Interviul on line cu primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie s-a terminat Tema a fost „Constanţa, retrocedată pe Legea 10 echipei Mazăre-Constantinescu?!”

v_01.jpgUn primar social-democrat are curajul sa spună verde-n faţă conducerii politice că lucrurile au degenerat şi au luat-o într-o direcţie greşită. Un primar PSD se încăpăţânează să supravieţuiască fără sprjinul material al Consiliul Judeţean păstorit de unul dintre liderii marcanţi ai PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Un primar al puterii locale are puterea să recunoacă faptul că după 19 ani de la revoluţie, conferinţele de alegeri sunt trucate cu participarea extraordinară a preşedintelui partidului, Victor Ponta. Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie demască abuzurile echipei PSD Constanţa în direct, joi de la ora 10.00 la interviu online prin intermediul chat-ului direct pe site-ul: //www.ziuaconstanta.ro.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa  interviu@ziuact.ro.

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

v_02.jpg Întrebările redacţiei:

1. Când aţi intrat în Partidul Social Democrat şi de ce aţi ales această formaţiune politică?

VV:In 2008, trebuia sa candidez din partea Partidului Ecologist dar cu cateva luni inainte m-au contactat cei de la PSD- Nicusor Constantinescu, Dragomir si Darie, mi-au impuiat capul cu promisiuni stiind ca sunt multe probleme la Pestera, am ales acest compromis sa candidez din partea PSD. Promisiunile lor m-au incantat.

2. Care a fost primul moment şi ulterior şi alte episoade care v-au făcut să afirmaţi că "nu există PSD Constanţa, există doar Clanul Mazăre-Constantinescu.

VV:La alegerile pentru presedintele organizatiei judetene. Atunci am realizat ca se une problema existentei unui clan si nu o organizatie de partid. Nu pot colabora cu ei, pentru ca aceasta grupare decide dupa bunul plac alocarea a milioane de EUR lunar din banii publici si nu pe criterii de necesitate asa cum ar trebui. Acesti oameni impart banii ca din propriul buzunar, prejudiciind astfel dezvoltarea judetului dupa necesitati. Eu am dovedit ca ma pot descurca si singur, dar as fi egoist sa nu lupt pt a corecta aceasta nedreptate. In 2012 alegerile locale, electoratul nu va mai putea fi pacalit cum a fost pana acum. Electoratul s a maturizat si cred ca perioada in care acest clan a jupuit tot judetul a ajuns sub  limita suportabilitatii. Sunt din ce in ce mai multi cei care nu mai suporta situatia, lucru care ma intareste si ma face sa cred ca pana acum nu am gresit.Multi colegi gandesc si simt ce simt si eu, numai ca ei nu au avut sansa sa faca ca comunitatea ei sa devina independenta de CJC, lucru care i-a impiedicat sa vorbeasca pana acum. Dar in preajma alegerilor foarte multi primari vor rabufni. 

3. Conferinţa judeţeană a PSD l-a reconfirmat pe Radu Mazăre ca lider al social-democraţilor constănţeni, deşi dacă stai de vorbă cu membri de partid, fiecare în parte are multe să-i reproşeze. Şi atunci cum s-ar legitima această unanimitate????

VV:Si-a ales foarte atent oamenii din terioriu in asa fel incat sa nu exista o supriza neplacuta. Singura voce la vremea respectiva a fost la acea vreme decizia mea de a candida pentru a candida la o functie de vicepresedinte al organizatiei judetene. Delegatii cu drept de vot au fost impusi de ei si nu de membrii de partid.

4. Întruneşte preşedintele Mazăre, necesarul de calităţi ale unui lider de partid social-democrat, care apără interesele maselor? Dacă nu, cum consideraţi dvs că trebuie să acţioneze un astfel de lider? A existat o astfel de persoană în PSD Constanţa?

