică şi Constantin Gache, admişi în corpul observatorilor

03 Feb 2014 884

Doi foşti preşedinţi ai FC Farul dau examen pentru postul de observator federal

03 Feb 2014 751

Doi constănțeni candidează pentru postul de observator federal

01 Feb 2014 1076

Adjunctul şefului de post de la Corbu este arbitru de fotbal Un localnic a intrat pe teren călare pe cal, în timpul meciului de la Crucea (galerie foto)

15 Nov 2013 3082

Agresorul arbitrului Lică a fost suspendat un an. Pedeapsa se poate dubla

13 Jun 2013 1123

Băiatul unui cunoscut constănțean, lovit la Osmancea „M-a înjurat, m-a ameninţat cu moartea şi mi-a tras un şut în zona sensibilă”

06 Jun 2013 1618

Află ce arbitru de renume va conduce meciul de astăzi al gloriilor Farului

05 Jun 2013 635

Arbitru lovit la un meci de Cupa României, faza de judeţ

05 Jun 2013 770

A făcut fotbal şi tenis şi are agenţie de modele Cine se pregăteşte să îi ia locul lui Marcel Lică

27 Apr 2013 2273

Alin Artimon a negat că ar fi avut vreun conflict cu foştii conducători ai clubului Cine pe cine vânează la FC Farul?

16 Nov 2012 1616

Alin Artimon a negat că ar fi avut vreun conflict cu foştii conducători ai Farului

15 Nov 2012 922

Giani Nedelcu - „Nu am fost pus în situaţia de a alege între Artimon şi conducătorii Farului"

15 Nov 2012 803

Reconcilierea dintre Farul şi Viitorul e apă în deşert pentru „marinari"

14 Nov 2012 1058