VV:In nici un caz Radu Mazare nu intruneste calitatile unui lider social democrat: demnitate, solidaritate, egalitate- oare cu care din aceste principii se poate caracteriza RM? In niun caz, Mazare nu e egal cu toata lumea, solidaritate -nu-i pasa de nimeni si demnitate - o calca pe a tuturor in picioare. Mazare nu a convocat nicio sedinta de partid, el probabil traieste in lumea lui in care nu sunt si oameni. Nu suntem convocati decat la alegeri. Referitor la cea de-a treia intrebare: am cunoscut cativa lideri din vechiul PSD, oameni, activisti de partid care au fost inlaturati tocmai pentru ca pledau pentru sprijinul direct si pentru relatia cu cei teritoriu. Radu Mazare e un mincinos, dovada in acest sens stau declaratiile din campania electorala pentru prezintiale in care in toata media a promis ca daca constantenii nu vor vota cu PSD, el se va retrage. Nu a facut acest lucru, pentru mine nu are demnitate si cuvant.

5. În calitate de preşedinte de organizaţie când a venit Radu Mazăre la Peştera? Dar primvicepreşedintele, Nicuşor Constantinescu?

VV: Radu Mazare nu a fost niciodata la Pestera. Mai degraba cunoaste Papua Noua Giunee si Brazilia si nu Pestera. Iar Constantinescu a venti numai in campania electorala. 

6. Sunteţi nemulţumit din cauza faptului că localitatea dumneavroastră este ocolită de "amabilitatea" Consiliului Judeţean. Concret, de ce i-a văduvit administraţia judeţeană pe locuitorii din Peştera?

VV:In momentul in care Consilul Judetean a omis sa aloce sume de bani si pt comuna Pestera, am luat atitudine, lucru care a deranjat foarte rare si  au avut un comportament neadegvat. Atunci am considerat ca neglijeaza o comunitate intreaga, care i a votat cu peste 90% pe cei de la CJC.

7. Când a pornit acest război între dvs şi colegii dvs de partid? Ce a declanşat nemulţumirea lor, înţeleg că vă consideră "tradător", dar nemulţumirea dvs?

VV:Din momentul in care am primit o nota de la organizatia judeteana prin care ne obliga sa intrerupem orice colaborare cu ziarul Ziua de Constanta, intr-un mod amenintator si impunator, am constatat ca se depaseste orice limita a democratiei si am considerat ca e de datoria mea sa iau atitudine. Acest lucru i-a deranjat.

8. Ce soluţii aţi găsit pentru incălzirea şcolilor şi pentru asigurarea combustibilului pentru încălzire, una dintre solicitările care v-au fost refuzate de CJC?

VV:In luna octombrie cand s-au alocat sumele de bani pentru incalzirea scolilor, comuna Pestera, cei 550 de copii au fost omisi a o mia oara de catre CJC pentru alocare de sume. Am gasit solutii: am atras surse extrabugetare din care am achizitionat combustibil.

9. Aţi încercat să tranşaţi toate aceste dispute, să le spunem, în faţă, bărbăteşte?

VV:Nu ai cu cine. La partid nu exista munca, activitate, organizatie de partid, toata este implicata in distribuirea pe criterii numai de ei stiute a banilor a banilor de la CJ si asta le ocupa tot timpul. Nu am mai discutat fata in fata de la alegerile parlamentare in 2008. Am incercat sa intru la dansul in audienta sa transam aceasta problema, dar nu mi s-a raspuns in niciun fel.

10. Face lumea sport în comuna Peştera? Ce posibilităţi de petrecere a timpului liber au tinerii comunei, în acest moment? Nu prea mai sînt tineri la țară, de ce se mai fac atunci săli de sport?

VV:Face lumea sport in comuna Pestera. Avem o echipa de fotbal in divizia D care e pe locul 1, toate activitatile scolare extracuriculare pe linie sportiva sunt sustinute de catre primarie si la fel cu rezultate deosebite.

11.Locuitorii comunei cum se descurcă, ce muncesc, ce venituri au? Locuitorul din Peştera se simte cetăţean european în 2010?

VV: Veniturile locuitorilor sunt din ce in ce mai mici. Nefericitate conjunctura mondiala a acestei crize i-a afectat si pe ei. In mare parte sunt agricultori si multi erau angajati in zona industriala in Medgidia. Aceste activitati s-au restrans.

12. Care-i problema care arde în acest moment? Ce deranjeaza cel mai mult?

VV:Sunt foarte multe lucruri de facut in comuna. Avem un proiect de 2 milioane de euro insemnand trei poduri si doua punti pietonale, amenajare si taluzare canalului pentru scurgeri ape pluviale, investitie necesara pentru a evita inundatiile.

13. Într-o formă sau alta, prin criză vom trece cu toţii. Dar nu va fi rezolvată prin decizie politica. Tranzitarea poate fi mai mult sau mai putin dureroasă pentru populatie, în funcţie de măsurile luate de fiecare conducător local, în cazul dvs., primarul. Există o criză de fonduri, de lichidităţi, cum aţi rezolvat acest aspect la nivelul comunei Peştera?

VV:Prin atragerea de investitori, taxele pentru obtinerea documentatiilor, situatie care ne-a ajutat sa sustinem toate nevoile. 

14. Ministrul Elena Udrea dă asigurări că nu va mai exista sat fără apă şi canal. "Luni s-a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, derularea unor proiecte importante în materia dezvoltării infrastructurii. Proiectul de modernizare şi asfaltare a 10 mii de km de drum judeţean şi de interes local, un program pe care l-am aprobat, prin memorandum, încă de anul trecut, dar în această săptămână practic, prin OUG, proiectul porneşte la drum.(...) În al doilea rând, este vorba de 1.500 de localităţi care vor intra într-un program integrat: apă, canal, staţii de epurare, pentru a putea realiza, şi pe această componentă, modernizarea spaţiului rural românesc". Ca primar de opoziţie mai daţi credit acestui Guvern?

VV:Suntem prregatiti cu proiecte pentru canalizare, retea de apa, noi inca avem in administrarea CL alimentarea cu apa, ceea ce face ca pretul de 1,5 ron. Sunt sperante si daca si speranta moare, atunci...

15. Având în vedere conflictul pe care-l aveţi cu conducerea locală a PSD, v-aţi gândit să plecaţi din partid? Dacă da, unde? Pentru că sunteţi un primar cu voturi în spate.

VV:Ei au un conflict cu mine, atata timp cat incearca sa ma marginalizeze, am primit foarte multe oferte, daca nu voi avea sorti de izbanda pana in apropierea alegerilor din 2012 atunci va trebui sa ma lupt din exterior.

 

16. Ce-aţi reuşit în domeniul investiţiilor în utilităţi?

VV: In Pestera s au amenajat si pietruit 15 km de drum comunal, in Izvorul Mare 4,5 km, in Ivrinezul Mare si Mic 4 km. Intr un procent de 70% aceasta problema este rezolvata. Se va continua in urmatoarea perioada intr un ritm intens in functie de veniturile bugetare.

17. În ce domeniu credeţi că puteţi aduce investitori în Peştera? Ce oferiţi investitorilor, care ar fi oportunitatea zonei?

VV:Zona noastra este prielnica pentru dezvoltarea investitiilor in domeniul eolian. Investitorilor le oferim toate conditiile pentru a-si obtine documentatiile necesare intr-un timp scurt si sprijin total pana la implementarea proiectelor. Acest lucru scurteaza foarte multe perioada de la prima solicitare si pana la inceperea functionarii investitiei. In acest moment cam 250 de turbine in diferite stadii de obtinere. 300 mii de euro surplus la buget de la invetitorul portughez care are 30 de turbine functionale. In 2011, incep constructia pentru alte 200 de turbine.

18.Am lăsat la final problema spinoasă a drumurilor care fac legătura între localităţi asta pentru că pe de o parte primarii acuză Direcţia de Drumuri de lipsă de implicare în soluţionarea acestor probleme, iar pe de altă parte directorul regiei , Adrian Gâmbuţeanu spune că a făcut lucrări de banii pe care i-a avut la dispoziţie. Aţi înlocuit deja panoul incendiat acum două săptămâni cu unul nou. Panoul montat la intersecţia spre satul Ivrinezu, informează, localnicii că DJ 223 B se află într-o stare jalnică din cauza mai marilor Consiliului Judeţean care se face că nu vede acest drum destul de circulat. Ce-aţi rezolvat prin montarea panoului? Ce speraţi să se întâmple?

VV:Au alocat pentru Silistea -110 miliarde pentru infrastructura drumuri care dupa cum spun ei le folosesc turistii o luna pe an, mi se parea mai corect sa aloce sumele pentru a rezolva problemele locuitorilor judetului Constanta unde drumurile care se folosesc 12 luni pe an si care si voteaza. Au inceput lucrarile la DJ 223B si sper ca se vor si finaliza, nu numai pentru a  face un joc de imagine si a demonta acuzele care se aduc domnului Gambuteanu si care scot in relief slaba calitate de manager al acestuia. Domnul Moldovanu era de 110% mai bun ca director la drumuri, dar la PSD oamenii de calitate sunt dati la o parte. 

19. Numai anul viitor nu-I 2012, un an electoral care se anunţă mult mai complicat decât 2008. Mai candidaţi, care sunt planurile administrative si politice ale lui Valentin Vrabie?

VV:Da voi candida pentru un nou mandat la Pestera, 4 ani mi se par multi prea putini, din care 3  ani de criza pentru a pune in practica toate proiectele pentru aceasta comunitate.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

gigi kent

25 Nov, 2010 20:38

Pai prin santaj, presiuni si complicitatea avocatilor manjiti pastaia si porcusorul chiar detin orasul dupa retrocedarile facute cf. L10/2001... ca doar au fost aprobate doar cererile in care au fost cedate drepturile litigioase sau cele pt care s-a dat procura de vanzare in alb, mai noua modalitate, necercetata de DNA... si justitia e prea implicata in aceste luai de mita

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

25 Nov, 2010 10:32

@anonim1234:Nu am fost prezent, chiar am avut un punct de vedere pe care am putut sa mi-l exprim prin intermediul ziarului dvs. Dumnealor stiau de la 7.oo dimineata care este punctul meu de vedere si cu toate astea, m-au propus si m-au votat in mai multe structuri de conducere. A doua zi am contact secretarul general al PSD Constanta, i-am spus ca nu am fost la alegeri si nu mi-am manifestat dorinta sa fac parte din structura de conducere si am cerut sa fiu scos de pe lista cu membrii Consiliul Judetean al PSD Constanta.

anonim1234

25 Nov, 2010 10:22

In ciuda relatiei pe care o aveti cu autoritatile judetene, totusi faceti parte din noua structura a Consiliului Organizatiei Judetene Constanta al PSD.. Structura a fost aleasa in ultima conferinta judeteana a partidului la care dumnevoastra nu ati fost prezent. cum explicati acest aspect?

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

25 Nov, 2010 10:13

@voicu din pestera: Nu l-am dat eu, ci oamenii care iubesc conducerea partidului asa cum e.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

25 Nov, 2010 10:09

@Adelina:Simt ca sunt un om de stanga, toate demersurile mele ma recomanda pentru un partid social, ma voi lupta in partid atat cat mi se va permite. Daca ma vor exclude, voi continua lupta politica din afara, dar nu ca independent, ci de la o alta formatiune politica. Voi continua lupta politica impotriva celor din PSD.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

25 Nov, 2010 10:06

@Carcotas: V-ati ales foarte bine nick-name-ul.

voicu din pestera

25 Nov, 2010 10:06

Dle primar, de ce ati dat jos panoul in care il incriminati pe Constantinescu ca este singurul raspunzator pentru starea jalnica a drumurilor?

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

25 Nov, 2010 10:05

@Axinte:Nu. Greutatea cu care se eliberau documentatiile pentru investitori m-au determinat sa infiintez acum un an de zile a serviciuui de urbanism la nivelul comunei, lucru care cu siguranta i-au dernajat pe cei de la CJC si din acel moment relatia s-a degradat si mai rau.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

25 Nov, 2010 10:04

@Cetatean:Nu intentionez si am foarte multe lucruri de facut la Pestera. Nu au existat discutii, au fost doar mesaje ale cetatenilor cand am aparut la televiziunea locala a Medgidiei.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

25 Nov, 2010 10:02

@Eu:Nu imi este frica decat de Dumnezeu, consider ca este un demers corect din partea mea, atata timp cat fac parte dintr-un partid democratic. Pana la proba contrarie o sa continui sa-mi spun parerile.

m

25 Nov, 2010 09:41

cei de facut?

adelina

25 Nov, 2010 08:00

de ce nu parasiti psd-ul daca nemultumirea dumneavoastra vizavi de mai marii partidului este atat de mare?

carcotas

24 Nov, 2010 20:34

Nu va fie frica domnule primar. Aseara la TV cineva a spus ca sunteti o comoara. Dupa cum stim comorile sstau pri pesteri. Stati cuminte in pestera dumneavoastra, ca de la Pintilie incoace am mers tot in jos: Moinescu, Iordache si acum ar urma Vrabie? Dupa ia cine ar mai fi? Leonte? Super tare!

axinte

24 Nov, 2010 17:35

De ce nu-l intrebati pe dl primar care-i adevaratul motiv al certurilor cu judetul: cumva spagile de la eoliene?

cetatean

24 Nov, 2010 17:26

Veti candida pentru functia de primar al orasului Medgidia? Daca da din partea carui partid politic?

eu

23 Nov, 2010 12:45

Nu va este frica domnule primar ca or sa va inchida gura intr-un fel sau altul? Ca prea mult i-ati deranjat...( O inscenare , un flagrant?)

Articole asemanatoare

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 776

AJOFM invită absolvenţii din Constanța la bursa locurilor de muncă

11 Apr 2024 675

A început eclipsa totală de soare. Imagini cu fenomenul (FOTO)

08 Apr 2024 847

Locuri de muncă Constanța Oportunitate de angajare pentru medicii stomatologi. Cine scoate postul la concurs

08 Apr 2024 643

Oamenii de știință se pregătesc pentru eclipsa de soare. Ce speră aceștia să învețe?

07 Apr 2024 670

Marius Mitulescu, candidat la Primăria Constanța din partea Partidului SOS

05 Apr 2024 1162

Oportunitate de angajare în SRI! 31 martie, ultima zi pentru înscriere! Vizați, elevii claselor a XII-a și absolvenții cu diploma de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani în anul admiterii

30 Mar 2024 1304

Guvernul României150 de locuri disponibile pentru ediția 2024 a Programului Oficial de Internship al Guvernului României

25 Mar 2024 395

Se pregătește o nouă vânzare a unui teren în inima stațiunii Mamaia. Laurette Due SRL are drept de preepțiune

21 Mar 2024 1013

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 997

Simona Halep va reveni în circuitul WTA! Anunțul sportivei de la malul mării

07 Mar 2024 719

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților consideră că luna martie este numită „luna femeii” deoarece se sărbătorește Ziua Internațională a Femeii

03 Mar 2024 642

RAJA Constanța Premii atractive la concursul de pictură și desen Apa este Viață – ediția 2024! Doar șapte zile pentru a vă înscrie (FOTO)

21 Feb 2024 649

Administrația Chițac pregătește noi vânzări de terenuri Ce investitori au de plătit diferențe de preț pentru terenuri din stațiunea Mamaia(DOCUMENTE)

20 Feb 2024 1938

Locuri de muncă Constanța Oportunitate de angajare la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa

20 Feb 2024 1384